Bij elke iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max krijg je géén lichtnetadapter (ook wel stekker genoemd) meer. Dat betekent dus dat je de huidige stekker van je iPhone moet gebruiken of een nieuwe moet kopen. Ook de bedrade Lightning-EarPods krijg je er niet meer bij.
In de doos van de iPhone 12 zit naast het toestel ook een lighting naar USB-C-kabel en natuurlijk de handleiding en de gebruikelijke sticker. De verandering is niet alleen ingevoerd voor de 12, ook de andere toestellen krijgen qua verpakking een make-over. Ook de 11 zit bijvoorbeeld in een kleinere verpakking.
Dit is een belangrijke reden die de fabrikanten opgeven. Ze zeggen zelf dat ze geen laders meer meeleveren om het milieu te sparen. En dat klopt ook: een oplader is gemaakt van plastic en metalen. Het is belastend voor het milieu om te delven.
Apple USB-C-lichtnetadapter van 20 W
Opmerking: Voor snel opladen hebben de iPhone 12 en nieuwere modellen een lichtnetadapter nodig met een minimaal vermogen van 20 watt, zoals de Apple USB-lichtnetadapter van 20 W.
De batterij opladen
Sluit de iPhone op een stopcontact aan met de oplaadkabel (meegeleverd) en een Apple USB-lichtnetadapter (afzonderlijk verkrijgbaar). Zie Lichtnetadapters voor de iPhone.
Echt gevaarlijk wordt het als je gaat slapen. Je reuk functioneert namelijk niet in je slaap. Als het misgaat tijdens het opladen, ruik je dus helemaal niks. Laad je telefoon daarom nooit 's nachts op!
Niet te warm.
Want dan loop je het risico dat de capaciteit van de batterij permanent wordt aangetast. Dat betekent dat je device na het opladen minder lang blijft werken dan de specificaties aangeven. De gevolgen zijn mogelijk nog groter als je je device bij hoge temperaturen oplaadt.
Bij elke iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max krijg je géén lichtnetadapter (ook wel stekker genoemd) meer. Dat betekent dus dat je de huidige stekker van je iPhone moet gebruiken of een nieuwe moet kopen. Ook de bedrade Lightning-EarPods krijg je er niet meer bij.
Wanneer ik mensen vertel over snelladen is er bijna standaard dezelfde vraag: "is snelladen slecht voor mijn iPhone?", of "gaat de batterij van de iPhone sneller kapot door snelladen"? Het korte antwoord: nee, snelladen is niet slecht voor de iPhone.
iPhone blijft werken met bestaande lichtnetadapters en USB-A-naar-Lightning-kabels, zoals die bij eerdere modellen zijn meegeleverd. iPhone-modellen bevatten nu een nieuwere USB-C-naar-Lightning-kabel die snel opladen ondersteunt en compatibel is met USB-C-lichtnetadapters en computerpoorten die u mogelijk al hebt.
Apple stopt met het het leveren van oordopjes en een stekker bij nieuwe iPhones. Het bedrijf zegt zo de impact op het milieu te willen beperken.
U hebt een iPhone 8 of nieuwer nodig. De iPhone heeft een ingebouwde draadloze oplaadfunctie waarmee het apparaat op een eenvoudige en intuïtieve manier kan worden opgeladen. Uw iPhone werkt met Qi-gecertificeerde opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair.
Je oude iPhone oplader en kabel werken ook prima met je iPhone 13. Let wel op: heeft jouw oude oplader een rechthoekige usb A aansluiting? Dan is die oplader 2 tot 3 zo langzaam als een nieuwe snellader. Bovendien past de nieuwe meegeleverde usb C naar Lightning kabel dan niet op je oude oplader.
Voor de beveiliging van je iPhone wordt er op de SE 2 gebruikgemaakt van Touch ID (vingerafdrukscanner). De iPhone 12 mini daarentegen beschikt over Face ID (gezichtsherkenning). Dit is een groot verschil, maar beide beveiligingsopties zijn handig in gebruik, alleen bij Face ID moet je er minder over nadenken.
iPhone 14 Pro (Max) heeft de beste camera's. Maar ook de camera's van iPhone 14 (Plus), 13 (mini), 12 (mini) en 11 stellen je niet teleur. Wil jij gewoon het beste van het beste, dan is er natuurlijk maar één echte winnaar: iPhone 14 Pro Max.
De adviesprijzen van de iPhone 12 Mini zijn: 64GB: 809 euro. 128GB: 859 euro. 256GB: 979 euro.
Het is dan ook onmogelijk om je accu boven de 100 procent capaciteit te krijgen. Dit fabeltje was vroeger overigens wél waar, want 'oude' accu's kon je wel degelijk overladen. Al met al is snelladen dus niet schadelijk voor je telefoon. Een degelijke oplader levert nooit meer vermogen af dan je toestel aankan.
Volledig volladen duurt bijna twee uur. Draadloos laden kunnen de iPhone 12 en 12 Pro nu voor het eerst met maximaal 15W, waar de vorige generaties bleven steken op een magere 7,5W.
Een snellader levert een hoger vermogen dan een normale oplader. Hierdoor zit je batterij sneller vol. Waar je met een 12 watt oplader bijvoorbeeld 2 uur nodig hebt, om je toestel op te laden, heb je met een 18 watt snellader maar 1,5 uur nodig.
Een normale iPhone-batterij moet elke één tot twee dagen weer worden opgeladen.
Hoe veilig zijn draadloze laders nu echt? Het is volkomen veilig om dicht bij een draadloze lader te zijn. U kunt uw telefoon dus gewoon op uw nachtkastje opladen terwijl u slaapt of naast u op uw bureau terwijl u werkt.
Voor iPhone 13 mini en iPhone 12 mini levert de MagSafe-oplader een piekvermogen van maximaal 12 W. Het is belangrijk om verbinding te maken met een stroombron voordat u de iPhone op de MagSafe-oplader plaatst.
De iPhone 12 Mini beschikt over een batterij met een capaciteit van 2227 mAh. In vergelijking met andere relatief nieuwe iPhones, heeft de iPhone 12 Mini een kleine batterij. Toch is het mogelijk om 15 uur lang naar video's te kijken zonder dat je het toestel hoeft op te laden.
Als je batterijpercentage op 80% zit, functioneert alles dus nog steeds zonder prestatieverlies. Denk er wel aan dat vooral bij oudere modellen een perfect functionerende batterij natuurlijk niet dezelfde prestaties levert als die van een nieuwer model.
iPhone met beste batterij
Zeker bij de iPhone 13 Pro Max nam de capaciteit van de batterij flink toe. Het vlaggenschip van Apple heeft daardoor een batterij die per dag liefst 2,5 uur langer meegaat dan zijn voorganger: de iPhone 12 Pro Max. Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!