Een bol ijs kost bij Gio's 1,30 euro, Talamini vraagt 1,25 euro voor een bolletje ijs.
ijs is lekker hoewel ik het yoghurtijs wat "poederig"vond. De bollen zijn groot dus prijs/kwaliteit is goed. € 1,10 per bol. Keuze te over.
Talamini Deventer is naar men zegt de grootste ijssalon van de wereld.
Talamini ijs is een typische Italiaanse gelato en wordt gemaakt op basis van lichter-verteerbaar melkijs ipv roomijs of op basis van water (sorbets). De traditionele recepturen die Talamini al meer dan 60 jaar gebruikt, worden nog steeds gerespecteerd.
Na een aantal omzwervingen in Europa belandt de familie Talamini in 1933 in Deventer. Door middel van een ijskar maakt het Deventer publiek kennis met het ambachtelijke Italiaanse ijs.
Florencia: De ijssalon die al sinds 1932 de stad siert. Samen met mam of pap een ijsje halen was, en is het hoogtepunt van de week.
IJssalon La Venezia – Origineel italiaans ijs sinds 1933.
De functie van medewerker van IJscoland is zeer breed en afwisselend. Je schept ijsjes, neemt bestellingen op, maakt ijscoupes en handelt bestellingen af.
ijsverkoper - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
De ijsmakers stellen er een eer in steeds nieuwe smaken te introduceren, naar eigen receptuur. Veel ijssalons zijn bedrijven van Italiaanse ijsmakers; ze zijn vaak getooid met namen als Roma of Venezia.
1 – Roberto Gelato
Hij is winnaar van De Gouden IJsspatel en met zijn verrukkelijke vanille-ijs won hij in 2018 zelfs de intertionale Coppa d'Oro. Het beste vanille-ijs van de wereld gewoon in Utrecht, dat wil je proeven!
Tijd voor de ontknoping! De winnaar is het pistache ijs van Alessandro Crispini van Gelateria Crispini in het kleine Italiaanse dorpje Spoleto. De smaak komt voort uit een mix van drie pistaches. Twee uit een dorpje aan de voet van de vulkaan Etna op Sicilië en eentje uit het eeuwenoude havenstadje Agrigentio.
Het loon van een ijsverkoopster: 8 euro per uur.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Edwin: "Tussen de 30.000 en 40.000 euro bruto per jaar.
FUNCTIE 1: 15-17 jarige toppers voor het scheppen van ijs en koffies zetten die minimaal 1 shift per week beschikbaar zijn (en flexibel bij drukte nog andere shifts). Salaris indicatie €3,87 – €4,41 p/u.
OPscheppers voor de lekkerste bijbaan. Wij zijn meestal op zoek naar gezellige medewerkers (vanaf 16jr) die van van aanpakken weten. Onze IJssalons zijn in het seizoen (mrt-nov)7 dagen per week geopend.
Waar je voor de slechtste ijsjes €1,72 betaalt (bij Jumbo), betaal je bij Lidl €1,69 voor het allerbeste. De 'echte' Cornetto's zijn met hun € 2,85 maar liefst 69% duurder.
Winnaar van de ijs test is Häagen-Dazs Belgian chocolate die van de deskundige jury een 8 als rapportcijfer kreeg. Dit is absoluut geen goedkoop ijs, maar de prijs van circa 11 euro per liter wordt goedgemaakt door de hoge kwaliteit en de lekkere smaak.
Vaak wordt het woord gelato gebruikt voor Italiaans ijs, maar wat betekent gelato dan? Gelato betekent ijs in het Italiaans.
Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden. De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost.
Gelukkig staat niet alles stil in de winter. Rond Kerst verkoopt IJssalon Bemer 150 à 200 ijstaarten. Daarnaast bakt hij in de winter oliebollen. De knijper om de juiste maat oliebollen te scheppen had de ijsbereider al in huis: de ijsknijper.