De tarieven voor het laseren van dit gebied: Bikinilijn groot: €107,50 per behandeling i.c.m. een pakket van 6 behandelingen. Bikinilijn klein: €82,50 per behandeling i.c.m. een pakket van 6 behandelingen.
Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.
Tot 4 weken na de behandeling dient u sauna's, hete baden of heet douchen te vermijden. Tot 5 dagen na de behandeling raden we u aan geen grote lichamelijke inspanningen te verrichten, zoals sporten. Een week voor de behandeling tot 5 dagen erna, mag u geen bloedverdunnende medicijnen gebruiken.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug.
Vaak hangt de kwaliteit van de apparatuur (en behandelaar) samen met de prijs die je betaald voor de behandeling. Over het algemeen is het zo dat wanneer je zeer lage prijzen of goedkope pakketten voor onbeperkt laser ontharen ziet dit een reden heeft. Vaak is dan de apparatuur van mindere kwaliteit of verouderd.
Harsen en epileren mag NIET in de tijd tussen de behandelingen. Hiermee worden de haren incl. haarwortel meegenomen uit de huid. Wanneer u dan weer komt voor de behandeling zijn er minder tot geen haren aanwezig waardoor de behandeling minder effectief is.
Vanaf welke leeftijd kan ik kiezen voor laser ontharen? Vanaf je 18de kun je kiezen voor laserontharing. Onder de 18 is ook mogelijk, maar dan heb je wel toestemming nodig van een ouder of voogd.
Volgens andere studies krijgt één op de vijf of zelfs de helft van de patiënten last van droge ogen na ooglaseren. Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
Uw ontharingskliniek zal u van te voren aangeven wanneer u zich voor de behandeling moet scheren, maar de meeste klinieken raden u een tot twee dagen voor de behandeling te scheren. De reden dat u zich moet scheren is dat het de haargroei activeert waardoor de laser beter zijn werk kan doen.
De lichtbundels van de lasers worden door het pigment rond de haarwortel omgezet in warmte. Deze korte impuls van energie beschadigt de haarwortel. Ongeveer 1 à 3 weken na de laserbehandeling kan de haar met de haarwortel uitvallen. Afhankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 30 minuten en 4 uur.
Hoe vaak moet ik laten laser ontharen voor permanent resultaat? In totaal heeft men gemiddeld genomen 8 behandelingen nodig voor een permanent resultaat.
Voor en na de laserbehandeling
Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, je mag scheren (hoeft niet), de haartjes vallen er vanzelf uit. Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 6 weken niet epileren of harsen.
Na elke behandeling is er resultaat te zien. De haren worden dunner en de dichtheid wordt kleiner. Hierdoor voelen bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of benen veel minder stoppelig aan. De haren vallen na 2-3 weken uit en dit is dus heel handig wanneer er voor een vakantie een behandeling wordt uitgevoerd.
Biologisch gezien is er elke keer dat je Huidzorg Houten bezoekt circa 15% van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld zes behandelingen nodig.
Vaak hangt de kwaliteit van de apparatuur (en behandelaar) samen met de prijs die je betaald voor de behandeling. Over het algemeen is het zo dat wanneer je zeer lage prijzen of goedkope pakketten voor onbeperkt laser ontharen ziet dit een reden heeft. Vaak is dan de apparatuur van mindere kwaliteit of verouderd.
Laser ontharen van de bilnaad is het verwijderen van ongewenste haartjes door middel van lichtpulsen / laserflitsen. De straal van de laser dringt diep tot in de haarwortel om het bij de kern te vernietigen. Deze veilige en zeer effectieve methode wordt als vrijwel pijnloos ervaren.
De laserbehandeling is niet pijnloos, maar wel goed te verdragen. De laser brengt warmte in de huid, wat voor een kortdurende branderige sensatie kan zorgen. We krijgen vaak terug dat de behandeling voelt als speldenprikken of kleine elastiekjes die tegen de huid aan komen.
Een laserbehandeling voor zowel mannen als vrouwen
De laserontharing prijzen voor vrouwen kunnen voor een behandeling tussen de 40 en 452 euro liggen en voor de mannen begint het bij een bedrag van 52 euro en kan oplopen tot 476 euro.
Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is. Met waxen heb je vaak ook blijvend effect, maar waxen kan ontzettend pijnlijk zijn. Daarnaast kun je last krijgen van ingegroeide haren en irritaties. Laserontharing wordt vaak in een adem met IPL gebruikt.
Volgens andere studies krijgt één op de vijf of zelfs de helft van de patiënten last van droge ogen na ooglaseren. Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
Harsen in vergelijking met laser ontharen
Ondanks dat het goedkoper is, is het veel minder effectief en zal hierdoor vaker herhaald moeten worden. Dus bij een wens naar een definitieve, haarloze huid is laser ontharing de beste keus!
Een laserbehandeling wordt nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast moet je goed rekening houden waarvoor jij deze laserbehandeling gebruikt. Veel zorgverzekeringen vergoeden namelijk alleen laser of elektrische epilatie in het gezicht wanneer er sprake is van overmatige haargroei in het gelaat.
U kunt een vergoeding krijgen als u last hebt van extreme haargroei op ongebruikelijke plekken in uw gezicht en/of hals. U krijgt alleen ontharing door middel van laser of elektrische epilatie vergoed.