Een eenvoudige manier om te berekenen hoeveel tussendoortjes je jouw hond mag geven is de 10% regel. Kijk hoeveel hoofdvoeding je jouw hond geeft en bepaal hoeveel 10% daarvan ongeveer is. Het hoeft niet op de gram na precies tien procent te zijn.
Een handige richtlijn om te bepalen hoeveel koekjes je je hond mag geven is de 10%-regel. Check de voeding van je hond en bepaal hoeveel daarvan ongeveer 10% is. Geef maximaal 10% van de dagelijkse voeding aan snacks. De overige 90% van de calorieën komt van zijn voer.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Waar dentalsticks de bekendste gezonde hondenkoekjes zijn, heb je nog veel meer keuze wanneer je jouw hond op een verantwoorde manier wilt trakteren. Zo vind je in onze webshop ook mais-, rijst- en aardappelzetmeel snacks. Deze snacks zijn laag in vet, bevatten veel vezels en reinigen het gebit van jouw hond.
Als jouw hond het nieuwe commando snapt – meestal binnen een paar dagen – dan stop je het met het altijd belonen, elke keer als hij het commando opvolgt. In plaats daarvan beloon je hem soms wel en soms niet. Jouw hond weet van tevoren niet of hij wel of niet een beloning krijgt.
Een goed en vullend tussendoortje is zuivel. Dit bevat veel eiwitten en houdt zo tot de volgende maaltijd het hongergevoel weg. Neem bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt of kwark. Een minder eetbaar, maar enorm gezond tussendoortje: beweging.
Welke groenten zijn gezond voor jouw trouwe hond? Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten. Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond. Let wel altijd op dat je dit met mate doet.
Speciale voeding
Het is van belang dat een hond bij het afvallen minder calorierijk eet, maar wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Er zijn verschillende voedingen verkrijgbaar die minder calorieën bevatten en daarnaast eigenschappen hebben om sneller af te vallen.
Bij dagelijks gebruik helpt DentaStix de vorming van tandplak tot 80% te verminderen. Voor jonge en kleine honden: 1 stick per dag. Deze kauwsnack is niet geschikt voor puppy s jonger dan 4 maanden. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.
Peer. Geef je hond gerust een stukje peer, maar let wel op met de pitjes! Net zoals appelpitten bevatten de pitten van de peer cyanide en dit is giftig. Verwijder de pitten en snijd de peer in stukjes zodat je hond zich niet verslikt.
Om je pup te belonen kun je het best zachte snacks geven, in ieder geval tot na het wisselen van de melktanden, dit begint rond de vijftiende levensweek. Een ander voordeel van zachte snacks is dat je deze gemakkelijk kunt delen. Een pup maakt het namelijk niet uit of je een grote of kleine snack beloont.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
In sommige broodsoorten (zoals volkoren, of fijn volkoren) zitten vezels. En die stimuleren de spijsvertering. Dus dat is op zich positief. In wit brood zitten veel minder vezels, dus wit brood voor honden is echt een heel slecht idee.
Is kip goed voor een hond? Kip is rijk aan eiwitten met essentiële aminozuren die de spieren van jouw hond in de loop van de tijd helpen ondersteunen. Bovendien bevat het Omega 6-vetzuren waarvan wordt aangenomen dat deze over het algemeen gezond zijn voor meerdere delen van het lichaam.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.