Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google. Hiermee kun je de aanwezigheid van je site in de zoekresultaten van Google bijhouden en onderhouden. Daarnaast kun je problemen met je aanwezigheid in de zoekresultaten oplossen.
Log in op je Google account. Open Google Search Console op https://search.google.com/search-console/ Voeg je website toe aan GSC als property via een van de toegestane methodes. Verifieer je account middels een HTML bestand, HTML tag, Google Analytics of Google Tag Manager.
De crawlrapporten zijn waarschijnlijk het nuttigst voor je SEO inspanningen. De Crawl Stats functie in geeft in drie grafieken en getallen aan, wat de Googlebot te zien krijgt wanneer het je website bekijkt. Het rapport vertelt je hoe vaak Google je website crawlt. Hoe hoger de crawlsnelheid, hoe beter.
Met SEA of zoekmachinemarketing kan je met gerichte advertenties bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnen om zo meer bezoekers aan te trekken. Het is snel, goedkoper dan traditionele marketing en je krijgt onmiddellijk inzicht in je resultaten.
Google crawlt doorlopend nieuwe en bestaande webpagina's, op zoek naar updates. Het is praktisch onmogelijk om iedere bestaande pagina iedere dag opnieuw te controleren op updates. De zoekmachine heeft daarom een slim algoritme ontwikkeld, dat vaststelt hoe vaak welke pagina gecontroleerd moet worden op updates.
Zo maak je gebruik van Google Search Console
Eenmaal ingelogd kun je je website URL toe gaan voegen, waarna je diverse verificatiemethodes kunt gebruiken om dit te verifiëren. Kies hierbij voor de optie die het eenvoudigste door jou te gebruiken is; dit is afhankelijk van de systemen waar je toegang tot hebt.
Zoekmachines volgen links van webpagina naar webpagina, van website naar website. Een zoekmachine als Google bestaat uit drie onderdelen: een zoekrobot, een index en een algoritme. De zoekrobot, ofte crawler, volgt 24/7 links en bewaart de HMTL-versies van de bezochte pagina's in een gigantische database.
Een sitemap is een overzichtelijk document of pagina met alle interne links van jouw website. Zie het als de inhoudsopgave van een boek. Dit overzicht is meestal gecategoriseerd en helpt websitebezoekers en Google beter door jouw site te navigeren.
Nee, een sitemap is niet in alle gevallen nodig. Zie een sitemap als een soort hulpmiddel voor Google om beter te begrijpen waar je pagina's en je website als geheel over gaan. Als het je doel is om je website beter te laten ranken in zoekmachines zoals Google, is het wel aan te raden om een goede sitemap te hebben.
Met de Yoast plugin is het eenvoudig om een XML sitemap te maken. Ga naar “SEO” en vervolgens naar “Algemeen”. Je kan in de tab functies “XML sitemap” aanvinken en de sitemap wordt automatisch aangemaakt. Nadat de sitemap is aangemaakt zul je Google moeten informeren.
Mensen zoeken op Google
Tik de naam tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld "sophie de groot". Probeer ook voorletter en achternaam: "s. de groot". Voeg toe wat je weet over deze persoon, bijvoorbeeld woonplaats, club of bedrijf. Tip: kijk ook bij afbeeldingen.
Er bestaat geen twijfel dat Google de grootste en misschien wel de beste zoekmachine is die er is, dankzij de krachtige algoritmen en AI. Het geeft vaak een onwennig gevoel om op internet proberen te surfen zonder Google te gebruiken. Maar aan de beste zoekmachine van de wereld hangt echter wel een prijskaartje.
Woorden die Google niet relevant vindt voor het zoeken, worden automatisch weggelaten. Denk aan woordjes zoals 'de' en 'en' en 'van'. Zijn woorden juist wel belangrijk voor jouw zoekactie, zet die zoektermen dan tussen aanhalingstekens. Google weet dan dat ze belangrijk zijn.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Nee, u kunt geen overzicht krijgen van wie er ingeschreven staan op uw adres. De gemeente geeft geen informatie over particulieren.
Dit in overweging nemend, hoe kan je iemand vinden zonder naam? Zoek in het online telefoonboek. Soms kom je door alleen op achternaam te zoeken bij een familielid dat je kent. Als de telefoongids een lijst met verwante personen toont, vind je daar misschien de naam van de persoon.
Maar om er zeker van te zijn dat hij weet waar de sitemap staat, kun je hem het beste indienen bij Google via Google Search Console. Klik in het linkermenu op 'Sitemaps', vul de URL van je sitemap in en klik op 'verzenden'.
Stappen: Nadat je site is geverifieerd, ga naar Google Search Console. Klik op Sitemaps.