14 karaat goud in een trouwring bijvoorbeeld is 58,333% goud en de rest is een ander metaal zoals koper en zilver. Een trouwring weegt ongeveer 3 gram. De waarde van het goud is dan 3 gram x 58,333% van 31 euro per gram minus de kosten van het smelten. Gemiddeld komt een trouwring dan op € 45.
Voor bijvoorbeeld een ring heb je wel minimaal 5 tot 10 gram goud nodig, als je niet genoeg hebt kunnen we altijd nog wat goud bijbestellen.
Witgoud heeft precies dezelfde waarde als gewoon goud, Als u witgouden voorwerpen in de winkel koopt, zijn deze meestal net iets duurder dan de traditionele gouden voorwerpen met de gele kleur, maar deze prijsverhoging heeft te maken met de extra arbeid die verricht moet worden om het witgoud de witte kleur te geven.
In Nederland worden trouwringen meestal gemaakt van 14 karaat goud. Dat betekent dat 14 delen puur goud zijn en 10 delen andere metalen. In sommige landen worden ringen gemaakt van veel puurder goud, soms wel 22 tot 24 karaat.
Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad is. Over het algemeen is een sieraad van 8 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs.
In zilveren sieraden ziet u vaak het merkteken 835 of 925 staan. Dit wil zeggen dat 835 of 925 delen van de 1000 delen puur zilver zijn. Gouden sieraden krijgen een stempel met het merkteken 585 (14 krt) of 750 (18 krt). Dat wil zeggen dat 585 of 750 delen van de 1000 delen puur goud zijn.
Kijken we naar rosé en roodgoud, dan wordt er in verhouding meer koper toegevoegd dan zilver. Hierdoor ontstaat de rode kleur. Roodgoud is doorgaans niet duurder dan geelgoud. Meestal zijn deze goudsoorten even duur.
14 karaat goud in een trouwring bijvoorbeeld is 58,333% goud en de rest is een ander metaal zoals koper en zilver. Een trouwring weegt ongeveer 3 gram. De waarde van het goud is dan 3 gram x 58,333% van 31 euro per gram minus de kosten van het smelten. Gemiddeld komt een trouwring dan op € 45.
U kunt hiervoor terecht bij Inkoop Goud in Gouda. U kunt zowel bij ons terecht om zilveren ringen te verkopen als om gouden ringen te verkopen. Wanneer je besluit jouw trouwring te verkopen kan je terecht bij de specialisten van Inkoop Goud Gouda.
De afgelopen periode (2020-2021) is de goudprijs allesbehalve stabiel gebleven. Juist in onrustige tijden profiteert goud als 'stabiele' factor. Een steeds groter publiek begint meer vertrouwen te stellen in goud, in plaats van de US dollar. De goudprijs verwachting 2022 is allebehalve zeker.
Een edelsmid weet er wel raad mee
We snappen best dat het een beetje eng is om 'oud goud' in te leveren en om te laten smelten tot een nieuw sieraad. Een broche van oma, de zegelring van opa, de trouwring van je overleden vader, het geboortesieraad van je geliefde tante, de ring van je overleden zus.
De prijs van onbewerkt goud (uitgedrukt in US Dollar per troy ounce) is overal ter wereld gelijk. Hij wordt bepaald op de internationale goudbeurs in New York.
Je kunt je trouwjurk ook aan een goed doel doneren. Er zijn verschillende organisaties die af en toe om tweedehands bruidsjurken vragen. Bijvoorbeeld voor vrouwen in armere landen of om te vermaken om te vroeg overleden baby's in te begraven.
Ten slotte is het belangrijk om weten dat wanneer de verloving verbroken wordt, alle geschenken naar aanleiding van de verloving, inclusief de verlovingsringen, in beginsel in elke situatie, ongeacht welke partij schuldig is aan de breuk, moeten worden teruggegeven.
Doe je sieraden pas om als je je parfum, make-up en andere verzorgingsproducten al op hebt gedaan. Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid. Douche of zwem niet met je sieraden om.
Gouden sieraden kunnen door vuil en beschadigingen na verloop van tijd hun glans verliezen. Soms ontstaat er een zwart laagje op het goud. Dit zwarte laagje ontstaat door zwavel uit de lucht. Goud is een kostbaar metaal, wees extra voorzichtig bij het schoonmaken van uw sieraden.
Het verkleuren van goud komt door het oxideren van het materiaal waarmee het vermengt is, of in het geval van vergulde sieraden door het oxideren van het materiaal dat eronder zit. Het goud kan daardoor doffer worden of verkleuren.
24 karaat goud: 99.99% puur goud (aangeduid met 999) 22 karaat goud: 91.6% puur goud (aangeduid met 916) 20 karaat goud: 83.3% puur goud (aangeduid met 833) 18 karaat goud: 75% puur goud (aangeduid met 750)