Bij de meeste airlines kun je vooraf online inchecken. Als je vooraf online bent ingecheckt, maar met ruimbagage reist, moet je op Schiphol alsnog in de rij voor de bagage drop-off staan. Het voordeel is wel dat je in dit geval bij de meeste airlines gebruik kunt maken van de eerdergenoemde selfservice drop-offs.
Conclusie. Over het algemeen heeft online inchecken zeker voordelen voor passagiers met ruimbagage. Hoewel je alsnog je bagage moet afgeven bij de luchthaven, kan het online inchecken helpen om tijd en stress te besparen door kortere wachtrijen en snellere bagage drop-offs.
Passagiers, die reizen met ingecheckte bagage en de online check-in service gebruiken, moeten nog steeds hun bagage afgeven bij de incheckbalie op de luchthaven.
Na het inchecken kun je namelijk niets meer veranderen aan je boeking. Heb jij je koffer ingepakt en blijk je toch méér ruimbagage te hebben dan het vooraf geboekte gewicht? Geen probleem.
Op sommige luchthavens kunnen de selfservice bagageafgiftepunten en incheckbalies eerder openen of sluiten. Check de website van de luchthaven voor exacte openingstijden. Er kan een wachtrij zijn voor de selfservice bagageafgiftepunten en incheckbalies. Daarom raden we u aan om op tijd op de luchthaven te zijn.
Zelf je koffer labelen en inchecken
Je ruimbagage moet je, net als jezelf, inchecken voor je vlucht. Dit doe je bij de incheckbalie van je luchtvaartmaatschappij in de vertrekhal op Schiphol. Wanneer je zelf al online bent ingecheckt, kan je vaak ook gebruik maken van de selfservice bagage drop-off op Schiphol.
Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kan je zelf je bagage automatisch laten inchecken. Ideaal voor als je jezelf thuis hebt ingecheckt. Bij de selfservice bagage drop-off volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig het aan het handvat op de langste zijde van je bagage.
Met je boardingpass, ook wel de instapkaart van Transavia genoemd, ga je door de security controle en stap je het vliegtuig in. Er zijn verschillende soorten boardingpassen: de papieren boardingpass en de mobiele boardingpass. De papieren variant print je thuis uit en neem je mee naar de luchthaven.
Online inchecken helpt je om de wachttijden op de luchthaven te verkorten, door extra documentcontroles te vermijden en een online instapkaart beschikbaar te hebben.
Hoewel niet altijd verplicht, is het raadzaam om een kopie van je reis- en ziektekostenverzekering uit te printen voordat je op reis gaat.
Bij vluchten binnen Europa raden we aan uiterlijk 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn bij de incheckbalie op het vliegveld. Voor intercontinentale vluchten hanteren wij een adviestijd van minimaal 3 uur van tevoren.
Je checkt in door je OV-chipkaart tegen de lezer van het poortje of de paal te houden. Je hoort dan een piepje en het scherm geeft aan dat je ingecheckt bent; Zorg dat er voldoende saldo op je kaart staat.
Lagere kans op overboeking
In zo'n geval mag je als passagier geweigerd worden voor de vlucht. Als je vooraf online incheckt, is deze kans gelukkig een stuk lager. Je hebt in dit geval namelijk al een stoel toegewezen gekregen, waardoor de kans groter is dat een nog niet ingecheckte passagier geweigerd wordt.
Als het automatisch inchecken is ingeschakeld, checken we u 48 uur voordat uw vlucht vertrekt automatisch in. Dit geldt voor alle in aanmerking komende passagiers en vluchten in de boeking. Zodra u automatisch bent ingecheckt, ontvangt u een incheckbevestiging. 2.
Het verschil tussen een vliegticket en een boardingpass zit hem in hun gebruik. Een vliegticket of E-ticket gebruik je om in te checken bij de incheckbalie en je boardingpass te krijgen. Met de boardingpass heb je toegang tot het airport en het vliegtuig. Vaak geeft je boardingpass ook recht op een bepaalde stoel.
Open de app, e-mail, melding of andere communicatie die uw instapkaart, ticket of andere kaart bevat. Tik op 'Zet in Apple Wallet'. Volg de instructies op het scherm. Tik zo nodig op 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek.
Wordt handbagage gewogen? Het kan voorkomen dat je handbagage gewogen wordt, maar het komt vaker voor dat het formaat gecontroleerd wordt. Wij raden je aan om er altijd voor te zorgen dat de afmetingen en het formaat van je tas voldoen aan de handbagage regels van de luchtvaartmaatschappij.
Wat gebeurt er als mijn handbagage te groot of te zwaar is? Je handbagage wordt gecontroleerd aan de incheckbalie of aan de gate. Als je bagage te groot of te zwaar is, moet je een toeslag betalen. Als je deze toeslag niet kunt betalen, dan word je niet toegelaten aan boord van je vlucht.
In Vertrekhal 2 en 3 staan ze al: selfservice drop-offpoints. Apparaten waarmee je zelf je koffers weegt, labelt en ze het vliegtuig in stuurt.
Je handbagage wordt doorgaans bij het inchecken gecontroleerd op afmeting en gewicht. Dit gebeurt doorgaans niet als je incheckt bij een automaat, via de app of als je de boardingpass thuis al hebt geprint.
Schiphol gaat reizigers zonder trolley deze zomer voorrang geven bij de veiligheidscontrole na het inchecken. De luchthaven hoopt door de kleine rolkoffers te ontmoedigen de toenemende hoeveelheid handbagage die passagiers meenemen te verminderen. Dit moet de druk verlichten op de flessenhals bij de bagagescanners.