Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is met rijst en zet de bak in de buurt van een warme plek. En wachten maar. Verberne raadt aan de bak zeker 24 uur te laten staan, zonder aan te raken. Daarna kun je je smartphone weer in elkaar zetten en aan doen.
Wat je wel moet doen: houd je telefoon met de ingangen naar beneden, schud een paar keer goed en maak de buitenkant droog. Leg je telefoon dan in een bak met kattenbakgrit of couscous, dit zijn de 2 beste producten om vocht op te nemen. Wacht 24 uur voor je je telefoon weer aan zet.
Laat je smartphone (of de losse onderdelen) minstens 24 uur drogen voordat je hem weer probeert aan te zetten.
Droog je telefoon nooit met een föhn en ook zeker niet in de zon. Laat je smartphone nooit drogen op of naast een verwarming. Zelfs niet op een lage stand. De warmte die gegenereerd wordt zal alleen maar meer interne vochtschade veroorzaken.
Leg het toestel in een luchtdichte bak met rijst. Rijst werkt absorberend en onttrekt het vocht uit je telefoon. 8. Wacht 24 tot 48 uur totdat je je telefoon uit de rijst haalt en 'm opnieuw aanzet.
Haal zoveel mogelijk water uit de telefoon door hem te kantelen, schudden, blazen en gebruik een stofzuiger om alles uit de telefoon te zuigen. Warm het toestel op (maar niet te veel). Om het water sneller op te laten drogen, kan je het toestel iets opwarmen, maar niet te veel.
Als je telefoon aan de oplader ligt en in het water valt waarin je ligt, word je min of meer direct verbonden met het lichtnet. Levensgevaarlijk." Je kunt dan namelijk in aanraking komen met 230 volt (netspanning) en 16 ampère (maximale grootte van de hoeveelheid stroom), zegt Hoevenaars.
Je kunt uitvinden of een telefoon echt waterschade heeft door bij de hoek van de batterij te kijken. Zit daar een roze of rode cirkel of vierkant? Dan heeft de telefoon waterschade. In het allerergste geval gaat de telefoon verloren.
Als er vocht in de USB-poort wordt gedetecteerd, verschijnt er een foutmelding en wordt het opladen gestopt. Haal in dat geval de stekker van de telefoon uit de lader en veeg het af met een droge doek of schud de telefoon voorzichtig (5-10 keer) met de poort naar beneden om overtollig vocht te laten ontsnappen.
Waterschade mobiele telefoon inboedelverzekering
Waterschade aan je mobiele telefoon vergoedt de verzekeraar alleen als de schade in je woning is ontstaan.
Maar wat doe ik dan bij waterschade? ,,Een nacht in een afgesloten doos met ongekookte witte rijst”, zo luidt de raad van Tante Kaat al sinds jaar en dag.
Met de IP68-classificatie zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max maximaal 30 minuten waterbestendig in een waterdiepte van maximaal 6 meter.
Laat de iPhone tot een dag lang achter in een droge ruimte met enige luchtstroom. U kunt gedurende deze tijd opnieuw proberen om de iPhone op te laden of een Lightning-accessoire aan te sluiten. Het kan tot 24 uur duren voordat de iPhone helemaal droog is.
Elektrocutie betekent dat er stroom door uw lichaam gaat. Een klein beetje elektriciteit voelen we niet of nauwelijks. Maar stroom hoger dan 30 mA kan leiden tot ademhalingsproblemen, verbranding en ernstige hartritmestoornissen. U kunt daaraan overlijden wanneer er niet op tijd een arts bij is.
Ook de zone in een straal van 10 meter rond de stroombron staat onder spanning. Hoogspanning kan bovendien 3 tot 5 meter 'overspringen'. Dat betekent dat je kan worden geëlektrocuteerd als je in de buurt van een geleider komt, zelfs zonder er direct mee in contact te komen.
Ga zo snel mogelijk naar een filiaal van een professionele reparateur (zoals bijv. ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een waterschade reparatie.
Breng de telefoon na het drogen aan de lucht zo snel mogelijk naar een Samsung Electronics servicecentrum.
Probeer minimaal 2 dagen te wachten. Laat het vocht in iPhone dus wegtrekken!
Met een microvezel doek kun je vaak de lens weer schoonmaken. Mocht dit niet werken, dan is zit het vocht aan de binnenkant van de lens. Ook hier kunnen rijstkorrels helpen om dit vocht op te nemen.
Houd de iPhone ondersteboven en schud voorzichtig. Op deze manier verwijder je vocht dat eventueel in openingen van de iPhone terecht is gekomen. Wrijf de iPhone vervolgens droog met een handdoek, theedoek, keukenrol, trui of een goed absorberende zachte doek.