Want als je hem jaloers wil maken, moet je er eerst voor zorgen dat hij je heel graag wil. Hij moet zo naar je verlangen dat het hem pijn doet als jij naar een ander kijkt. Dat verlangen zal niet op gang komen als je hem afkraakt, maar wel als je hem het gevoel geeft dat hij de sterkste man op aarde is.
Als hij het jaloerse type is zal hij nooit veranderen. Je zal nooit tijd en ruimte voor jezelf hebben. Je zal altijd ondervraagd worden als je thuiskomt en hij zal je nooit vertrouwen. Het is zo ontzettend moeilijk om de waarschuwingen dat hij een jaloers type is te herkennen omdat hij het altijd verborgen houdt.
Je post expres foto's op social media met andere mannen. Je laat hem met opzet weten dat je ook andere mannen date. En áls je dan met hem op date bent kan je het niet laten om de ober een flirterige knipoog te geven. Want een man expres jaloers maken wérkt.
Hij vindt het aantrekkelijk hoe je hem doet voelen
Je associeert gevoelens van geluk of opwinding vaak met mensen rond je, ook al zijn zij niet altijd de oorzaak. Door leuke dingen met hem te doen, en hem een goed gevoel te geven (lees: veel complimentjes, dankbaarheid tonen als hij hulp aanbiedt,…)
'Mannen zijn vaak een beetje bang om vrouwen te corrigeren, maar er zijn veel meer plekken dan down under waar mannen aangeraakt willen worden. De borstkas en het gezicht zijn zijn ook gevoelige plekken, en de ballen, natuurlijk. '
Denk erover na over je vriend(in) hunkert naar aandacht.
Jaloerse mensen trekken van nature vaak de aandacht. Let erop hoe je vriend(in) zich gedraagt waar anderen bijzijn. Een jaloerse vriend(in) zal altijd proberen om in het middelpunt van de aandacht te staan.
Als je jaloers bent, wil je iets hebben wat een ander heeft. Het kan daarbij gaan om materiele zaken of eigenschappen. Maar ook om relaties die iemand heeft met anderen. Een andere vorm van jaloezie is een ander iets niet gunnen.
Als je een meisje jaloers wilt maken, zul je haar eerst moeten laten zien dat je überhaupt interesse in haar hebt. Zo raakt ze hopelijk geïntrigeerd en krijgt ze het idee dat je haar leuk vindt. Lichaamstaal is de makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen.
Controlerende en bezitterige mannen worden gekenmerkt door obsessieve persoonlijkheden. Ze willen alles weten en lijken altijd in de verdediging te schieten. Ze worden gemakkelijk boos, hoewel ze hun agressie soms in toom proberen te houden.
Jaloezie of ijverzucht (ook: jaloersheid of nijd) is een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had. Dit kan zowel om materie, eigenschappen als om relaties gaan.
Van ziekelijke jaloezie spreken we als iemand voortdurend flink jaloers is terwijl daar geen aanleiding voor is. Ziekelijke jaloezie verschuilt zich nogal eens achter andere problemen, zoals een depressie of andere relatieproblemen. Daardoor krijgt het probleem jammer genoeg niet altijd de aandacht die het verdient.
Het kan natuurlijk zijn dat hij om persoonlijke redenen een relatie niet aandurft. Misschien heeft hij (een beetje) bindingsangst of heeft hij heel slechte ervaringen gehad met een ex. Dat zijn dingen die ervoor kunnen zorgen dat hij het lastig vindt om zich écht te binden.
Omgaan met een jaloerse partner
Geef aan wat het effect is van het jaloerse gedrag van je partner op jou. Ga samen na wat jullie beiden kunnen doen, zodat jullie je opnieuw goed voelen in jullie relatie. Maak afspraken over het jaloerse gedrag en de situaties die daartoe aanleiding geven.
Als het vrij opzichtig gebeurt dan is er een dikke kans dat je ex jouw jaloers probeert te maken. Want wat je ex eigenlijk doet is jou laten zien dat hij/zij nog gevoelens voor je koestert en jou niet uit zijn/haar gedachten krijgt. Je ex kent je zwakke punten en zal proberen jou op je zwakke zenuwen te raken.
“Jaloezie is een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had.
Gezonde jaloezie houdt in dat je erkent en herkent dat je deze gevoelens hebt, en ze ook uitspreekt naar je partner. Niet op een beschuldigende manier, maar open en eerlijk. Zo kan het zelfs een compliment voor je partner zijn, wanneer je een steek voelde toen hij of zij onschuldig met iemand anders stond te praten.
De woorden overlappen in de betekenis 'benijden', maar afgunst geeft ook aan dat je een ander iets niet gunt. Als de afgunst tot woede leidt, kan het zelfs gebeuren dat men iets kapotmaakt, alleen maar om te zorgen dat de ander het niet heeft. Bij jaloezie wil men juist zelf iets hebben.
Pathologische of ziekelijke jaloezie zou kunnen ontstaan door een slechte hechting aan de ouders tijdens de kindertijd. Ook trauma's uit het verleden kunnen bijdragen aan wantrouwen naar de partner. Daarnaast spelen gevoelens als onzekerheid ook een bijdrage tot ontwikkeling van ziekelijke jaloezie in de relatie.
Hou het bij jezelf en het gevoel dat de ander jou geeft. Ga niet inhoudelijk in op wat ze over jou zeggen. Jaloerse mensen hebben de neiging om compulsief steeds dezelfde gedachten te hebben en deze staan hoe langer ze daar mee bezig zijn, verder van de werkelijkheid af.
De onderbuik
Het geslachtsorgaan is het meest erogene lichaamsdeel van de man. Het spreekt dus voor zich dat hoe dichter je daar in de buurt komt, hoe gevoeliger hij wordt.
Iemand die geen drive heeft zorgt al snel voor veel negativiteit. En laat dat nou precies zijn waar mannen niet van houden. Je eigen ding doen en zelfstandig zijn wordt gezien als aantrekkelijke eigenschappen, maar let wel op dat je niet hard to get speelt.