Bij een keverplaag raden we u aan om Bayer Garden Decis Insectenbestrijding 20ml concentraat te bestellen.Spuit het middel direct op de kevers en de larven. Daarmee doodt u ze meteen. Een goede spray tegen kevers in de tuin is ook onze Bayer Garden Decis Insectenbestrijding 1 l spray.
De volwassen kevers zijn slechts de verspreiders van de plaag. De schadelijke keversoorten die we in huis tegenkomen, tasten kleding aan, voedingswaren of hout.Ze leggen eitjes in de producten of voorwerpen en de larven hebben direct te eten. Bestrijding moet zich dus op de larven richten.
Eens je de infectiebron hebt gevonden, dien je deze te vernietigen (bv.gedurende minstens 24u in de diepvriezer (-18°C) plaatsen) en daarna te verwijderen. Na verwijdering van alle aangetaste voedingswaren doe je er goed aan om alle kasten te stofzuigen, ook de naden en kieren, om de laatste kevertjes te elimineren.
Ventileer uw gebouw of huis voldoende, warmte en droge lucht trekt de kevers aan.
Als dat zo is, kunt u de snuitkevers, hun eieren, poppen en larven doden door het product gedurende 15 minuten op minimaal 70 graden te verwarmen of minimaal drie dagen op -20 graden te bevriezen. Als dit niet lukt dan kunt u beter alles weggooien!
Een gevaar voor de mens vormen de beestje niet, merkte Astrid al na een belletje met de GGD. Ook stadsecoloog De Kruijf geeft aan dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken om de kevers. “Het beestje kan geen kwaad. Het is een insect dat niet steekt, niet bijt, geen schade of extreme stank veroorzaakt.
Kleine of grote kevers ontstaan altijd uit eitjes. De beestjes zijn dan nog larven. De larven van schadelijke keversoorten kunnen jarenlang als larven leven voor ze zich verpoppen tot volwassen exemplaren. Volgroeide kevers leven vaak ook maar enkele weken.
Biologie
Kevers komen overal ter wereld voor en leven in de meest uiteenlopende habitats. Alleen in echte poolstreken en in de zee komen geen soorten voor. De larven van kevers leven vaak op of in de bodem en hebben nog geen vleugels. Ze zijn vrij immobiel en zijn hierdoor vaak gebonden aan een specifiek milieu.
Vijanden van de kever zijn o.a. vogels, reptielen, amfibieën, zoogdieren en insecten. Kikkers, egels en vogels eten de meeste kevers.
De kevers verstoppen zich overdag in de bladeren of stukken hout, ze zijn namelijk lichtgevoelig. In de 1 tot 3 jaar dat zij leven, leggen zij tot wel 1000 eieren en planten zich dus rap voort. De schade die de kevers aanbrengen zijn te kenmerken aan de ronde happen die zij nemen.
Tapijtkevers leggen eieren die wit of crèmekleurig zijn en minder dan 1mm lang zijn. Volwassen tapijtkevers leggen meer dan 100 eieren tegelijk die, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, tussen de 10 dagen en een maand nodig hebben om uit te komen.
Volwassen snuitkevers zijn resistent tegen spray. Het is dus best om ze met de hand te verwijderen van de plant. Verzamel ze 's nachts wanneer ze aan het eten zijn. Leg krantenpapier of hou een bak onder de plant, en schud dan aan de plant om ze los te maken.
Sterker nog: er is zowaar geen enkel verschil. 'Kever' en 'tor' zijn benamingen voor precies dezelfde insectensoort – kevers – die uitsluitend door historische taalinvloeden van elkaar afwijken.
Het volwassen insect leeft maar vier tot zes weken.
Engerlingen zijn larven van onder andere de meikever, junikever, sallanderkever, mestkever en rozenkever. Ze hebben een kenmerkend c-vormig lichaam met een verdikt achterlijf.
Mestkevers behoren tot de insecten die het ernstigst met uitsterving worden bedreigd. De kevers spelen een belangrijke rol in het recyclen van voedingsstoffen en het afbreken van dierlijke uitwerpselen.
Zijn de kruipende insecten zwart/bruin van kleur, zo groot als een speldenkop ( ongeveer 2 - 3 mm ) en komt u ze in grotere getallen in huis ( met name ) in de keuken tegen? Dan is er een grote kans dat het om voorraadkevertjes gaat.
Je bent niet de enige, en er is iets tegen te doen. Die vervelende hele kleine zwarte beestjes van 1 mm zijn vaak rouwvliegjes. Ze lijken een beetje op fruitvliegjes, maar zijn net een maatje kleiner. Ze worden ook rouwvarenmugjes genoemd, maar soms ook rouwmugjes, rouwvliegjes of 'die kleine irritante beestjes'!
Hoe ziet een tapijtkever eruit? Tapijtkevers zijn kleurrijke beestjes die wel wat op lieveheersbeestjes lijken maar veel minder onschuldig zijn. Een volwassen tapijtkever is zo'n 2 à 5mm lang. Hun dekschilden zijn bedekt met minuscule schubben, waarop kleurrijke tekeningen staan (oranje-rood-wit-zwart).
Larven bestrijden kun je met verschillende producten van ongedierteproducten.nl doen, waaronder verschillende sprays van bijvoorbeeld BAYER, BSI, LUXAN en Topscore.
De meest voorkomende beestjes die je in je bed tegen zult komen zijn huisstofmijten, bedwantsen (ook wel wandluis of bedluis genoemd) en vlooien. Spinnen zul je vooral rond je bed zien, omdat zij zich voeden aan de muggen, die zich weer aan jou voeden.
Elk insect heeft de volgende inwendige organen: hersenen, darmkanaal, uitscheidingsorganen (buizen van Malpighi), eierstok, buisvormig hart, buikzenuwstreng.
Beestjes in je bed: het wemelt in en om het matras
Het klinkt een beetje luguber, en het is nog waar ook. Terwijl jij van je nachtrust geniet, leven, eten en poepen kleine beestjes in en om je matras, waarvan de huisstofmijt, de vlo en de bedwants de meest voorkomende zijn.