U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken.
Je kan je brieven en kaarten op dit moment niet online volgen met Track & Trace. Dat komt omdat ze geen unieke referentienummer of barcode hebben.
Met Mijn Post in de PostNL-app weet je 's ochtends vroeg al welke post er die dag in jouw brievenbus ligt. Je ontvangt een melding als er post onderweg is. Maar dat niet alleen; je kunt zelfs de post al bekijken. Handig als je op vakantie bent, of gewoon nieuwsgierig!
Een aankomststempel is een stempel dat op een brief of ander postaal stuk wordt gezet bij aankomst op het postkantoor in de plaats van bestemming. Het geeft informatie over het verloop van het bezorgproces en is vanaf de 19e eeuw gebruikt.
De code beschrijft een Nederlands adres. De eerste zes series staan voor de postcode. Daarna volgt het huis- of postbus- of antwoordnummer van maximaal vijf cijfers. Als het huisnummer een toevoeging heeft dan volgt een X en de toevoeging van maximaal zes tekens.
Dag Jurjen! Briefpost valt niet te traceren, ook niet met de postzegelcode. Wanneer heb je de brief verstuurd? Is het langer dan 4 werkdagen onderweg dan kunnen wij hier een melding voor uitzetten.
Iedereen die op hetzelfde adres woont en toegang heeft tot je brievenbus kan je post zien. Wie Mijn Post wil gebruiken, moet eerst zijn woonplaats aan ons bevestigen. Wij sturen vervolgens per post een activatiecode naar dit adres.
Post die door onze medewerkers met de hand wordt gesorteerd (niet-machinaal) Post die meer dan 350 gram weegt. Post die door de afzender zelf is gesorteerd.
Den Haag - 28 oktober 2021 De postzegelprijs voor brieven in Nederland verandert volgend jaar niet en blijft net als in 2021 € 0,96.
Hoe bewijs je dat de brief is aangekomen? De eerste ingeving is de brief aangetekend per post te versturen. De post geeft de afzender een bewijs van verzending en daarmee schijnt het bewijs geleverd te zijn.
We streven er naar binnen vijf werkdagen het onderzoek in behandeling te nemen. De afzender wordt vervolgens geïnformeerd over de status van het onderzoek.
Het woord "post" is afgeleid van het Franse poste = plek waar mensen of paarden gestationeerd zijn (1598), Italiaans posto = station (16e eeuw), afgeleid van vulgair Latijn *postum < positum (geplaatst, van ponere). Het gebruik in verband met posterijen stamt uit 1657.
De post uit de bekende rode brievenbussen (tegenwoordig oranje) wordt 's avonds gelicht en komt op de sorteercentra in Amsterdam, Den Haag, Elst, 's-Hertogenbosch, Nieuwegein, Rotterdam en Zwolle op de afdeling Opzetterij terecht. Daar worden de zakken leeggestort in de SOSMa's, de Schift- Opzet en StempelMachines.
Onze sorteercentra zijn gevestigd in: Amsterdam (postcodegebied 1000-2199) Den Haag (postcodegebied 2200-2899) Rotterdam (postcodegebied 2900-3399) Nieuwegein (postcodegebied 3400-4299) Rotterdam (postcodegebied 4300-4999) Den Bosch (postcodegebied 5000-6499) Nieuwegein (postcodegebied 6500-6999) Zwolle (postcodegebied ...
Op track & trace (ook beschikbaar in de PostNL-app) vind je altijd de laatste informatie over je pakket. Vul de track & trace-code (barcode of 'niet-thuis code') en de postcode van de ontvanger in, en je ziet direct wanneer we je pakket bezorgen.
Dus wat is de functie precies? In de app is inderdaad niet altijd een afbeelding zichtbaar van de verwachte post. De functie is er om aan te geven dat je post kunt verwachten.
Op bezorgdagen (dinsdag t/m zaterdag) bezorgen we de post voor 20.00 uur.
PostNL controleert steekproefsgewijs of enveloppen voldoende gefrankeerd zijn. Komt hierbij aan het licht dat een poststuk onvoldoende postzegels bevat (onderfrankering) dan wordt het uit de sortering gehaald. De envelop krijgt dan een sticker met daarop 'frankering gecontroleerd' en een barcode.
Geen zorg, we bezorgen de post gewoon bij de ontvanger. Staat jouw adres (afzender) op het poststuk? Dan krijg je van ons een kaartje met het verzoek om het tekort aan postzegels te betalen.
Wat is een codeerregel? Een codeerregel is een sorteercode met een unieke code per adres en afgiftepunt. Je gebruikt de codeerregel altijd in combinatie met een 2D-matrixcode wanneer je een ongesorteerde partij voormeldt.
Hoe maak ik persoonlijke postzegels? In een paar simpele stappen heb je al een vel met persoonlijke postzegels. Je kunt de postzegels ook maken in de PostNL-app (met Android). Binnen 2-3 werkdagen heb je de postzegels in huis.
Een postzegelcode is een wijze van frankering in de vorm van een code van negen cijfers en letters die de consument online bij PostNL kan kopen en zelf op het poststuk dient te vermelden. Hij blijft vijf dagen geldig. Het systeem werd in 2013 ingevoerd.