Een stukje biefstuk kost je in Zwitserland al gauw €43,07 per kilo. Dat is 149% van het wereldwijd gemiddelde.
- per kilo is mogelijk voor een goed stuk vlees van hoge kwaliteit. Een online slager verkoopt een Kobe ribeye voor 47.5/100g. Maar meestal kost een goed stuk vlees meer dan 50-60 CHF, met sommige delen in de 30. - range, als je naar een slager gaat en niet naar de supermarkt.
Zwitserland duurste
Die landen maken wel deel uit van de Europese Economische Zone, maar vallen niet onder het EU-landbouw- en voedselbeleid. In Zwitserland kost vlees zelfs bijna anderhalf keer zoveel als het wereldwijde gemiddelde.
De koffie in de hoofdstad van Zwitserland (Bern) is de duurste van Europa volgens de Coffee Price Index Europe 2021. Een bak koffie kost gemiddeld $5,65. Ter vergelijking: in Amsterdam betaal je hier “slechts” $3,69 voor.
Met een gemiddelde prijs van CHF4,84 is een kopje koffie daar ook het duurst.
Het zal je niet verbazen dat uit onderzoek is gebleken dat Zwitserland het duurste land van Europa is om te gaan kamperen. Gemiddeld betaal je €47 per overnachting voor 2 volwassenen en een kind. Ter vergelijking: het gemiddelde van Europa ligt op €35.
Om een hapje te mogen proeven van de biefstuk die de stempel duurste biefstuk ter wereld kreeg, mag je maar liefst 2.700 euro neertellen. Een duur (gr)hapje, maar er gaat dan ook wel een heel proces aan vooraf.
Een kilogram is 2,20462 pond .
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Vlees en vis is erg duur in Zwitserland, ook in de supermarkt. Je kunt op vervoer flink besparen, je moet alleen even weten waar. Een paar tips: In veel steden (bijvoorbeeld Basel, Interlaken, Bern en Gèneve) krijg je in je hotel of hostel een pasje om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer binnen de stad.
Varkensvlees, gevogelte en rundvlees zijn de meest geconsumeerde vleessoorten in Zwitserland. Varkensvlees is met name alomtegenwoordig in de Zwitserse keuken; het wordt zowel als gekookt als gezouten vlees geconsumeerd. Zwitserse vleesspecialiteiten zijn zeer divers: allerlei soorten varkensworsten, braadworsten, gerookte ham, salami, prosciutto, etc.
Andere gegeven antwoorden voor een Zwitsers ontbijt waren: een omelet, schnitzel of worstjes. WERKELIJKHEID! De Zwitsers eten veelal hetzelfde als in de omliggende Duitstalige landen. Een veel voorkomend Zwitsers ontbijt bevat vers fruit, noten en muesli.
Uitgaan in Zwitserland kan prijzig zijn. Gemiddeld kost een glas bier in een bar tussen de €5 en €8, terwijl een cocktail ongeveer €10 – €15 kan kosten.
Je kunt sandwiches, shawarma en zelfs pasta krijgen voor ongeveer 10CHF . Afhaalrestaurants bieden niet altijd bestek, dus probeer een set bestek mee te nemen voor als je inpakt! Een ander voordeel van afhalen is dat je aan het meer kunt eten waar het koeler is.
Het gemiddelde salaris is hoog in Zwitserland, namelijk omgerekend wel zo'n € 6.200 per maand! Dat is ruim twee keer zoveel als in Nederland, waar het gemiddelde salaris ongeveer € 2.816 per maand is.
Wanneer u bijvoorbeeld biefstuk, kalkoen of varkensvlees bereidt, waarbij vlees het hoofdgerecht is en u er een paar bijgerechten bij serveert, raden wij ongeveer 225 gram (225 gram) per persoon aan. Voor mensen met een grote eetlust en mensen die graag restjes eten, raden wij tot 340 gram (345 gram) per persoon aan.
De prijzen kunnen variëren van $ 10 tot $ 15 per pond, afhankelijk van het soort vlees.
Lende. Het stuk van de koe waar de lekkerste biefstukken (ook wel steaks) vandaan komen is de lende. Deze is onderverdeeld in de (1) dikke lende en de (2) dunne lende. De lende is het stuk dat zich achter op de rug van de koe boven op de ribben van het rund bevindt.
1. Wagyu-rundvlees – Het kroonjuweel van steaks. Wagyu-rundvlees staat bekend om zijn verfijnde marmering en boterachtige textuur, komt uit Japan en kan tot $ 500 per pond kosten. De meest gewaardeerde variant, Kobe-rundvlees, wordt geprezen om zijn smelt-in-je-mond-smaak, het resultaat van nauwgezette fokkerij, speciale diëten en zelfs massages.
Bij Wagyu vlees wordt de kwaliteit en prijs bepaald met de zogenaamde 'Beef Marble Score' (BMS). Met deze score tussen de 1 t/m 12 wordt aangegeven hoe mooi het vlees gemarmerd is. Door de populariteit en zeldzaamheid van het ras is Wagyu misschien wel het duurste vlees ter wereld.
Met adembenemende landschappen, een bloeiende economie en een uitzonderlijke levenskwaliteit is Zwitserland onmiskenbaar een droombestemming. Het is ook een van de duurste landen ter wereld , waar bescheiden belastingen worden gecompenseerd door hoge kosten voor verzekeringen, diensten en eten.
Voor diesel betaal je in 2020 1,48 CHF (1,58 EURO de liter) en voor benzine 1,36 CHF (1,45 EURO de liter). Een pakje sigaretten Marlboro (20 stuks) kost 8,80 CHF (9,38 EURO).
Zo zul je moeten rekening houden met kosten voor verzekering, huur (indien van toepassing), nutsvoorzieningen en transport, wat je maandelijks CHF 3.500-4.500 (~ €3.800 - 4.800) kan kosten. Om dus comfortabel te leven in Zwitserland (afhankelijk van de stad), moet je minimaal CHF 4.500-5.500 per maand verdienen.