Hoe kun je zilvervisjes in bed bestrijden? Maak de omgeving schoon.Dat betekent het beddengoed op hoge temperatuur wassen, de kamer stofzuigen, dweilen en de ruimte goed en vaak ventileren. Misschien heb je al wat zilvervisjes uit bed gehaald, maar je weet nooit hoeveel er zijn!
Je legt 's avonds op verschillende plaatsen in huis een uitgeholde aardappel in een plastic zakje. De zilvervisjes komen af op de geur en de koolhydraten van de aardappel en kruipen het zakje in. 's Ochtends knoop je het zakje dicht met de zilvervisjes erin en gooit hem weg.
Zilvervisjes, waar komen ze vandaan? Zilvervisjes komen vaak uw huis binnen door kieren en naden óf door mee te liften op spullen die u binnenbrengt. Dit kunnen bijvoorbeeld boodschappen, verhuisdozen, meubels en kleding zijn. Wanneer de woning een hoge luchtvochtigheid heeft, blijven ze graag in uw huis wonen.
Natuurlijke lokval tegen. Maak een lokval voor zilvervisjes van een aardappel. De beestjes komen namelijk af op de geur en de koolhydraten van een aardappel. Hol de aardappel een stukje uit met een mesje en leg deze in een plastic zakje op een plek waar de beestjes veel komen.
De zilvervisjes komen binnen en verstoppen zich bij de cv-ketel.Of ze verstoppen zich in je keuken of badkamer, waar iedere dag genoeg warmte en vocht wordt geproduceerd. De zilvervisjes zijn zo klein dat ze zich in allerlei naden en kieren kunnen verstoppen.
De beestjes verspreiden zich via naden kieren in de woning. Als je deze goed dichtkit, voorkom je dat de familie zich snel uitbreidt. Let erop dat de was goed droog is voordat je deze opbergt. Dit is namelijk een fijn nestje voor zilvervisjes.
Zilvervisjes proberen hun eieren namelijk te verstoppen, zodat deze bijvoorbeeld niet in de stofzuiger verdwijnen. Daarom worden eitjes voornamelijk gelegd in kieren en spleten. Hier vallen ze niet op en liggen ze ook nog eens veilig. De kans dat de eitjes uitkomen, is zodoende groot.
Ieder huishouden - maar voornamelijk in nieuwbouwwoningen - zitten wel in meer of mindere mate zilvervisjes.
Zilvervisjes zijn echt niet schadelijk voor onze gezondheid. Eigenlijk geven deze beestjes aan dat er iets niet in de haak is in uw huis. Namelijk vocht. In uw huis is het vochtig en daarom kunnen deze beestjes gemakkelijk uitbreiden.
De zilvervisjes val van S-Trap is de meest effectieve val tegen zilvervisjes. De val is speciaal gemaakt voor zilvervisjes, papiervisjes, ovenvisjes, museumkever larve, tapijtkever, spekkever, broodklopkever en stofluis.
Zilvervisjes gaan dood bij een luchtvochtigheid van minder dan 50 procent en hun eitjes komen pas uit als de luchtvochtigheid een maand lang 75 procent blijft. Vochtproblemen aanpakken is dan ook de beste remedie tegen deze insecten, maar papiervisjes kunnen ook in een iets drogere omgeving overleven.
Zilvervisjes bijten en steken niet. We kunnen ons wel voorstellen dat ze er niet fris uitzien. Onhygiënisch zijn ze wel: zitten ze in uw voedselvoorraden? Dan moet u dit voedsel weggooien.
De eitjes worden vaak in groepen gelegd, dit zijn vaak groepen van maximaal 3 eitjes. De eitjes zijn ovaal en 0,8 mm lang. De eitjes die het vrouwelijk zilvervisjes legt komen vaak uit in week 5 of 6. Jonge zilvervisjes zien er het zelfde uit als volwassenen, ze hebben alleen nog een witte kleur.
Plaats gewoon een paar zakjes gevuld met gedroogde bloemen van lavendel en leg ze op de plaatsen waar zilvervisjes leven. Een essentiële lavendelolie is natuurlijk ook een optie. Druppel elke dag een paar druppels in elke hoek. Zilvervisjes worden ook afgestoten door de geur van vanille.
Zilvervissen hebben lange antennen op hun hoofd en meestal drie staartachtige draden achter hun lichaam. Ze hebben geen vleugels, maar zes poten in het midden van hun lichaam.Dit helpt ze om zeer snel over horizontale oppervlakken te lopen.
Wanneer vormen zilvervisjes een zilvervisjes plaag? Zilvervisjes vormen een zilvervisjesplaag als u er niet meer mee kunt leven. Dit is bij de één meer dan 10 zilvervisjes zichtbaar per dag en bij de ander 2 zilvervisjes per dag.
Door vocht ontstaan schimmels. Deze schimmels worden door zilvervisjes gegeten en veroorzaken huismijt. Door huismijt kan je jeuk krijgen.
Zij overleven namelijk op koolhydraten en eiwitten en die halen ze uit jouw spullen. Zo knabbelen ze gaten in kleding, papier, tapijt, haren, behang, boeken en schimmels of etensresten. En als er niets anders voorhanden is, zullen ze zich zelfs aan leder tegoed doen.
Vermeng wat chloor in water en behandel de plekken waar je zilvervisjes ziet.Let op! Gebruik dit alleen oppervlakken die tegen chloor kunnen. Dweil dus geen houten vloeren met het middel.
Zilvervisjes klimmen graag in bed omdat het een warme, vochtige plek is. Wordt de slaapkamer niet goed geventileerd, dan wordt de ruimte vochtig door de ademhaling. Het bed wordt een extra aangenaam plekje door het zweet wat je 's nachts verliest. Ze kunnen zich heerlijk in het beddengoed verstoppen.
Zilvervisjesspray. De zilvervisjesspray gebruik je om in kieren en gaten te sprayen waar je met een val niet makkelijk bij komt. In deze sprays zitten bepaalde stoffen waarvan zilvervisjes, als ze deze stoffen binnenkrijgen, doodgaan. De zilvervisjesspray breng je aan op plekken waar zilvervisjes zitten.
Een zilvervisje heeft een lang en plat wortelvormig lichaam en wordt ongeveer één tot drie centimeter lang. Daarnaast heeft het zilvervisje nog twee sprieten op zijn kop en een stuk of vijf sprieten aan z'n achterlijf. Een zilvervisjes vliegt of springt niet, maar maakt wel snelle bewegingen.
Spray KB Zilvervisjes Spray rondom de kledingkast en in naden en kieren waar je zelf lastig bij kan komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor openingen bij de vloer, bij ramen of bij de radiator. Dicht gaten goed af. Zilvervisjes zijn klein en wringen zich makkelijk door kieren, gaten en spleten.
Er is echter geen bewijs dat zilvervisjes of papiervisjes ziektekiemen verspreiden of allergiën veroorzaken met hun stoffige vervellingen. Maar ze roepen wel een sterk "kakkerlakken in huis"-achtig gevoel op.
U kunt zilvervisjes ook bestrijden met azijn. U heeft hier wel een spuitfles voor nodig.