Onder het matras begin je met de matrasbeschermer. Deze zie je dus niet, want hij ligt onder je matras. De matrasbeschermer zorgt ervoor dat je matras wordt beschermd tegen uitstekende puntjes van bijvoorbeeld een spiraal- of lattenbodem. Bovendien zorgen de kleine nopjes ervoor dat je matras niet gaat schuiven.
Een matrasdek (soms ook: matrasbeschermer) wordt tussen bedbodem en matras gelegd. Allereerst beschermt een matrasdek een matras tegen beschadigingen van de bedbodem, stof en de inwerking van condensvocht. Een bedbodem kan namelijk scherp zijn en dat is zonde van je (nieuwe) matras.
Het voornaamste verschil tussen de molton en de matrasbeschermer is dat de molton óver het matras wordt geplaatst en de matrasbeschermer ónder het matras wordt geplaatst. Zowel de molton als de matrasbeschermer verlengen de levensduur van het matras.
Een matrasbeschermer draagt bij aan de ventilatie van je matras en gaat huisstofmijt dus tegen. Bovendien neemt een matrasbeschermer vaak vocht op, dat op die manier niet in je matras komt te zitten.
Een matrasbeschermer voorkomt de verspreiding van huisstofmijt en is dus essentieel voor mensen met een allergie. De huisstofmijt voedt zich immers met dode huidcellen. Zonder matrasbeschermer komt de matras al snel onder de huidcellen te zitten. Een voldoende frequent gewassen matrasbeschermer beperkt dit.
Een PU matrasbeschermer beschermt 100% tegen zweet
Voor mensen die fel zweten en hun matras volledig willen beschermen, is een PU matrasbeschermer de beste keuze. Een PU beschermer laat nog wel beperkt luchtmoleculen door, maar ademt niet zo goed als een molton beschermer. De stof van deze matrasbeschermer is heel dun.
Een molton item vangt het vocht dat we 's nachts verliezen op, wat ervoor zorgt dat dit niet direct in je matras of hoofdkussen verdwijnt.
De absorberende werking van molton zorgt ervoor dat uw matras optimale bescherming geniet. Moltons zijn niet waterdicht en daarom dus niet te gebruiken als een onderlegger.
Door een waterdichte matrasbeschermer te gebruiken, kan je matras het vocht niet opnemen.Zo blijft je matras dus mooi en schoon en gaat het veel langer mee.
Een matrasbeschermer is ideaal gedurende de weken voor en tijdens de bevalling. Ook geschikt bij lichte incontinentie. De matrasbeschermer wordt overdwars in het bed onder het laken gelegd, zodat alleen de billen op de beschermer rusten.
Een matrasdek (soms ook: matrasbeschermer) wordt tussen bedbodem en matras gelegd. Allereerst beschermt een matrasdek een matras tegen beschadigingen van de bedbodem, stof en de inwerking van condensvocht. Een bedbodem kan namelijk scherp zijn en dat is zonde van je (nieuwe) matras.
Molton wassen
Wij adviseren een molton hoeslaken eens per maand af te halen en te wassen.
Als eerste plaats je de molton op het matras, gevolgd door het hoeslaken. Daarna leg je het dekbed, met dekbedovertrek én de kussens op hun plek.
De meeste matrassen zijn ontworpen om op een vlakke, stevige ondergrond te liggen, zoals een bedframe of een lattenbodem. Wanneer je ervoor kiest om je matras op de grond te leggen, kan dit de ondersteuning verminderen en na verloop van tijd tot verzakking leiden, wat ongemak en rugpijn kan veroorzaken.
Het kan zelfs nog erger: slapen op de grond vergroot de kans op een hernia. De stevige ondergrond ondersteunt de S-curve van je ruggenwervel namelijk niet. En zonder die steun, knellen de tussenwervels. Dat bewijst dus dat slapen op de grond niet altijd even goed is, en slapen op een slechte matras al helemaal niet.
Een topper wordt vaak gezien als een tussenoplossing wanneer een matras niet meer lekker ligt. Echter is het beter om een nieuw, kwalitatief hoogwaardig matras aan te schaffen wanneer u overweegt om een topper te nemen. Een topper gaat namelijk niet helpen wanneer er al een kuil in uw huidige matras zit.
Plaats de matrasbeschermer in de breedte op het matras op de plek waar het onderlichaam zich op het matras bevindt en steek de matrasbeschermer om het matras heen. Plaats een hoeslaken over het matras en de matrasbeschermer.
Een waterdicht hoeslaken heeft een katoenen badstof toplaag en beschermt uw matras tegen de gevolgen van bedplassen, incontinentie, transpiratie, bloeden en ook huisstofmijt. wasbaar tot 60 ° en geschikt voor de droger op lage temperatuur. Voor een lage prijs een toch een waterdicht product van een redelijke kwaliteit.
Een matrasbeschermer gaat direct om het topper matras heen, over de matrasbeschermer hoort nog een topper hoeslaken.
Voor het eerste gebruik moet u de molton wassen. Dit om te voorkomen dat zich kleine bolletjes stof ontwikkelen.
1 molton kussensloop per persoon/ hoofdkussen;2 molton hoeslakens per bed; 2 hoeslakens per bed; 2 dekbedovertrekken per bed (of indien prettiger 1 dekbedovertrek per persoon);
Een molton is net als een hoeslaken of kussensloop een hoes die u om het matras of kussen gebruikt. Deze gebruikt u ter bescherming van het kussen of de matras als extra beschermlaag, waar vervolgens het laken en de kussensloop weer overheen komt.
Gebruik daarom een matrasbeschermer. Dit is een barrière tussen je lichaam en het matras. Je gebruikt hem onder je hoeslaken. Wassen hoeft niet zo vaak: je wast het hoeslaken.
Kun je op molton slapen? Het is geen enkel probleem om op de molton stof te slapen. Het voelt enkel anders aan dan gewone hoeslakens.
Flanel en molton zijn zachte katoenen stoffen die veel gebruikt worden voor isolerende of beschermende doeleinden. Flanel word veel gebruikt voor bijvoorbeeld pyjama's en lakens. Molton is wat zwaarder van kwaliteit en meer geschikt als tafelbescherming en matrasbeschermer.