En het mag gezegd ; Het is een ongelofelijke ervaring , maar daar staat wel een prijs tegenover. Hoewel dat dat relatief is. Het menu van 7 gangen kost 85 euro en dat is zeer goedkoop voor wat je voorgeschoteld krijgt. Elk bordje is tot in de puntjes verzorgd, een kunstwerk met de signatuur van Sergio Herman.
Momenteel wordt er in het restaurant een lunchmenu geserveerd (60€) of een tasting menu met 7 gerechten (75€) of 8 gerechten (90€). De voorgerechten worden per twee geserveerd en bij elke etappe is er keuze tussen een drietal aangepaste wijnen of bieren (6€-12,5€).
Extra prettig vanwege het uitzicht en vanwege de akoestiek. Men kent hier twee menu's, Menu Nature € 89 (4 entrees, hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 54. Pure C Menu € 109 (5 entrees, vis hoofdgerecht, vlees hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 72.
n Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
In de jaarlijkse lijst van The World's 50 Best Restaurants staat The Jane in 2017 op de 74ste plaats. In 2021 stapte Sergio Herman uit de zaak en werd Nick Bril de enige eigenaar.
Er is keuze uit 6 Amuses met een startprijs van 13 euro (Noordzeekrab, crème parmigiano hazelnoot en ziltige kruiden) tot 98 euro (Plateau Le Pristine) voor wie een prijzige start wenst te nemen, maar allemaal gerechten met vis of schaal-en schelpdieren.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
De hoofdgerechten beginnen bij 29,50 euro (pladijs of piepkuiken) en lopen op naar 49,50 euro (Holstein BBQ). Desserts zijn er vanaf 9,50 euro (dame blanche). Het duurste toetje is het kaasbord (19 euro). Reserveer ruim van tevoren.
Herman sloot zijn driesterrerestaurant Oud Sluis in 2013. In 2010 opende Herman het (inmiddels) met twee Michelinsterren bekroonde Pure C. Later volgden in diezelfde badplaats brasserie AIRrepublic (1 ster) en de meer laagdrempeligere bar Blueness en AIRcafé in Cadzand-Bad.
De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2022 telt 3 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 23 met 2 sterren en 115 restaurants met één ster. Hieronder vindt u al de details (nieuwe onderscheidingen zijn met een N aangeduid).
3. Sergio Herman. De voormalig driesterrenchef, die op 22 december de deuren van zijn Oud Sluis sloot, zou € 1,8 miljoen aan eigen vermogen bezitten.
Sergio blijft zaken openen: eind 2019 opent hij een nieuwe vestiging van Air Republic in Antwerpen en krijgt de luchthaven van Zaventem een Frites Atelier. Eind 2020 opent hij een zaak in Cadzand, zodat hij weer kan doen wat hij het liefste doet: zelf koken.
m Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Het menu Boury met 7-gangen aan 115 euro, start in het restaurant met opnieuw als verwelkoming een cracker met verse tomaten, wat het zuiderse gevoel nog versterkt. De kruiding is wat minder na de intensiteit van de aperitiefhapjes, maar de puurheid en de presentatie van dit gerecht weten ons meteen te charmeren.
Black tie staat voor een zwarte of donkerblauwe smoking met een wit overhemd, vlinderdas, manchet en lakschoenen. Voor de dames is een lange avondjurk of een chique cocktailjurk geschikt. White tie is de strengste dresscode die er voor een diner in een restaurant kan gelden.
Ik woon al meer dan 35 jaar in Kruishoutem, ik hou enorm van de glooiingen en van de rust. Het restaurant ligt op de eerste heuvel van de Vlaamse Ardennen, op twee minuten van de afrit van de autostrade.
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
Zes sterren
Het is maar liefst de zesde Michelinster voor de topkok. Eerder kreeg hij al twee sterren voor The Jane in Antwerpen, twee sterren voor Pure C in Cadzand-Bad en eentje voor AIR Republic in Cadzand.
m Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Nederland telt op dit moment 117 sterrenrestaurants. Zij werden onderscheiden met één of meerdere sterren tijdens de Michelin uitreiking van 2022. Culy zet álle sterrenrestaurants in Nederland op een rijtje. De Michelinsterren zijn een belangrijke onderscheiding voor restaurants en hun chefs.
Nieuwkomers met één ster zijn Restaurant Pikaar in Hilvarenbeek, Atelier in Gulpen, Alma in Oisterwijk, Vigor in Vught, 't Ganzenest in Rijswijk (Zuid-Holland), Noor in Groningen, Lars Amsterdam, Zoldering, Restaurant De Kas en De Juwelier, alle vier in Amsterdam.
KNOKKE-HEIST - De Sluise topkok Sergio Herman heeft een nieuw huis gekocht in Knokke-Heist. Het optrekje kostte 700.000 euro, ligt in een van de duurdere wijken van Knokke-Heist en heeft 8 kamers. Volgens zakenblad Quote is de villa voor 700.000 euro gekocht en is er geen hypotheek voor afgesloten.