De totaalprijs zal afhankelijk zijn of je voor een getimede / bereide maaltijd gaat of voor een uitgebreid buffet kiest. Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen.
Wat kost een gemiddeld buffet per persoon? Een gemiddeld buffet kost ongeveer €20 per persoon (buffet compleet).
Koud, Warm en Pasta Buffet. Volgens ons is een buffet een opstelling waar gerechten klaarstaan voor de gasten.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren.
6 gouden tips voor je koud buffet
Richt je voor de hoeveelheden voor een volwassene op: 200 g vis/vlees, 200 g salades en bijgerechten, 100 g brood, 70 g kaas en 100 g dessert. Hou het haalbaar: er bestaat een lekker en ruim assortiment kant-en-klare producten die een mooie aanvulling zijn op je zelfgemaakte recepten.
De prijs voor de koude schotels hangt af van de selectie, maar schommelt gemiddeld tussen €20 en €25 per persoon.
Koud buffet
U kunt bijvoorbeeld een graan- of pastasalade, aardappelsalade en levendige tomatensalade serveren. Het is altijd goed om wat te kunnen kiezen, dus bied delicatessenborden met vleeswaren of gerookte zalm (als dit niet uw middelpunt is), dips en rauwkost. Serveer verschillende soorten brood en broodstengels.
Als u de hapjes serveert als buffet, is het beter om af te ronden, dus plan ten minste 10-15 stuks per persoon. Buffet-achtige hapjes zijn praktischer voor grotere groepen mensen.
De klassieke opstelling is gebaseerd op de volgorde van de gerechten: aan het begin liggen de borden, het bestek, servetten en brood. Vervolgens presenteert u de salades en voorgerechten. Als u ook soep serveert, dan komen nu samen met de soep de soepborden, soepkommen en lepels. Vervolgens komen de hoofdgerechten.
Over het algemeen is het bestellen van 1,5 sandwich per persoon het perfecte aantal. Als u een salade of een bijbehorend plateau bestelt, is 1 sandwich per persoon de gewenste portiegrootte.
In vroegere dagen werd een walking dinner ook wel een lopend buffet genoemd. Een walking dinner is een diner waarbij de gasten vrij zijn om rond te lopen terwijl zij genieten van de geserveerde gerechten en het gezelschap.
De consument gaf in 2021 gemiddeld een bedrag uit van 70 euro op het terras. De horeca uitgaven verschillen wel per generatie en de millenials geven een bedrag uit van ongeveer 75-85 euro.
Ook is het bij veel buffetten mogelijk te kiezen voor een compleet arrangement, waarbij naast het buffet ook een feestelijke ontvangst met gebak, onbeperkt drankjes en een dessert inbegrepen zijn (bijv. hapjesbuffet of stamppotbuffet). We raden altijd een minimale tijdsduur van 3 uur aan.
Ten eerste: platen
Voordat uw gasten zichzelf kunnen bedienen, hebben ze een bord nodig, en het starten van uw buffet met stapels schalen dient ook als signaal voor de richting waarin het verkeer moet stromen. Kies voor borden ter grootte van een voorgerecht, zodat gasten genoeg ruimte hebben om te eten.
Hollands buffet, wat zit daar precies in? Het Hollands buffet bestaat natuurlijk uit oer-Hollandse gerechten, zoals stamppotten, stoofpotje, rookworsten en gehaktballen.Bovendien zitten er ook passende salades en zuurtjes bij.
Gasten waarderen het als er een mix van traditionele en gezondere buffetgerechten wordt aangeboden . Bijvoorbeeld favorieten zoals kippenvleugels en scotch eggs, naast salades en groentespiesjes. Schalen met fruit en taarten; water en sappen.
Dus voor een evenement met 100 gasten heb je 80 schalen nodig om de gasten te voeden met een "volledige maaltijd"-capaciteit . Je voelt misschien de behoefte om 1-2 meer te bestellen dan je hebt berekend, maar houd in gedachten dat verschillende gasten verschillende niveaus van eetlust hebben.
De hoeveelheid voedsel die nodig is voor een cateringevenement hangt af van het aantal gasten, de duur van het evenement en het type voedsel dat wordt geserveerd. Een goede vuistregel is om 1,5 portie per gast te bestellen voor voorgerechten, 1 portie per gast voor bijgerechten en 6-8 ounces proteïne per gast voor het hoofdgerecht .
De totale kosten (TK) bestaan dus uit de totale variabele kosten (TVK) en de totale constante kosten (TCK). Je komt dan uit op de formule: TK = TVK + TCK.
Een gemiddeld klassiek buffet bestaat doorgaans uit broodjes, een salade, 2-3 bijgerechten en 1-2 hoofdgerechten , maar alles is uiteindelijk gepersonaliseerd naar uw voorkeur. Elk gerecht dat u kunt krijgen voor een klassiek buffet kunt u ook kiezen om te serveren als een van onze geplateerde maaltijden om uw evenement een formeler gevoel te geven.
Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon. Maar nogmaals: het is van verschillende factoren afhankelijk.