De meeste gezonde honden kunnen tot vijf dagen zonder voedsel zitten, hoewel dat aantal alleen waar is als uw huisdier nog steeds veel water drinkt. Sommige kunnen zelfs tot zeven dagen zonder gaan, hoewel je de dingen nooit zo ver moet laten komen zonder je hond naar de dierenarts te brengen.
Als je hond zijn brokken niet wil eten kun je als eerste gewoon eens proberen de brokken wat aan te mengen met lauwwarm water. De geur komt dan meer vrij. Het voordeel is ook dat je hond direct wat meer vocht krijgt. Voor het gebit van je hond kan dit wel minder goed wanneer je dit altijd zo zou geven.
Veel meer of juist minder gaan eten en daardoor aankomen of afvallen. Een verandering in het energielevel (of verlies van interesse in dingen die hem eerder wél interesseerden). Stijfheid of moeite met opstaan en traplopen. Meer slapen dan normaal, of andere gedragsveranderingen.
Gedrag. Als baasje kun je soms aan het gedrag van je hond merken dat hij zich niet lekker voelt, of gewoonweg ziek is. Als je hond zijn mand niet uit wil komen, zijn eten laat staan, minder enthousiast reageert wanneer je thuiskomt, of geen zin meer heeft om te spelen.
De eetlust van je hond kun je op meerdere manieren opwekken. Je kunt hierbij denken aan het geven van pens, rollsticks of geperst been. De meeste honden vinden alleen de geur al onweerstaanbaar en beginnen gelijk te kluiven. Nu wil het ook nog dat kluiven goed is voor het gebit, dus dat is een win-winsituatie.
Dat je hond niet eet, is vaak geen goed teken. Je hoeft niet direct in paniek te raken, maar het is wel een teken dat er iets aan de hand is. In het beste geval geef je je hond gewoon te veel eten. In andere gevallen zou het te maken kunnen hebben met het soort voer, ziekte of een verandering in de eetgewoontes.
In het algemeen hebben de meeste volwassen honden 2 maaltijden per dag nodig: één 's morgens en één 's avonds.
Een ongeopende zak brokken blijft 24 maanden goed, een geopende zak 3 maanden. Toch is een correcte bewaring essentieel voor de kwaliteit van de vitamines én om de oxidatie van vetten tegen te gaan, want dat zorgt ervoor dat de brokken sneller bederven.
Allereerst natuurlijk als een hond te weinig voer krijgt (honger, extreme honger maakt een hond ook narrig of uiteindelijk sloom en lusteloos), of als een hond teveel eten krijgt (sloom, zwaargewicht, moeilijker te bewegen), of als een hond pijn of ongemakken ervaart na het eten (ontstekingen in het ...
Het hondenlichaam zit namelijk zo ingenieus in elkaar dat het gemakkelijk dagen tot zelfs enkele weken zonder vast voedsel kan. Gelukkig zal een gezonde hond het zover niet laten komen. Toch maken veel hondeneigenaren zich zorgen zodra hun viervoeter niet of moeizaam eet.
Je laat de voerbak gedurende 15 tot 30 minuten staan. Je geeft je hond rustig de tijd om te eten. Na deze 15 tot 30 minuten controleer je of je hond van het voer heeft gegeten. Wanneer je hond niet met het voer bezig is, haal je de voerbak weer weg.
Ja, een hond mag wortel eten!
Daar zal je huisdier blij om zijn, want wortels smaken zoet en zijn lekker knapperig. Wortels zijn ook caloriearm en zitten bovendien boordevol gezonde voedingsstoffen. Wij sommen de belangrijkste voor je op: Vitamine B.
Bij aanraken van de buik kan het dier de buikspieren abnormaal aanspannen. Bij buikpijn zie je vaak ook verschijnselen als buikborrelen, misselijkheid (smakken, slikken, geeuwen, boeren), winderigheid of gras eten. Sommige dieren laten het eten staan, geven over en/of hebben minder goed gevormde ontlasting / diarree.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Als je jouw dier ei wil geven, adviseren we het volgende. Geef het ei altijd: Gekookt. Vooral vanwege het gevaar van salmonella, een bacterie die tot nare klachten kan leiden.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Ongeveer 50 gram per kg lichaamsgewicht en bij kleinere rassen tot wel 100 gram per kg lichaamsgewicht. Hoe ouder de pup wordt, hoe minder per kg lichaamsgewicht je hoeft te voeren. Ongeveer 20-40 gram per kg lichaamsgewicht, kleine en actieve honden hebben vaak meer nodig.
Giet een bouillon met laag zoutgehalte over het droogvoer om het meer smaak te geven. Je kunt een simpele kippen- of runderbouillon maken of bouillonblokjes gebruiken. Zorg er wel voor dat de bouillon weinig zout bevat! De geur van de bouillon zal het droogvoer wat aantrekkelijker maken voor je hond.
Het kan zijn dat hij voortdurend een hongergevoel heeft en daardoor zo snel eet. Zodra hij zijn maaltijd op heeft, zou hij meteen al de volgende kunnen opeten. Ook honden die te weinig gestimuleerd worden en weinig actief zijn kunnen te snel beginnen eten. Voor hen wordt eten dan de belevenis van de dag.