Eventueel kan je na het schoonmaken alvast een antibacteriële crème erop smeren zoals honingzalf. Dit is echter meestal niet voldoende want er moet vaak ook iets tegen de jeuk gegeven worden. Op sommige websites wordt er bij een hotspot bij je hond geadviseerd om sudocrème te gebruiken.
Bij een heftige hotspot kan een corticosteroïd houdende zalf of lotion prettig zijn. Eventueel kan uw hond een middel krijgen tegen de jeuk.
Hoe behandel je een hotspot bij je hond? Aangezien een hotspot zicht snel uitbreidt, is het belangrijk om de plek snel te behandelen. Raadpleeg altijd de dierenarts wanneer de hotspot van jouw hond er ernstig uitziet. Maak de wond schoon met lauwwarm water en eventueel een milde hondenshampoo.
Als de hotspot zich heeft ontwikkeld tot een infectie, dan kan een dierenarts verschillende dingen doen. De dierenarts zal de haren rondom het ontstoken gebied scheren en de huid goed schoonmaken. Er zijn veel zalven met anti bacteriële werking waarmee de huid kan worden behandeld.
Teunisbloemolie is een etherische olie met een ontstekingsremmende werking. Het heeft eigenschappen die jeuk en roodheid verminderen. Je kan de teunisbloemolie rechtstreeks op de huid van je hond aanbrengen of enkele druppeltjes toevoegen aan het eten of water van je hond.
Eventueel kan je na het schoonmaken alvast een antibacteriële crème erop smeren zoals honingzalf. Dit is echter meestal niet voldoende want er moet vaak ook iets tegen de jeuk gegeven worden. Op sommige websites wordt er bij een hotspot bij je hond geadviseerd om sudocrème te gebruiken.
Door de hevige jeuk zal uw dier onafgebroken aan de plek willen likken en bijten, waardoor deze al snel steeds groter wordt. Een hot spot is niet erg gevaarlijk, maar wel heel vervelend voor uw hond en zal niet vanzelf weg gaan.
De behandeling van hotspots
Wanneer je er zeker van bent dat de rode plek op de huid van je hond geen insectenbeet of een andersoortig jeukend bultje is dat binnen enkele dagen vanzelf verdwijnt, dan kan de dierenarts op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak en overgaan op een behandelplan.
Een hotspot zal bloeden, warm en pijnlijk zijn en flink etteren. De korst die ontstaat jeukt ook, waardoor de hond eigenlijk in een vicieuze cirkel is beland.
Wonden behandelen met honingzalf
Voor een oppervlakkige wonde is het aangeraden 1 maal daags een laag zalf te smeren en af te dekken met een verband of gaas. Is de wonde groot of bevat de wonde veel wondvocht dan is het aangeraden om een geïmpregneerd gaas of verband met honing te gebruiken.
Oppervlakkige hotspot: veel krabben, bijten op specifieke plekken in de vacht, kale en rode plekken in de vacht, vochtige en etterige plekken in de vacht, koorts, minder eetlust. Diepere hotspot: verdikking in de vacht, koorts, huid voelt warm aan, lusteloos gedrag, uitingen van pijn. Ook kan de eetlust afnemen.
Wanneer te behandelen? Antiseptica moeten worden toegepast totdat de laesies verdwijnen, vaak afgewisseld met vochtinbrengende crèmes of verzachtende middelen. Antibiotica en antischimmelmiddelen worden vaak gedurende vrij lange tijd voorgeschreven (totdat de infectie volledig onder controle is).
Wel is normale hygiëne van belang en het laten likken van wonden door honden is sterk af te raden. Zowel bij de hond als bij de mens. Dit geldt nog meer voor mensen die gevoeliger zijn voor infecties; zoals kinderen, ouderen, zwangeren en immuungecompromitteerde mensen.
Tip 2 - Vaseline op de voetzolen
Pekel en ijsklompjes kunnen (zoals gezegd) wondjes vormen op de voetzolen. Je kunt dit heel makkelijk voorkomen door wat vaseline op de voetzolen van je hond te smeren.
Met honingzalf kan je een hond goed behandelen als hij een hotspot heeft. Door de honing kan de wond genezen.De antibacteriële werking kan ervoor zorgen dat de plek niet meer geïnfecteerd raakt en daarnaast heeft honing een verzachtend en herstellend vermogen.
Beschermende Shirts. Een veel gebruikt product om te voorkomen dat je hond aan een wond kan likken, bijten of krabben is een beschermend shirt. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. We zullen ze allemaal de revue laten passeren.
Kenmerken van een geïnfecteerde wond zijn roodheid, zwelling en pijn, eventueel met pus gepaard. Oorzaken kunnen zijn: vuil, voorwerpen in de wond als glas of hout, overmatig likken. Laat de wond door een dierenarts beoordelen en behandelen!
Met een hotspot creëer je de mogelijkheid om wifi, oftewel draadloos internet, aan te bieden via jouw telefoon. Deze manier van internetten wordt ook wel tetheren of tethering genoemd. Het is handig als er even geen snel of veilig internet in de buurt is of als je bijvoorbeeld op vakantie bent.
De meest simpele oplossing is het herstarten van je Personal Hotspot. Je kunt dit simpel doen door de schakelaar uit en weer aan te zetten. Probeer daarna opnieuw verbinding te maken met het netwerk.
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.