Een volledige laadbeurt (als de batterij helemaal leeg is) kost aan stroom 12,41 Wh. Per jaar gebruikt het apparaat dan maximaal 12,41x365= 4,5 kWh. Doe dat maal de stroomprijs van 0,894 euro (prijspeil 25 oktober 2022), dan komen de kosten op 4,05 euro per jaar.
De capaciteit van jouw powerbank wordt waarschijnlijk in mAh gegeven. Je zet mAh (milliampère-uur) eenvoudig om naar Wh. Hiervoor vermenigvuldig je de capaciteit in mAh met 3,7 en deel je alles door 1.000. Een 20.000 mAh powerbank heeft dus een lading van (20.000 x 3,7) / 1000 = 74 Wh.
Heb je plannen om een dagje op pad te gaan? Vergeet dan niet je powerbank de avond van tevoren op te laden. Deze moet natuurlijk ook ergens zijn power vandaan halen. Als je een powerbank gaat kopen met een grote capaciteit, zal het wel even duren voordat deze helemaal is opgeladen.
Als een apparaat een volle accu heeft en dan toch blijft laden, is er een kleine kans op oververhitting en dus op brand. Daarom is het 's nachts opladen van bijvoorbeeld je smartphone niet verstandig. Je kunt het apparaat beter opladen terwijl je een oogje in het zeil houdt.
Met deze powerbank zit je nooit meer met een leeg toestel. Deze powerbank beschikt over een capaciteit van 20.000mAh en maakt het mogelijk jouw toestel tot wel 10 keer volledig op te laden. Daarnaast kunnen er 2 apparaten … Powerbank 20.000mAh - Tot wel 7 keer telefoon opladen!
De powerbank van de Action is door de Consumentenbond niet als beste getest, maar wordt gezien als de beste koop. Het gaat hierbij om de Pulse Draagbare oplader van de action. Dit is de powerbank met 4400 mAh. Dit betekent dat powerbank action best getest niet klopt als beste oplader, maar als beste koop.
Je laadt een powerbank op in het stopcontact. Dit doe je met dezelfde lader als die van je smartphone. De kabel waarmee je de powerbank oplaadt, wordt bij de powerbank geleverd. Dit is vaak een USB naar micro USB aansluiting.
Een powerbank kan gemiddeld 500 tot 1000 keer opgeladen. De levensduur van een powerbank varieert, maar met goed onderhoud kunnen ze jaren meegaan. Oplaadcycli en opslagomstandigheden zijn cruciaal. Laad uw powerbank op zodra deze bijna leeg is om de levensduur te verlengen.
Tientallen euro's per jaar. Een adapter die nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt elk uur ongeveer tussen de 1 en 2 watt. Op jaarbasis kan dit oplopen tot 17,52 kilowattuur. Volgens overstappen.nl kost een kilowattuur in september 2022 0,89 cent.
Hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de mAh, hoe vaker je jouw telefoon of tablet op kunt laden met de powerbank. Ben je een intensieve apparaat gebruiker en ben je veel onderweg, dan is het aan te raden om een powerbank met een hoge capaciteit aan te schaffen. Een powerbank heeft een hoge capaciteit vanaf 10.000 mAh.
In de 'gewone' standby-stand gebruikt een tv heel weinig stroom, namelijk maximaal 0,5 Watt (dat is 3,7 kWh per jaar). Maar het standby-verbruik kan door bepaalde functies een stuk hoger zijn. Bijvoorbeeld als je tv via een netwerkverbinding oproepbaar is of een quick-start functie heeft.
Deze powerbanks gaan urenlang mee
Kan! Deze powerbank heeft twee USB-poorten en is voorbereid op 'pass through charging'. Veiligheid boven alles. Deze 10.000mAh powerbank bezit ruimschoots voldoende vermogen om maar liefst viermaal je smartphone op te laden.
Dat wordt uitgedrukt in milliampère per uur: mAh. Hoe hoger de mAh des te vaker je een toestel kunt opladen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar de output (uitgangsstroom) van een powerbank. Hoe hoger de output, des de sneller kan een toestel worden opgeladen.
Hoeveel dat is, verschilt per laptop. Voor kleinere laptops, zoals Chromebooks, is 45 watt vermogen genoeg. Voor de gemiddelde laptop heb je 60 watt vermogen nodig. Grote MacBooks, met name de Pro modellen, laad je alleen op met een powerbank met 100 watt vermogen.
Over het algemeen duurt het redelijk lang voor een powerbank volledig opgeladen is. Dit komt, doordat een powerbank over een hoge batterijcapaciteit beschikt. Hoe snel een powerbank opgeladen wordt, ligt aan de output van een adapter. De meeste adapters van telefoons hebben een output van ongeveer 1A.
Een powerbank is een handig accessoire als je op reis gaat, een lange dag op een festival hebt of gewoonweg niet in de buurt bent van een stopcontact. Een powerbank geeft je de vrijheid om altijd en overal je apparaten op te kunnen laden.
Een lader die niet aan het opladen is verbruikt continu ongeveer 1 watt in het stopcontact. 'De vuistregel was ooit dat een apparaat dat 1 watt verbruikt, 2 euro op jaarbasis aan elektriciteit kost. Tegen de huidige tarieven zal dat nu zo'n 5 euro zijn. '
Een powerbank geeft je apparaten weer leven wanneer je dat het hardste nodig hebt. Zelfs op de momenten dat een stopcontact niet binnen handbereik is. Maar wat zijn daarnaast de voordelen van het gebruik van dit apparaat? Een powerbank is compact en draagbaar, waardoor deze gemakkelijk onderweg te gebruiken is.
In theorie dan. Want uit ons onderzoek blijkt dat alle geteste powerbanks minder energie leveren dan ze beloven. Tot wel 40% (Hema), 42% (TP-Link) en 43% (Fresh 'n Rebel) minder. Dat komt doordat er verlies optreedt bij het ontladen door onder meer warmtevorming.
De Nitecore NPS400 is de krachtigste powerbank in dit rijtje. Het vermogen van 421Wh (117.000mAh) is voldoende om een smartphone 32 keer op te laden, of een laptop 7 keer. Hij is voorzien van verschillende outputs, waardoor je er direct je smartphone, camera, laptop of zelfs tv of projector op inplugt.
Ledlampjes. Veel powerbanks hebben handige ledlampjes.Deze lampjes geven aan wanneer de powerbank vol is. Ook geven deze lampjes tijdens of na het laden van een apparaat aan hoe vol deze nog is.
Je laadt de powerbank op via het stopcontact, met dezelfde lader als je smartphone. Uiteraard kunt je de powerbank ook aan een USB-poort van de computer aansluiten om hem op te laden. Meestal zit er een micro-USB-ingang op de externe batterij die je gebruikt om de batterij op te laden.
Powerbanks worden door fabrikanten vaak zo gemaakt dat ze onder de 100 Wh (wattuur) blijven. Daardoor kan je ze meenemen in je handbagage. Hebben je accu's een capaciteit tussen de 100 en 160 Wh, dan moet je dit melden bij het inchecken. Vaak moeten ze in het ruim bij 'speciale goederen'.