Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.
PREPARING MINI-PARTY WANT... IK WORD 18!! *voorbereiden voor mijn feestje + outfits en versiering!*
20 gerelateerde vragen gevonden
Wat kan je doen op een party?
Ga een leuk spel doen. Bijvoorbeeld airsoften, paintballen, taggen, GPS tocht, voetballen, noem het maar op! Er zijn zoveel leuke dingen die je buiten kan doen, en wat ook nog is sportief is! Wil je buiten iets origineels doen?
Soms moet het ook niet meer zijn dan dat. Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.
Een lekker hapje bij het aperitief lust iedereen. Maar het is ook niet de bedoeling dat de gasten geen pap meer kunnen zeggen voor ze aan tafel gaan. Overdrijf dus niet met de hapjes. 5 à 6 stuks per persoon – en daar rekenen we ook chips en blokjes kaas bij – is ruim voldoende.
Den Ouden: “Het concept van MUST steunt op drie pijlers: mens, locatie en beleving. Normaal gesproken boekt een organisatie een dj, vocalist of instrumentalist, waarna het feest wordt opgehangen aan diens aanwezigheid, zowel in de promotie als tijdens de avond zelf.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
Zorg dat mensen blijven bewegen, creëer dynamiek. Maak een plek waar drankjes gepakt kunnen worden, en zet aan de andere kant van de ruimte een tafel met eten. Zo voorkom je dat de ruimte leeg blijft, terwijl op één plek een opstopping ontstaat. Een feest waar uitbundig wordt gedanst, is meestal goed.
Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meedere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
Over bekendste en meestgebruikte benamingen bestaat consensus: 12½ jaar is koper, 25 jaar zilver, 50 jaar is goud en 60 jaar is diamant. De andere tijdsaanduidingen hebben soms meerdere benamingen - en sommige daarvan hebben meerdere betekenissen.