Als je producten uit het buitenland importeert heb je importdocumenten nodig. Bij importzendingen uit andere EU-landen is een transportdocument met factuur en paklijst vaak voldoende. Voor zendingen uit niet-EU-landen gelden vaak aanvullende documenten.
Het bewijs van inklaring is een bewijs dat goederen naar behoren worden gebruikt in een douaneregeling. Dit kan bijvoorbeeld . B het in het vrije verkeer brengen. Het is dus een kennisgeving van de invoerbelasting / belastingaanslag.
Hoe lang de inklaring van een pakket bij de douane duurt, kan dus van een paar dagen tot weken tot maanden verschillen. Lees hieronder waarom het pakket nog bij de douane kan liggen.
De douane controleert of de goederen Nederland in mogen en oordeelt hoeveel btw en invoerrechten je moet betalen. Gaat het om veel goederen? Dan is dit een tijdrovende klus. Het team van TFF neemt zorgen en administratie rondom de inklaring graag van je over.
De kosten die de pakketdiensten rekenen voor de inklaring liggen vast en zijn onafhankelijk van de waarde van uw bestelling. PostNL rekent 13,00 euro. EMS rekent 17,50 euro en UPS rekent 2,5% van de waarde (met een minimum van 10,50 euro).
Een inklaring is het vervullen van de nodige douaneformaliteiten om invoergoederen in het vrije verkeer te brengen, om ze onder een andere douaneregeling te plaatsen of om goederen uit te voeren. Goederen die van buiten de Europese Unie worden ingevoerd, moeten worden ingeklaard.
Wat kan ik doen om Inklaringskosten en BTW te voorkomen? Om er zeker van te zijn dat jij geen BTW of inklaringskosten hoeft te betalen zorg je dat de totale waarde van jouw bestelling onder de 22 euro ligt. Gaat het om meerdere producten, splits de bestelling dan zoveel mogelijk op.
Inklaringskosten betalen of pakket weigeren
Als je inklaringskosten moet betalen, ontvang je een betaalverzoek via e-mail en/of post. Je inklaringskosten betaal je dan via track & trace. Je kunt hier ook het pakket weigeren. Na betaling bezorgen we je pakket zo snel mogelijk bij je thuis.
Je komt de douane bijvoorbeeld tegen op een vliegveld als Schiphol, waar het ervoor zorgt dat bepaalde goederen het land niet in- of uitgaan. Denk daarbij aan wapens, nep-merkartikelen, drugs, maar ook koraal of dieren. De douane heeft de macht om door je koffer te gaan en te bekijken of je je wel aan de regels houdt.
Hoe hoog zijn de inklaringskosten bij DHL? Op dit moment zijn de inklaringskosten bij DHL €10,- Hier komen vaak nog invoerrechten bovenop.
Als de douane jouw pakket eenmaal heeft ingeklaard, betekent dit dat jouw pakket is vrijgegeven en naar je doorgestuurd wordt. De Nederlandse douane checkt de meeste pakketjes vanuit buiten Europa, maar vaak zijn het de grotere pakketten die ze eruit pikken. Soms heb je gewoon mazzel en betaal je geen inklaringskosten!
De verkopende partij kan een T2 document aanvragen bij onze specialisten van de douane. Rotra heeft als douane-expediteur een eigen team van douane-specialisten.
Het duurt hierna over het algemeen vijf tot zeven werkdagen voordat het kentekenbewijs wordt afgegeven door de RDW. U ontvangt altijd de laatste cijfer / letter combinatie uit de dan geldende kentekenreeks bij het importeren van een auto (tenzij het een herinvoer betreft).
Douanedocumenten. Het Douane aangifte document wordt gebruikt om goederen ter invoer of ten uitvoer aan te geven. Dit document is verplicht en noodzakelijk voor elke goederen zending van en naar landen buiten de EU.
Wat zijn inklaringskosten? Dat zijn kosten waarmee je te maken krijgt als je iets koopt uit een land buiten de EU. Denk aan btw, afhandelingskosten en misschien ook invoerrechten. Om vast te stellen wat je moet betalen, doen we aangifte van je pakket als het in Nederland aankomt.
Wat nu? Het betaalverzoek verloopt na 3 dagen. Heb je dan nog niet betaald, dan brengen we de zending naar een PostNL-punt bij jou in de buurt. Daar kun je de zending binnen 7 dagen ophalen.
Als je weigert de invoerkosten te betalen, zullen we je zending niet kunnen leveren en wordt ze teruggestuurd naar de afzender. Je kan contact opnemen met de afzender om te zien of de waarde van de aankoop (deels) aan jou kan worden terugbetaald. Weigeren kan je online.
Met een douane-entrepot kun je invoerrechten 'omzeilen'. Je voert de goederen niet in maar slaat ze op onder douaneverband. Dit betekent dat de goederen onder toezicht staan van de douane. Je betaalt dan geen invoerrechten en andere invoerbelastingen (zoals btw bij invoer) in de EU.
Inklaringskosten zijn kosten die de vervoerder maakt, zodat uw product kan worden geïmporteerd in het bestemmingsland. De vervoerder schiet de eventuele invoerrechten en/of btw voor en belast deze door aan de ontvanger.
In 2021 zal er op het gebied van invoerrechten niets veranderen. Pakketten uit China tot 150 euro hoeven geen invoerrechten te betalen. Boven de 150 euro blijven de regels dus gelijk, ook na 1 juli. Koop je iets op AliExpress van bijvoorbeeld 140 euro, dan betaal je alleen de BTW, zoals je voorheen ook deed.
Denk aan (namaak)wapens, dieren, planten, dierlijke producten en eten. Ook gelden er regels voor producten die u uit het buitenland wil meenemen naar Nederland. Bijvoorbeeld nepartikelen en kunstvoorwerpen.