Tips voor de snurker
Wel zijn er een aantal tips die de kans op klachten kunnen verminderen: Slaap in de zijligging: vermijd dus het slapen op de rug. Bij het slapen op de rug zal de tong eerder verzakken, waardoor de luchtwegen dus vernauwen. In de zijligging gebeurt dit minder snel door de aangepaste houding.
Als iemand snurkt, kan dat meerdere redenen hebben. Het kan aan een verkoudheid liggen, dan lost het probleem zich vaak snel weer op. Maar een allergie of afwijking in het tussenschotje van de neus kan ook een oorzaak zijn. Ook de manier hoe iemand in bed ligt kan zorgen dat degene gaat snurken.
De oorzaak van snurken is vrij eenvoudig. Als je gaat slapen verslappen al je spieren, waaronder de tong.De tong zakt weg en verkleint zo de luchtweg.Deze vernauwing veroorzaakt trillingen bij het ademhalen: het snurkgeluid.
Snurken komt zowel voor bij kinderen (vooral kleuters) als bij volwassenen. Bij de volwassenen komt snurken frequenter voor bij mannen dan bij vrouwen (verhouding 1/10) en het neemt toe naarmate u ouder wordt.
72% van alle Nederlanders snurkt. 16% van de groep die snurkt, snurkt altijd (ongeveer 4 miljoen mensen) 25% van alle vrouwen snurkt. 25-50% van alle mannen snurkt.
Het anti snurk kussen is speciaal ontwikkeld om luchtweg vernauwing tegen te gaan, het design van het kussen zorgt ervoor dat het hoofd en de nek liggen op een manier dat je luchtweg minder of niet geblokkeerd wordt door de tong.
Wax oordopjes zijn goed te gebruiken als je partner snurkt. Je kunt ze zelf vormen zodat ze goed in je oor passen. Omdat deze kneedbare oordoppen van was waterdicht zijn, kun je ze ook goed gebruiken als je gaat zwemmen. Wax oordoppen zijn vrij vettig waardoor ze minder goed herbruikbaar zijn.
Het brein filtert de geluiden die we zelf maken. Het verklaart waarom je wel wakker wordt van een brandalarm en niet van je eigen gesnurk. Anders zou je nooit in slaap kunnen komen en zelfs wakker kunnen liggen van je eigen ademhaling.
De techniekkosten variëren tussen de €295,- tot €595,- afhankelijk van de garantieperiode en het type beugel. Een afspraak maken over anti-snurkbeugel mogelijkheden kan telefonisch of via het contact formulier. De snurkbeugel wordt doorgaans deels vergoed afhankelijk van je type aanvullende tandartsverzekering.
Het komt op alle leeftijden voor en neemt meestal toe met de leeftijd. Oudere mensen snurken over het algemeen meer en harder. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte dikker wordt naarmate je ouder wordt. Daarbij worden slijmvliezen op oudere leeftijd slapper, waardoor ze makkelijker gaan trillen.
Het Shiepz Anti-Snurk Spraysysteem voorkomt en vermindert snurken op basis van natuurlijke extracten. Het verbetert de kwaliteit van slapen. De keelspray met pepermuntsmaak werkt direct en effectief en is eenvoudig in gebruik.
Als u een grote tong of amandelen hebt, of overtollig gewicht rond de nek heeft, dan heeft u een hoger risico op snurken. Andere factoren die zorgen dat u snurkt, of harder snurkt, zijn vermoeidheid, overgewicht, zwangerschap, op de rug slapen, en het drinken van alcohol voor het slapen gaan.
Hoewel snurken zelf geen kwaad kan voor de gezondheid, is het vaak een belangrijke oorzaak van relatieproblemen. U kunt zelf diverse maatregelen nemen tegen snurken, zoals onder andere het vermijden van alcohol, slaapmiddelen en rugligging. Daarnaast is het verstandig om af te vallen.
De gevolgen van snurken
Snurkt u vaak? Dan kan het zorgen voor vermoeidheid, een slechte concentratie, en frustratie bij bijvoorbeeld uw partner. Op lange termijn kan snurken ook zorgen voor hart- en vaatklachten. Omdat er minder zuurstof in uw bloed komt als u snurkt, doordat er minder lucht door uw luchtweg gaat.
Snurken. Bij snurken klappert het slijmvlies in de keel waardoor er luchtwervelingen ontstaan. Deze wervelingen kunnen resulteren in droge slijmvliezen, waardoor het gevoel van een droge keel ontstaat.
Bij een klein deel van de snurkende mensen is de keelholte zo nauw, dat het zachte gehemelte met de huig en de keelwand af en toe helemaal tegen elkaar aan worden gezogen. Hierdoor ontstaat een totale afsluiting van de luchtweg. Er is een ademstilstand die wel dertig seconden of langer kan duren.
De kosten komen in de praktijk regelmatig uit op 700-1200 euro, afhankelijk van het type prothese.
1) Uw spierspanning neemt af. Hoewel mensen op elke leeftijd kunnen snurken, hebben mensen ouder dan 35 een groter risico op snurken. Met de leeftijd komt wijsheid – en ook verminderde spierspanning over het hele lichaam, inclusief de keel.
De MRA-beugel, die u draagt tijdens het slapen, bestaat uit twee losse onderdelen: één beugel voor de bovenkaak en één voor de onderkaak. De onderkaak wordt door de anti-snurkbeugel licht naar voren geplaatst.Dit voorkomt bijvoorbeeld dat de tong naar achteren zakt en de luchtwegen blokkeert.
Slaapapneu en snurken
Dit leidt tot ademstilstanden (apneus) die vaak samengaan met (luidruchtig) snurken. Als gevolg hiervan ontstaat er een zuurstoftekort in het bloed. Iemand wordt hier onbewust wakker van, waarna de ademhaling weer op gang komt.