HET ONTBIJT IN CANADA Een Canadees ontbijt kan bestaan uit eieren in alle mogelijke vormen. Wil je een spiegelei dan vraag je om 'Sunny side up', wil je een roerei dan vraag je om 'scrambled egg', ga je voor een ei dat aan beide kanten gebakken is dan vraag je 'flipped over'.
Het Canadese dieet bestaat in wezen uit drie maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Het traditionele ontbijt is een complete en rijke maaltijd. Het bestaat uit eieren, worstjes of varkensspek, gekookte aardappelen, geroosterd brood, pannenkoeken of wentelteefjes met ahornsiroop, ontbijtgranen of havermout.
Je zult al snel merken dat wanneer je in een restaurant in Canada eet, flinke porties geserveerd worden. Schroom niet om een doggybag te vragen, dit is in Canada heel normaal. Het ontbijt bestaat in Canada vaak uit cereals, yoghurt, fruit, pancakes, eieren, sandwiches en toast.
Als het op ontbijt aankomt, geven Canadezen nog steeds de voorkeur aan de klassiekers: toast, eieren en koffie . Dalhousie University's Agri-Food Analytics Lab en Caddle ondervroegen in maart meer dan 9.000 Canadezen over hun voorkeuren voor de eerste maaltijd van de dag.
Typisch Canadees eten zijn steaks op de barbecue, in de Atlantische provincies en British Columbia veel vis, vooral zeekreeft, zalm en kabeljauw, in de prairies bizonvlees. Maar de vis en de bizon zijn in heel Canada verkrijgbaar.
Gerechten zoals bannock, eland, hert, bizon, pemmican, maple taffy en Métis-stoofschotels, zoals gerststoofschotel , zijn allemaal traditionele inheemse gerechten of komen oorspronkelijk uit Canada, maar hebben hun oorsprong in de inheemse keuken. Ze worden in het hele land gegeten.
De gemiddelde Canadees drinkt graag bier en dan vooral de twee nationale merken Molson Canadian en Labatt Blue. Daarnaast wordt er op verschillende locaties in het land rye (graan) whiskey gestookt, waarvan Canadian Club het bekendste merk is. Meer weten over reizen naar Canada?
Normaal gesproken is de ontbijtservice van 7 tot 10 , lunch van 11:30-2 en diner begint om 5:30, wat bij de meeste restaurants al rond 9 uur 's avonds is, wat betekent dat de keuken rond die tijd sluit, hoewel mensen nog wel een uurtje langer kunnen blijven. Dit is normaal, maar er zijn nogal wat variaties.
Reken op ongeveer 40 tot 60 Canadese dollar per dag voor ontbijt, lunch en avondeten in totaal. Fastfood is natuurlijk goedkoper dan uit eten gaan bij een goed restaurant, waardoor het per dag kan verschillen wat je ongeveer uitgeeft.
Een boegbeeld van de Canadese culturele identiteit, de esdoornsiroop blijft een van de meest geconsumeerde producten in de ochtend door de bevolking. Canadezen zijn er dol op, vooral als topping voor pannenkoeken. Deze brunch, geïnspireerd op de Amerikaanse keuken, is een genot voor de smaakpapillen.
Gewoonlijk eten de Canadezen 3 keer per dag. Een ontbijt dat voornamelijk bestaat uit wat broodjes, cornflakes, vruchtensap en thee of koffie. Tijdens de lunch nemen ze vaak eenvoudige broodjes en pretzels al of niet vergezeld van een kop soep.
Quebec: Een uitgebreid ontbijt met ahornsiroop.
Dus, een groot ontbijt is meer dan gewoon in de provincie—het is traditioneel. Een bord vol met pannenkoeken, bonen, eieren, worst en cretons , gedrenkt in mahonie esdoornsiroop is een bevredigend eerbetoon aan de voorouders van Quebec.
Deze traditionele maaltijd bestaat uit typische gerechten uit Canada. Deze omvatten spek- of varkensworstjes, gekookte eieren, gebakken aardappelen, pannenkoeken of wentelteefjes, toast, ontbijtgranen, siroop en soms hete havermout.
De gemiddelde prijs van een kopje koffie ligt zo rond de EUR 1,50. Voor frisdrank is dit EUR 2,00.
Het is in Canada mogelijk om elk tijdstip van de dag, zelfs 's avonds laat, te eten. Uw ontbijt is vaak erg stevig (eieren, bacon, worstjes, pancakes met ahornsiroop,...).
Hier is een idee van de gemiddelde prijs van een maaltijd in een restaurant: Ontbijt = $ 10 tot $ 30 (gemiddeld $ 20) Lunch = $ 15 tot $ 35 (gemiddeld $ 25) Diner = $ 25 tot $ 60 (gemiddeld $ 40)
Water (drinkwater)
Het drinkwater in Canada is van goede kwaliteit en u kunt overal uit de kraan drinken.
Volgens het Voedingscentrum bevat een gezond ontbijt zo tussen de 300 en 400 kilocalorieën. Zij suggereren gezonde ontbijtjes met volkorenbrood, magere yoghurt, zuivel met ontbijtgranen of met fruit.
In totaal eet 57,2% van de Canadezen elke dag ontbijt.
Terwijl 12,8% 5 of 6 keer per week ontbijt, ontbijt 12,9% 1 tot 3 keer per week. Slechts 5,8% ontbijt nooit.
Het Canadese dieet bestaat in principe uit drie maaltijden : ontbijt, lunch en diner. Het traditionele ontbijt is een volledige en rijke maaltijd. Het bestaat uit eieren, varkensworstjes of spek, gekookte aardappelen, toast, pannenkoeken of wentelteefjes met ahornsiroop, ontbijtgranen of havermout.
Deze statistiek toont het volume haver dat in Canada werd geconsumeerd van 2014/15 tot 2023/24 en biedt een prognose voor 2024/25. In het marketingjaar 2023/24 werd er in Canada ongeveer 1,98 miljoen ton haver geconsumeerd , naar verwachting zal dit in 2024/25 toenemen tot ongeveer 2,05 miljoen ton.
Een Caesar is een cocktail die voornamelijk in Canada wordt gemaakt en geconsumeerd. Het bevat doorgaans wodka, Clamato, hete saus en Worcestershiresaus en wordt geserveerd met ijs in een groot glas met selderijzoutrand, meestal gegarneerd met een stengel bleekselderij en een partje limoen.
Producten zoals brandstof, fastfood en sommige Noord-Amerikaanse kledingmerken zijn vaak goedkoper dan bij ons. Alcohol, zuivel en sigaretten zijn duurder dan in Nederland. Als je uit gaat eten dan is het ontbijt in verhouding vrij duur.
Een traditionele poutine bestaat uit de combinatie patat, kaas en een soort jus. Vooral de kaas is een cruciaal element. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van zogenaamde squeaky cheese . Dit is een soort rubberachtige, verse kaas.