Het versturen van bederfelijke etenswaren per reguliere post raden wij af, omdat je de temperatuur tijdens het vervoer niet kunt controleren. Hierdoor bestaat het risico dat ziekteverwekkende organismen zich in korte tijd vermenigvuldigen en hier kan jouw klant ziek van worden.
In Europa wordt je kaas via PostNL en de partners van PostNL verzonden. In de overige landen van de wereld wordt de kaas via PostNL (en partners) of DHL verzonden. De levertijd van kaas naar het buitenland varieert van 2 dagen voor het versturen naar Duitsland tot 25 dagen voor het versturen naar bijvoorbeeld Nepal.
Indien je een pakket wilt sturen naar Mexico, houd dan rekening met de douaneformaliteiten van dit land, want Mexico heeft een invoerverbod op hardware, dierlijke producten, wol, leer en vlees. Op deze manier willen ze besmettingen van bijvoorbeeld mond- en klauwzeer buiten de grenzen houden.
Het versturen van medicijnen en geneesmiddelen naar het buitenland is niet toegestaan. Alleen Turkije maakt hierin een uitzondering. Als je in het bezit bent van een invoervergunning, mag je onder voorwaarden geneesmiddelen en vitaminen versturen.
stoffen die snel zuurstof produceren. organische peroxiden zoals haarverf en textielverf. bleekmiddel. lijm en kleefstof.
Je plakt binnen Nederland een postzegel met het cijfer 1 op brieven tot en met 20 gram. Het cijfer 2 gebruik je voor brieven vanaf 20 tot en met 50 gram. Voor zwaardere post (350 gr - 2 kg) en/of enveloppen groter dan C4 formaat (32,4 x 22,9 cm) gebruik je de XL-zegel.
Zitten de koekjes in een mooie doos of trommel, dan kun je de hele verpakking dichtplakken en om wikkelen met bubbeltjesplastic, waarna je het complete pakket in een grote bruine doos stopt. Die doos moet de meeste schokken opvangen, zodat de verpakking van de koekjes zelf mooi blijft.
De Europese regelgeving over sigaretten laat toe om tabaksproducten te verzenden zolang u niet meer dan 50 sigaretten of 25 cigarillo's of 10 sigaren of 50 gram losse tabak verzendt.
Deze formulieren moeten aan de buitenkant van het pakket worden toegevoegd en geven aan wat er wordt getransporteerd. Om vertragingen te voorkomen is het belangrijk dat je de documenten zo volledig mogelijk invult. Maar wanneer is het nu verplicht? En hoe vul je de douaneformulieren CN22 en CN23 in?
Verstuur geen parfum naar het buitenland.
Het versturen van parfum naar het buitenland is verboden. Als je toch een bestelling met parfum probeert te versturen, dan wordt jouw pakket door de douane vernietigd. Als webshophouder ben jij verantwoordelijk voor het veilig en correct verzenden van jouw producten.
Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.
Onder "Verboden Goederen" wordt verstaan de artikelen en soorten zendingen die in artikel 10 (Verboden Goederen) van deze Voorwaarden worden genoemd en dewelke onaanvaardbaar zijn voor vervoer.
Ook pakketjes die per luchtpost verzonden worden komen doorgaans binnen 2 weken aan. Gecombineerd land-/luchtpost duurt wat langer en de goedkoopste verzending (per boot) kan er inderdaad zomaar 2 maanden over doen. Postverkeer in omgekeerde richting is vergelijkbaar qua doorlooptijd.
Buiten Europa mag je sommige producten niet of alleen onder bepaalde voorwaarden naar het land van bestemming versturen. Zo is het versturen van alcoholische dranken met een alcoholpercentage boven de 24% bijvoorbeeld verboden.
Parfums. Alcohol, een brandbare stof, is ook een belangrijk ingrediënt in bijna alle parfums en colognes.
Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, moet u een Schengenverklaring of een medische verklaring aanvragen. Dit hangt af van het land waar u naar toe gaat. Opiaten zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis. Het medicijnpaspoort is geen geldig reisdocument.
Opiumwetmiddelen en verplichtingen
Bijvoorbeeld heroïne, cocaïne, amfetamine, LSD en XTC, zware pijnstillers en Ritalin. Op lijst II staan softdrugs zoals hennepproducten en slaap- en kalmeringsmiddelen.
In Nederland zijn ongeveer een half miljoen mensen verslaafd aan medicijnen. Deze medicijnen zijn onder te verdelen in 2 hoofdgroepen. De opiaten (pijnstillers als morfine en oxycodon) en benzodiazepinen (rustgevende en angstremmende medicijnen, zoals valium, oxazepam en andere 'pammetjes').