De volgende dingen moet je gewoonweg niet doen in Dubai omdat ze strafbaar en/of ongepast en/of beledigend zijn: Drugs invoeren, bezitten, verhandelen, kopen of gebruiken. Hierop staan zeer hoge straffen. Betrapt worden op een klein restantje softdrugs in je kleding is al voldoende om in de gevangenis terecht te komen.
Nee, Dubai is geen dure bestemming. Wel is het een vrij luxe bestemming waar je veel geld uit kunt geven in sjieke hotels, dure restaurants, exclusieve clubs en bijna onbetaalbare winkels. Je kunt natuurlijk een dure sportauto huren in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken.
Topless of naakt zonnen is verboden evenals doorschijnende zwemkleding en kleine strings. Strandkleding wordt alleen toegestaan op het strand, niet daarbuiten. Neem extra kleding mee als u de aangrenzende boulevard wilt bezoeken. Zorg dat onderkleding zoals een bh of string niet zichtbaar is.
Net als dat je in Nederland niet met Amerikaanse dollars kunt betalen, kun je dat in Dubai ook niet. Hetzelfde geldt voor de euro: die hebben ze liever niet als je in Dubai iets af moet rekenen.
Zo is er een VPN-restrictie van kracht. Het is verboden een VPN te gebruiken om via Snapchat, Skype of Whatsapp te bellen vanuit onder andere Dubai. Wie toch betrapt wordt, riskeert een gevangenisstraf en een boete tot maximaal 490.000 euro.
Je mag best video bellen en whatsapp gebruiken in Dubai mits je geen vpn gebruikt want dat is verboden. Je mag je ip adres niet verbergen. Omdat internationaal telefoonverkeer een grote geldmaker is voor de twee telco's, en ze bang zijn die inkomsten kwijt te raken.
Wie uit eten gaat bij een gemiddeld restaurant in Dubai is per persoon een bedrag kwijt van tussen de 20 tot 30 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht en twee niet alcoholische drankjes. Uit eten in de vele foodcourts in de shopping malls of bij de kleinere restaurants in het oude centrum is nog goedkoper.
Hou er wel rekening mee dat de alcohol in de uitgaansgelegenheden in Dubai vrij prijzig is. Qua prijs kun je tarieven verwachten van 10 tot 12 euro voor een glas bier en gemiddeld 12 tot 14 euro voor een glas wijn.
1) Jumeirah Beach Residence (JBR)
Het gratis strand kent diverse benamingen zoals Marina Beach en JBR-Beach. De promenade van 'The Walk' is hier volop voorzien van eetgelegenheden, barretjes en boetiekjes.
Sigaretten zijn goedkoper in Dubai dan in Nederland. De gemiddelde kosten van een pakje lokale sigaretten is 4.80 EUR. Voor meer bekende merken zoals: Marlboro, Kent, betaal je over de 6 EURO(22 AED).
Drinkwater. Het drinken van leidingwater moet geen probleem vormen in Dubai. Het kraanwater is zuiver genoeg voor menselijke consumptie. IJsblokjes in dranken vormen ook geen probleem.
De VAE blokkeert de diensten waarschijnlijk vanwege veiligheidsoverwegingen en om inkomsten van zijn staatsmonopolistische telecommunicatiebedrijven te beschermen. De autoriteiten hebben het verbod echter nooit publiekelijk toegelicht.
In heel het Dubai heb je een reisstekker nodig. De stopcontacten zijn hier van het type G. Dit is het meest veilige stopcontact ter wereld. De bijbehorende stekker heeft 3 pinnen en is geaard.
De VAE heft sinds kort een belasting over de toegevoegde waarde (btw) op aankopen, maar nog steeds is goud in Dubai veel goedkoper dan in andere landen.
Naast de luxe artikelen kunt u in Dubai natuurlijk ook genoeg souvenirs vinden, u kunt hierbij denken aan de bekende Arabische kledij, etherische oliën, wierook, kruiden, de traditionele waterpijpen en vele honderden producten met de landmarks van Dubai erop verwerkt.
Reisdocumenten & visa
Als u naar de Verenigde Arabische Emiraten reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
Dan ben je volgens onze berekeningen minimaal 1.400 euro kwijt voor twee personen, zonder enige vorm van activiteiten of eventuele andere kosten. Ben je zelf niet zo'n regelaar of liever wat meer luxe, dan boek je al een compleet verzorgde vakantie naar Dubai vanaf zo'n 750 euro per persoon.
ALs je met een Nederlandse pas gaat pinnen in een winkel in Dubai dan kost het bij de meeste banken geld, banken rekenen namelijk veelal een koersopslag omdat je in een vreemde valuta afrekent. Dit is een percentage van 0,5% tot 1,2% welke boven op de wisselkoers komt of een vast bedrag van 10 tot 30 eurocent.