Burrito. Een grote tarwetortilla gevuld met wat je maar wil, en dan opgevouwen. Wat een burrito een burrito maakt zijn de bonen, zorg dus dat deze er altijd in zitten. Dan kan je er verder op los variëren.
De burrito is een gerecht uit de Mexicaanse en de Tex-mexkeuken, bestaande uit een gevulde, opgerolde tarwetortilla. De vulling bestaat gewoonlijk uit bonen en vlees, meestal gehakt of kip. Soms worden ook kaas of groenten toegevoegd.
Een dubbelgevouwde tortilla kan ook een burrito zijn. Het verschil zit 'm in het vouwen: burrito's worden dubbelgebouwen, net als taco's, maar taco's kunnen ook vanaf de randjes naar binnen gevouwen worden. Snap je het nog? Overigens moet een burrito altijd bonen bevatten, anders mag het geen burrito heten.
Enchilada is een gerecht met tortilla's. Ze worden gevuld, opgerold en bereid in de oven. Fajitas zijn gekruide reepjes kip of rundvlees. En een burrito is ook een gerecht met een tortilla, maar dan wel eentje van tarwebloem.
Burrito = Een burrito bestaat uit met bonenpasta gevulde tortilla's. Burrito = Een burrito is een Mexicaans gerecht dat een oorsprong heeft in het noorden van Mexico of zuidwesten van de Verenigde Staten van Amerika. Een burrito bestaat uit een tortilla, meestal gevuld met bonen en vlees (meestal gehakt...
Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
Yvette: 'Een tortilla is alléén het pannenkoekje dat de vulling vasthoudt, een taco is een tortilla mét vulling, een gerecht dus. Tortilla's worden gemaakt van tarwebloem of maïsmeel. En dat is meteen al een groot verschil!
Taco's zijn gevulde en dubbelgevouwen kleine tortilla's. Taco's kunnen zowel hard als zacht zijn. De harde tacoschelpen die je in de winkel koopt zijn gefrituurde tortilla's, deze zijn ontzettend populair in de tex-mex keuken.
Taco: dubbelgevouwen tortilla
Vouw je (mais)tortilla dubbel en vul je hem, dan noemen we het een taco! Echte Mexicaanse taco's worden van zachte tortilla's gemaakt en krijgen een topping waarin verschillen smaken worden gecombineerd: kruidig vlees, sla, bonen en romige kaas.
Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit maïstortilla, die wordt bedekt met een saus van tomaat en rode peper. Een enchilada wordt doorgaans gevuld met een combinatie van vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten, en wordt traditioneel geserveerd met guacamole of salsa-saus.
Tortilla wraps vind je tegenwoordig in elke supermarkt. Ze zijn budgetvriendelijk, bewaren lang (eens geopend, bewaar ze in de koelkast) en zijn dus een must om in je voorraadkast te hebben. Wraps zijn zowel koud als warm overheerlijk.
Zowel warm als koud lekker. Maar je kunt hem ook serveren bij een salade als lunch of lichte maaltijd. Sommige mensen eten zelfs aardappeltortilla op brood (of in brood als vulling, dan heet het bocadillo de tortilla). Het wordt ook als ontbijt gegeten.
Quesadilla betekent letterlijk 'klein kaasding'. Het Mexicaanse gerecht bestaat uit tarwe- of maistortilla's, belegd met kaas en andere lekkernijen, die worden dubbelgeklapt en gebakken of geroosterd in een droge pan. Quesadilla's worden geserveerd in punten, met een salsa (saus) ernaast.
Deze smaakcombinatie van kerrie, knoflook, paprika en chili is echt gemaakt voor het hartige karakter van een stukje mals rundvlees.
Een taco is gemaakt van een tortilla(wrap). In Nederland eten we vaak knapperige taco's waar de tortilla eerst gebakken of gefrituurd is. In Mexico eten ze vooral taco's met een zachte tortilla.
Het traditioneel Mexicaans eten bestaat o.a. uit: tortillas, tacos, chilipepers, vers fruit, chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Bekende Mexicaanse dranken zijn o.a.: Tequila, Tia Maria, Kahlua, Pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en So.
Nachos zijn misschien wel de meest gegeten Mexicaanse bereiding in landen buiten Mexico. De echte nachos zijn in stukken gesneden en gebakken tortillas die bedekt worden met kaas, jalapeño pepers en andere ingrediënten zoals ui en gehakt.
Het woord tortilla kan verschillende betekenissen hebben. Tortilla betekent in het Spaans zoiets als 'kleine taart of koek'. Een andere vertaling van tortilla is 'maïskoek'. Beide vertalingen worden gebruikt in zowel de Spaanse als Mexicaanse keuken.
Een traditionele Mexicaanse taco gerecht is samengesteld uit een maïs of tarwe tortilla gevouwen of gerold rond een vulling. Een taco kan worden gemaakt met een verscheidenheid aan vullingen, waaronder rundvlees, varkensvlees, kip, zeevruchten, groenten en kaas. Er zijn dus veel variaties mogelijk.
Tortilla's niet opwarmen
Een warme tortilla is zachter, meer plooibaar en gemakkelijk te vouwen rond de vulling. Leg je taco's ongeveer 5 minuten in een oven van 200 °C voor een optimaal resultaat.
Een tortilla is een plat, rond en ongefermenteerd brood, gemaakt van tarwemeel of maïs. Oorspronkelijk zijn zowel de tarwe- als de maïstortilla afkomstig uit Mexico. Hier wordt de tortilla beschouwd als het nationale brood en wordt het gegeten in combinatie met onder andere vlees, bonen en groenten.
Tacoschelpen kun je eenvoudig maken van zelf gebakken tortilla's. Deze Mexicaanse pannenkoeken worden heerlijk krokant in de oven. Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix het lekker door elkaar tot een mooi glad beslag.
In de Mexicaanse keuken zijn er verschillende pannenkoeken die als basis worden gebruikt, zoals de burrito, enchilada, fajita en tortilla. Hierdoor wordt een Mexicaanse herkomst van de wrap vermoed.
Je kunt een quesadilla eenmaal gebakken 2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de quesadilla ca. 8 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C, dan is-ie het lekkerst. Je kunt de quesadilla ook invriezen, maar de tortilla wordt dan een stuk slapper.
Groente wraps zijn een gezondere keuze dan witte tortilla's, maar neem je ze in plaats van volkoren tortilla's dan mis je de gezondheidsvoordelen van volkoren graanproducten. De No Fairytales Paprika chili tortilla's bevatten wel voldoende vezels, dus zorgen wel voor een verzadigd gevoel.