Algemeen. Op de voorzijde van een envelop schrijft of print de afzender de naam en het adres, bestaande uit straatnaam, huisnummer, postcode en plaatsnaam, van de geadresseerde, de ontvanger. Vaak wordt dit alles eerst op een etiket geprint, wat vervolgens op de envelop wordt geplakt.
Je plakt binnen Nederland een postzegel met het cijfer 1 op brieven tot en met 20 gram. Het cijfer 2 gebruik je voor brieven vanaf 20 tot en met 50 gram. Voor zwaardere post (350 gr - 2 kg) en/of enveloppen groter dan C4 formaat (32,4 x 22,9 cm) gebruik je de XL-zegel.
Een adres op een envelop schrijven.
Op de voorkant schrijf je de naam en het adres van de persoon of het bedrijf. Daar gaat de brief naartoe. Op de achterkant schrijf je je eigen naam en adres.
Voor kaart + envelop t/m 20 gram is 1 postzegel nodig, voor kaarten t/m 50 gram 2 postzegels. Het aantal postzegels is gebaseerd op bezorging binnen Nederland. Voor bezorging naar andere landen wordt aangeraden de huidige PostNL tarieven te raadplegen.
Een adres wordt op een enveloppe geschreven. De naam en het adres van de persoon of het bedrijf moeten op de voorkant worden geschreven. Dat is waar de brief naartoe gaat. Je schrijft je naam en adres op de achterkant.
Een adres wordt op een enveloppe geschreven. De naam en het adres van de persoon of het bedrijf moeten op de voorkant worden geschreven. Dat is waar de brief naartoe gaat. Je schrijft je naam en adres op de achterkant.
Afzender bij handgeschreven adres
Schrijf je het adres met de hand om de envelop? Dan schrijf je de afzender op de achterkant.
Den Haag - 28 oktober 2021 De postzegelprijs voor brieven in Nederland verandert volgend jaar niet en blijft net als in 2021 € 0,96.
Adressering in Nederland
Vermeld de titel bij de juiste persoon. Bij ongetrouwde koppels of bij twee getrouwde mensen die elk hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering beide personen genoemd, ieder met hun eigen voorletters.
Naam is niet zo belangrijk, tenzij er meerdere personen op dat adres zijn en het is voor 1 specifiek persoon, of het gaat naar een bedrijf (dan doe je vaak 'ten name van' een persoon of afdeling) Toegevoegd na 1 minuut: Naam hoeft niet, maar kan handig zijn Adres is wel aan te raden, dan is je brief makkelijker te ...
Post gericht aan iemand anders
Je kunt de post terugsturen naar de afzender. Dit doe je als volgt: Zet met pen een kruis door de adresgegevens. Schrijf op de envelop (of kaart) 'Vertrokken – Retour afzender'.
De Nederlandse postcode bestaat uit vier cijfers, een spatie en twee letters. Dit geeft een postcode de vorm: 1234␣AB. De cijfers geven de stad, het dorp, de buurt of wijk aan, de letters zijn specifieker en geven de straat of een deel daarvan aan.
De afzender is de persoon die een of ander bericht naar een of meer ontvangers stuurt. In gespreksverkeer spreekt men van zender van een boodschap, en in briefverkeer van een afzender van een bericht.
Postzegel rechts boven plakken
De handmatige sortering werd overgenomen door machines. Deze machines moeten alle enveloppen scannen, waarbij gekozen is voor een vaste plek voor de postzegel. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn, is gekozen voor de rechterbovenhoek.
Extra adresregels zijn in het algemeen niet nodig voor Nederlandse adressen: in Nederland is de combinatie van straat, huisnummer (eventuele toevoeging), postcode en plaatsnaam voldoende om een huis te vinden. In het buitenland komt het echter soms voor dat dat niet genoeg is.
Tot 50 gram is 1 postzegel. Tot 100 gram 2. Jij kiest zelf of je prior of non prior post. Dat heeft niks te maken met het aantal zegels, maar met de snelheid van de bezorging.
Plak in de rechterbovenhoek een postzegel. Vraag in het postkantoor of postpunt misschien een 'speciale' postzegel, dat is altijd leuk. ➏ Schrijf op de achterkant van de envelop je eigen adres (retouradres). Dat is belangrijk als de brief om een of andere reden wordt teruggestuurd.
Volgens de richtlijnen van bpost schrijven we in de adressering van een brief het postnummer + de gemeentenaam, zonder landcode (zoals B of BE voor België). De naam van de gemeente staat in hoofdletters, in de officiële taal van die gemeente.
Een Belgische adressering verschilt niet veel van de Nederlandse. Het enige verschil is dat het voor de Belgen gebruikelijk is om de naam van de ontvanger altijd bovenaan te zetten en daaronder de bedrijfsnaam of instantie waar de geadresseerde werkzaam is. Voor een Nederlandse adressering is dat precies andersom.