uw verzekeringsbewijs. telefoonnummers van 2 contactpersonen. overzicht van de medicijnen die u gebruikt (verkrijgbaar bij uw apotheek) naam en adres van uw apotheek.
Je komt dan naar het dagziekenhuis voor een dagopname. Zorg voor gemakkelijke kledij en breng iets te lezen mee. Bij een dagopname is er geen maaltijd gepland. Uiteraard kan je zelf iets te eten meebrengen.
Pantoffels en een kamerjas kunnen het je ook aangenaam maken tijdens je ziekenhuisverblijf. :-) Verder neem je voldoende kleding en ondergoed mee voor een 4 à 5-tal dagen. De dagen dat je in het ziekenhuis mag blijven worden wel wat korter, maar extra reserve kleding kan nooit kwaad.
Voor de operatie krijgt u een operatiejasje aan. U krijgt een papieren onderbroek aan, in veel gevallen mag u ook uw eigen onderbroek aanhouden. Als het nodig is, wordt u vlak voor de operatie geschoren op de plaats waar geopereerd wordt. Voor de operatie moet u sieraden zoals een horloge, ringen en armbanden afdoen.
Dit is minimaal 385 euro en maximaal 885 euro in 2021. Wil je weten wat jouw verblijf en/of behandeling in het ziekenhuis precies heeft gekost? Dan kun je deze informatie bij je zorgverzekeraar opvragen.
Wat is ambulante zorg precies? Onder 'ambulante zorgen' verstaan we alle medische zorgen die je krijgt buiten een ziekenhuisopname. Denk maar aan een bezoek aan de huisarts of de specialist, een scan of echo, een behandeling bij de kinesist en medicatie.
Bij de opname moet het ziekenhuis je een opnameverklaring voorleggen. Op dit document duid je je kamerkeuze aan en staat heel wat belangrijke informatie over het financiële aspect van de opname. Lees de opnameverklaring aandachtig en onderteken ze niet achteloos. Het ziekenhuis kan je een voorschot vragen.
Het is 5 dagen van 10 tot 16 uur of drie dagen van 10 tot 16 uur en dat 12 weken lang.
Doe het thuis de eerste 24 uur na de operatie rustig aan. Zorg dat u voldoende pijnstillers in huis hebt zoals paracetamol, ibuprofen of diclofenac. Houdt u zich verder goed aan de instructies die u krijgt van de arts die u heeft geopereerd.
Een dagopname houdt in dat u op dezelfde dag wordt opgenomen, behandeld en ontslagen. Voorbereiding op onderzoek of behandeling Het is afhankelijk van uw onderzoek, ingreep of operatie of u nuchter moet blijven.
Wanneer je een hospitalisatieverzekering hebt van Helan, dan hoef jij je niet langer zorgen te maken over je ziekenhuisfactuur. Wij bezorgen je per post of via ons online kantoor een tegemoetkomingsaanvraag. Bezorg ons dat formulier samen met de originele factuur terug en wij doen de rest.
Zowel bij een spoedopname als bij een geplande opname verwittigt u best: uw huisarts. uw werkgever. uw ziekenfonds.
het verblijf als patiënt in een ziekenhuis, hospitalisatie
Voorbeeld: `Is het aantal ziekenhuisopnames toe- of afgenomen?` Bron: WikiWoordenboek. Huisarts of specialist kunnen tot de conclusie komen dat het noodzakelijk is dat u in een ziekenhuis wordt opgenomen.
*Ambulante medische kosten zijn medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Dit zijn alle remgeld en vergoedbare supplementen die rechtstreeks verband houden met je opname zoals huisartsbezoeken, geneesmiddelen, opvolgafspraken in het ziekenhuis of de praktijk van de specialist, labokosten ... .
Een opname of ambulant? Een ziekenhuis schrijft twee soorten facturen uit. Opnamefacturen, voor een dagopname of opname van meerdere dagen, of een ambulante factuur. Je krijgt een ambulante factuur als je dus geen opname gehad hebt, maar bijvoorbeeld in het ziekenhuis langskwam voor een onderzoek.
Wat is de pré-postperiode? Bij een hospitalisatie horen vaak andere kosten die je niet maakt tijdens de hospitalisatie zelf, maar die er wel mee samenhangen. In de meeste polissen worden zulke ambulante kosten gedekt door een 'pré-postperiode', zowel vóór je hospitalisatie als achteraf.
Bijvoorbeeld bloed prikken, een röntgenfoto of een hartfilmpje. Dit wordt vergoed uit uw basisverzekering. Wilt u zelf (preventief) onderzoek laten doen? Dan betaalt u de kosten zelf.
Een ziekenhuisopname zonder hospitalisatieverzekering wordt deels terugbetaald door je ziekteverzekering. Die kosten worden rechtstreeks afgetrokken van de rekening, jij hoeft ze dus niet eerst voor te schieten. Een ziekenfonds betaalt echter zeker niet alles terug.
De meeste zorg die het ziekenhuis verleent, valt onder de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dit. Uw zorgverzekeraar moet dan wel een contract hebben met het ziekenhuis waar u zorg afneemt. Het ziekenhuis dient de rekening rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar.
Wat gebeurt er als je opgenomen bent? Samen kijken we hoe je op dit moment van jouw leven in deze situatie bent gekomen. We kijken naar jouw sterke en zwakke punten en bepalen samen wat de beste behandeling voor jou is. Een opname in een kliniek is altijd zo kort mogelijk.
Wanneer mensen opgenomen worden in een GGZ-instelling of op een PAAZ (psychiatrisch afdeling algemeen ziekenhuis), gebeurt dat meestal vrijwillig. Vrijwillige opname gebeurt met toestemming van de persoon zelf; met de betrokkenen en in overleg met hulpverleners of huisarts.
Iemand die een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving vormt door een geestelijke stoornis kan tegen zijn of haar zin in worden behandeld. De verplichte behandeling kan een gedwongen opname zijn, maar dat hoeft niet. Iemand kan ook verplicht worden om regelmatig naar een instelling terug te komen.
Op de ziekenhuisfactuur staan 5 grote kostenposten vermeld: Verblijfskosten voor uw ziekenhuiskamer, de maaltijden, medisch materiaal en de lonen van de verplegers. Apotheek-, farmaceutische en parafarmaceutische kosten voor de geneesmiddelen die u tijdens uw verblijf krijgt.