Geen kleding dragen die druk op je piercing geeft. Geen sterilon of andere agressieve middelen gebruiken om je piercing schoon te houden. Hier gebruik je een steriele zoutoplossing voor. Niet zwemmen of de sauna bezoeken.
Vergeten dat je een piercing hebt wel! Geef je piercing voldoende lucht, dus plak hem niet continu af, en draag niet voortdurend een B.H. na het zetten van een tepel piercing. Als je een tepelpiercing heb laten zetten moet je er ook op letten dat in sommige BH's je tepel kantelt. Dit geeft irritatie bij de wond ingang.
Risico's. Tepelpiercings vragen geduld en zijn niet zonder risico. Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
Vermijd make-up, parfum, scheerzeep, sterke zeep en haarproducten op en rondom de geplaatste piercing. De plek waar de piercing is geplaatst zal de eerste weken een beetje rood blijven. Ook is het mogelijk dat er wat pus en wondvocht uit het wondje komt.
Doet een tepelpiercing pijn? De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn.
Gepiercede tepels zijn niet altijd stijf. Tijdens het zetten moet dat wel, maar daarna zijn het gewoon weer normale tepels.
Seksuele voordelen. Heel fijn om te weten: een tepelpiercing kan een positief effect hebben op je seksleven. Als je tepels van zichzelf niet zo gevoelig zijn, kan een nipple piercing daar verandering in brengen. Het zou zo maar kunnen dat je het ineens fantastisch vindt als je partner aan je tepels likt of friemelt.
Spray de piercing 2 keer per dag met een steriele zoutoplossing (als je gaat douchen dan erna, niet ervoor). Goed naspoelen tijdens het douchen zodat er geen zeepresten achterblijven. Zorg dat er zo min mogelijk wrijving/druk op je piercing zit. Tijdens het slapen vermijden op je piercing te liggen.
Bij een recent gezette piercing is het heel normaal dat de eerste 2 dagen na het zetten van de piercing nog een beetje bloed vrijkomt. Houdt de piercing schoon met een fysiologische zout, tot deze helemaal is genezen. Was je handen zowel voor als na het aanraken van uw piercing.
Uiteraard kun je met een nieuwe piercing gewoon douchen maar zorg wel dat je tijdens het afdrogen rondom de piercing de houd goed schoon en droog maakt. Hier kunnen namelijk zeepresten achterblijven. Doe dit gewoon met een handdoek of met een tissue.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing. Bij meisjes is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.
Een ontsteking is echter veel heftiger, daarbij komt er dik geel/groenig 'pus' uit, gloeit de piercing en de omgeving hiervan en doet het constant zeer of doet het zeer als je ook maar in de buurt van de piercing iets aanraakt en het ruikt niet fris. Is dit laatste het geval neem dan meteen contact op met je huisarts.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is. Vaak kunnen we met behulp van een kleine stretchpen een 'dichtgegroeid' gaatje toch nog open krijgen.
Week je piercing enkele minuten in de warme zoutoplossing of spray een ruime hoeveelheid zoutoplossing op je piercing en laat even intrekken. Vervolgens spoel je de piercing na met schoon water en dep je de piercing droog. Lees in deze blogpost alles over het maken van een zoutoplossing.
(V/M)Tepelpiercing verwijderen
In het geval van een staafje kun je de balletjes losdraaien. Zorg wel altijd dat je piercing goed genezen is voor je het sieraad verwijdert of verwisselt.
Vaak zijn gevoelige, pijnlijke, harde en veranderende tepels de eerste aanwijzing voor vrouwen dat ze zwanger zijn. Meestal volgt de zwangerschapstest vlak hierna! Ben je pas zwanger geraakt, dan kan het zijn dat je tepels harder, groter en donkerder worden, vaak met wat bultjes in het tepelhof.
De navelpiercing wordt opgevolgd door de neuspiercing met 19%. De derde plek is voor het oor (oorlel niet meegerekend) met 13%. Bij mannen is de tepelpiercing met 18% het meest populair, opgevolgd door de wenkbrauw piercing met 17,5 %.
De tepelpiercing wordt gezet in de tepel zelf. Omdat de tepel zich kan intrekken, wordt de piercing zo dicht mogelijk tegen de tepelhof aan gezet. De tepelhof is het gekleurde stukje huid rondom de tepel. Meestal komt het sieraad horizontaal te zitten, maar elke richting is mogelijk.
Vrouwen hebben vaak grotere tepels dan mannen. Dat is op het gebied van tepelpiercings voor vrouwen goed nieuws. Een grote stevige tepel is namelijk makkelijker te piercen en te onderhouden. Een kleine tepel kan door een goeie piercer ook prima gepiercet worden maar heeft iets grotere kans op complicaties.
Een ingetrokken tepel komt voor bij 1 op de 10 vrouwen en is voor veel vrouwen een cosmetisch probleem. Door het plaatsen van een tepelpiercing, in de vorm van een klein staafje door de tepel, is in vele gevallen het probleem van de ingetrokken tepel opgelost. De tepelpiercing zal niet door kleding heen te zien zijn.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.