Buiten het seizoen zijn ze ook verkijgbaar, maar dan zit er veel kuit in de tongen en is het vlees slapper. Omdat dit een dagvers product is, kan de prijs schommelen. Let op, de aangeduide prijs is een PRIJS BIJ BENADERING, de vissen worden afgewogen aan € 43.70/kg.
VLISSINGEN - Sliptong, de kleinste soort maatse tong, is nog verder in prijs gedaald. Dat komt onder meer door de coronacrisis. Consumenten betalen nu rond de 20 euro per kilo. En dat merken de visverkopers.
Tong is een pareltje van een vis met vaak een stevig prijskaartje. Gelukkig is de kwaliteit van verse tong meestal erg goed. Op het vlak van duurzaamheid en informatie over de vangst en herkomst is er nog werk aan de winkel.
€ 29,50. BTW) 1 kilo sliptong vers uit de Noordzee per kilo vacuüm verpakt of per stuk verpakt graag vermelden bij opmerkingen, de sliptong wegen ongeveer 100 a 150 gram per stuk.
Noordzeetong is het hele jaar door verkrijgbaar, maar op zijn best tussen juli en december. In onze viskalender vindt u de beste periode voor deze vissoort. Bekende en geliefde bereidingen met tong zijn tong à la meunière ( met boter en peterselie), al dan niet gevulde tongrolletjes, en gebakken sliptongetjes.
Sliptong is in feite een kleine zeetong
Zeetong is een stevige platvis die tegelijk ook zeer zacht en sappig smaakt. Sliptong is in feite een kleine zeetong. Sommige mensen schrijven sliptong als slibtong, met een b. Echter is slip met een p het meest gangbaar.
Sliptong is een ware delicatesse. Het komt uit onze eigen Noordzee en smaakt overal lekker bij. Deze keer wordt het gemaakt met zeekraal. Het seizoen hiervoor is tot en met september.
Steek de tong zo ver mogelijk uit de mond. Plaats de tongreiniger zo ver mogelijk naar het achterste tonggedeelte en oefen kracht uit op de schraper, zodat de tong wordt platgedrukt. Tongreinigen hoeft niet hard, gebruik je kracht dus met mate. Mensen die te hard schrapen, lopen het risico op een tongbeschadiging.
Tong heeft een maximale lengte van 70 centimeter en is een ware delicatesse. De smaak is niet typisch vissig en lijkt op die van garnalen. Tong kan op verschillende manieren worden bereid: bakken, grillen, stomen en stoven. Voor de bereiding moet de tong worden ontveld.
De tong heeft dat waarschijnlijk te danken aan het fijne, maar stevige visvlees. Tong leent zich ook makkelijk voor vele soorten bereidingen. Voor de kinderen is tong ook een fijne vis omdat er geen graten in zitten.
Tong: de lekkerste platvis van de zee. Tong is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.
Het gemiddelde gewicht is 250 gram en varieert tussen de 125 en 375 gram.
Verse tong kopen bij Visoptafel.nl is heel eenvoudig. Je bestelt de tong online en wij zorgen ervoor dat het de volgende werkdag gekoeld thuis wordt bezorgd.
Is sliptong gezond? Sliptong is een vrij delicate magere vis. Hierdoor zit hij niet boordevol essentiële omega 3 vetzuren zoals bijvoorbeeld een vette makreel maar hij levert zeker een bijdrage aan een goede gezondheid.
Het eten van de sliptong.
Neem een mes en een vork en zorg dat een sliptong vrij ligt om te ontgraten. Begin met het wegschuiven van de graten van de zijranden van de vis. Druk je mes zachtjes op max. 1 cm van de buitenrand op de vis en maak een rustige schuivende beweging naar de buiten kant van de vis.
Volgens het naslagwerk 'Onze Taal' is de juiste schrijfwijze echter 'sliptong'. Het woord sliptong is vermoedelijk verwant met de werkwoorden slippen of slepen. Een sliptong is zo klein dat hij gemakkelijk door de mazen van het net slipt; sliptongen worden gevangen met een sleepnet.
Tong is een zeer magere vis. Maar ook magere vis bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Eén tot twee keer per week vis eten, is ideaal voor de gezondheid.
Tong kan 60 tot 70 cm lang worden, een gewicht van 3 kg bereiken en 26 jaar oud worden.
Tong is een platvis met beide ogen op de rechterkant. Overdag schuilt hij in het zand voor predatoren. In de nacht gaat hij zelf of jacht. Rond de mond heeft de tong een 'baardje' dat hem toelaat om beweging van prooien onder het zand te voelen.
Koolvis. In veel opzichten lijkt koolvis op kabeljauw. Het is een voordelig visje dat je kan bakken, grillen en stomen. Het heeft een vrij neutrale smaak, waardoor hij in veel gerechten gebruikt kan worden.