Welke smaak past bij witte chocolade? Witte chocolade is van zichzelf redelijk zoet. Wanneer je dit té zoet vindt kun je het recept aanpassen door in plaats van room een deel frisse fruitpuree te gebruiken zoals bijvoorbeeld framboos of rode bessen.
Bananen zijn lekker als toevoeging in fruitbowls, door smoothies, yoghurt op brood en bij chocoladefondues, maar doen het ook uitstekend in fruittaarten. Banaan laat zich goed combineren met pinda(kaas), chocolade en slagroom. Er bestaat een variant die uitsluitend geschikt is voor opwarming: de bakbanaan.
Er is één fruitsoort dat niet handig is om op de fruitschaal te leggen en dat zijn onze favoriet: appels. Ander fruit en groente kun je gerust samen op een plek leggen, maar appels zijn niet handig. Dit komt omdat appels ethyleengas produceren. Dit gas is niet schadelijk, maar rijpt andere fruitsoorten sneller.
Mango past goed bij fruitsoorten zoals sinaasappel, watermeloen, ananas, banaan en papaja. Mango combineert ook met kaas. Wat dacht u van een zomerse mango-kaassalade? U kunt de mango pureren in een fruit sorbet.
Klassieke smaakcombinatie zijn niet voor niets klassiekers geworden. Vaak weten we al honderden jaren dat ingrediënten samen extra lekker zijn. Denk aan krab met avocado of chocolade met koffie. Klassieke smaakcombinaties kan je prima gebruiken als basis voor jouw gerechten.
Hazelnotensmaak wordt ook verwerkt in siropen voor in koffies en is een hoofdbestanddeel van praliné, de heerlijke bonbonvulling. Naast deze heerlijke zoetigheden zijn hazelnoten ook erg lekker door salades, bij couscous en bij koolgroentes zoals spruitjes en groene kool.
Conclusie. Je buikvet gaat niet weg met citroen toevoegen aan je eetpatroon. Citroen bevat uiteraard gezonde stofjes die goed voor je zijn. Maar een echt verschil in vetverlies zul je niet gaan merken.
Citroenen bevatten veel vitamine C, oplosbare vezels en plantenstoffen die veel vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Citroenen kunnen mogelijk bijdragen aan gewichtsverlies en bescherming bieden tegen hartziekte, bloedarmoede, nierstenen, spijsverteringsklachten en kanker.
Zoet én hartig: deze ingrediënten passen bij Elstars
Bekende zoete smaakvrienden van de Elstar-appel zijn natuurlijk kaneel, citroen, vanille, rozijntjes en ga zo maar door.
Van de mandarijn gebruik je de rasp van de schil en de sap van het vruchtvlees. Naast de gebruikelijke kruiden zoals kaneel, gember, kardemom en kruidnagel zorgt de mandarijn voor een lekker zoetje.
In de koelkast: Ja, wie bananen op de goede manier wil bewaren, kan ze rustig in de koelkast leggen. Dat moeten dan wel rijpe vruchten zijn omdat ze in zo'n koele omgeving niet meer verder rijpen.
Tomaten. Bewaar tomaten buiten de koelkast, op een droge koele plek. In de koelkast drogen tomaten uit en wordt de smaak aangetast. Het velletje beschadigt waardoor ze sneller bederven.
Bewaar ze op een droge, koele, donkere plek, maar niet in de koelkast. Veel ander fruit, zoals appels en peren, rijpt of bederft sneller als je het bij bananen bewaart. Bananen kun je langer goed houden door de bovenkant van een tros in te wikkelen met vershoudfolie.
Ethyleen en rijping
Bananen, appels, peren en perziken verspreiden een gas (ethyleen) als ze rijpen. En dat versnelt ook de rijping van ander fruit. Wil je dit voorkomen, bewaar ze dan apart.
Bananen en ander fruit
Bananen produceren ethyleen, een stofje dat ervoor zorgt dat ander fruit sneller rijpt (en bederft). Kijk dus uit met bananen in de fruitschaal. Al kun je het ook in je voordeel gebruiken door een banaan naast een vrucht die sneller moet rijpen te leggen.
Steenvruchten – denk aan nectarines, perziken en kersen – bewaar je best niet in de koelkast. De koude zorgt ervoor dat ze smaak verliezen, melig worden en hun heerlijke zoete smaak verdwijnt.