Er zijn vele bezienswaardigheden waarvan veel stammen uit de Romeinse tijd. Een aantal staat ook op de werelderfgoedlijst van de de UNESCO. In Trier kun je je prima een dag of meerdere dagen vermaken door de vele bezienswaardigheden te bekijken, wandelen door de prachtige straten van de stad of te shoppen.
Trier (Frans: Trèves, Luxemburgs: Tréier, Latijn: Augusta Treverorum) is, samen met Worms, de oudste stad van Duitsland en ook het oudste bisdom ten noorden van de Alpen.
Trier is een prachtige stad om te bezoeken. Behalve een groot assortiment aan winkels en restaurantjes, heeft de stad ook een boel cultuur. Prachtige kerken - de DOM, de Frauenkirche, de Porta Nigra etc.
Trier staat bekend als één van de mooiste steden van Europa. Dit heeft de plaats te danken aan de leuke sfeer en prachtige gebouwen. Één van die prachtige gebouwen is natuurlijk de bekende Dom van Trier. Dit gigantische gebouw staat vooral bekend om de prachtige bouwstijl van de Dom.
De meeste winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend tussen 10:00 en 20:00 uur. Sommige winkels hanteren afwijkende openingstijden. Op zondag zijn de winkels gesloten, met uitzondering van enkele koopzondagen per jaar.
Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Al rond het begin van onze jaartelling werd Nijmegen dankzij de gunstige ligging een belangrijke uitvalsbasis voor het Romeinse leger. Rond het jaar 100 na Chr.
Romeinse monumenten
Trier is de oudste stad van Duitsland, gesticht in de eerste eeuw voor Christus. Het was in de derde eeuw de grootste stad ten noorden van de Alpen. Er zijn nog talrijke Romeinse overblijfselen te vinden, aanleiding voor de Unesco om deze stad op de lijst te plaatsen.
Zes jaar lang verbleef Constantijn de Grote in de Gallische stad Trier, die onder zijn bewind de op één na belangrijkste stad van het Romeinse Rijk werd.
Wanneer je met de auto komt, kun je het beste gratis buiten het stadscentrum parkeren. Er rijden de gehele dag frequent bussen naar de Porta Nigra. Mocht je liever wel in het centrum parkeren dan kan dit heel dicht bij Porta Nigra voor ongeveer €2,- per uur.
In 4 dagen heb je voldoende tijd om het meeste van Trier te zien en de omgeving.
Vakantiehuizen Trier
Trier wordt gezien als de oudste stad van Duitsland. Het landschap rondom Trier wordt gekenmerkt door heuvelachtige landschappen en door de Moezel rivier, die slingerend langs de stad stroomt.
Wat is de oudste stad ter wereld? De oudste continu bewoonde stad ter wereld is Jericho in Palestina. Naar schatting is de stad ongeveer 9.000 tot 11.000 jaar geleden gesticht.
Naast hoog-explosieve bommen, werden brandbommen en napalm afgeworpen, in totaal zo'n 427 ton. Weer twee dagen later, op 23 december viel 700 ton aan bommen op Trier. Vanwege deze bombardementen in december 1944 kwamen 420 mensen in Trier om het leven.
#1 De veelzijdige stad Amsterdam
De stad Amsterdam is altijd in beweging en behoort zeker tot de mooiste steden van Nederland. De stad met haar mooie grachten en leuke buurten verrast je iedere keer opnieuw. In Amsterdam zijn er ontzettend veel musea te bezoeken.
Het kleine plaatsje Staverden, vlakbij Ermelo, ligt daar. Het bestaat eigenlijk enkel uit een kasteel, maar enkele huizen uit de buurt worden ook meegeteld in het buurtschap. Met in totaal dertig inwoners én stadsrechten is het de kleinste plaats van Nederland, en zelfs van de Benelux.
Jongste stad van Nederland
Groningen is een bruisende studentenstad in het noorden van Nederland. De stad telt meer dan 200.000 inwoners die een gemiddelde leeftijd hebben van 36,4 jaar, waarmee Groningen de jongste stad van Nederland is!
Vlak over de grens in Duitsland heb je in winkelsteden zoals Bad Bentheim, Münster, Aachen, Nordhorn, Bocholt, Emlichheim, Lingen en Ahaus een groot aanbod van te gekke winkels. Net even iets anders dan je gewend bent.
De drie grootste reguliere supermarkten in Duitsland zijn Edeka, Kaufland en REWE. Bij een verkoopoppervlakte kleiner dan 1500 m2 spreekt men in Duitsland van een 'Supermarkt'. Bij meer dan 1.500 m2 is het een 'Verbrauchersmarkt'.
“Allereerst is de zondagsrust volgens de rechters een juridisch beschermde traditie, die je niet met een openingstijdenwet kunt omzeilen.” Waar in andere landen de winkels steeds vaker en langer op zondag opengaan, zal dat in Duitsland voorlopig niet gebeuren, denkt Prantl.