De prijs van een Auping bed varieert van model tot model. Ook het matras, de bedbodem, en de gewenste accessoires bepalen het uiteindelijke bedrag. U heeft al een complete refurbished Auping Auronde bed voor slechts €695,- bij Tom Smeenk. U kunt uw Auping Auronde eenvoudig uitbreiden tegen meerprijs.
De spiraalbodem gaat erg lang mee, 15 tot 20 jaar is heel gebruikelijk. Omdat vroeger de staaldraden in de lengte werden gespannen, ging de spiraalbodem doorhangen. In moderne spiraalbodems zijn de draden dwars gespannen.
Alle bedbodems van Auping zijn spiraalbodems. Een spiraalbodem bestaat uit gevlochten staal, waardoor de bedbodem een fijne open structuur heeft. Hierdoor ventileert 'ie extra goed. De Auping bedbodems zijn verkrijgbaar in alle gangbare afmetingen en geschikt voor alle bedden en boxsprings.
De combinatie van een lattenbodem met Auping matras is niet aan te raden omwille van de brede latten en grote ruimtes tussen de latten. De matrassen van Auping zijn zo ontworpen dat zij de beste ondersteuning geven op hun eigen spiraalbodem of boxspring.
Je kunt ook kiezen uit verschillende hoogtes voor de Auronde, net wat jouw voorkeur heeft: 34,5 cm, 41,5 cm of 48 cm. Combineer je Auronde met een vlakke of verstelbare Auping spiraalbodem en Auping matrassen.
Het grote verschil is dus dat een boxspring meer ondersteuning en extra comfort biedt in vergelijking met een bed. De bedden en boxsprings van Auping zijn verkrijgbaar als boxspring 1 persoon, boxspring 2 persoons of twijfelaar boxspring.
Hoe hoog is een seniorenbed? De hoogte van een seniorenbed is tussen de 45 en 65 cm hoog. De instaphoogte is belangrijk en is bij een seniorenbed vaak iets hoger dan bij een standaard bed. Dat vergemakkelijkt het in en uit bed stappen.
Belang van een goede bedbodem bij rugklachten
De beste bedbodem voor mensen met rugklachten is een ergonomische lattenbodem die de lage rug ondersteunt in zowel zijlig als ruglig. De lage rug is de belangrijkste probleemzone bij mensen met rugpijn.
Auping adviseert om je matras, en zeker je topmatras, na 8 tot 10 jaar te vervangen. Omdat die uiteindelijk zijn vorm verliest, kan ze je lichaam niet langer optimaal ondersteunen.
Bedbodem niet belangrijk voor lichaamsondersteuning
'Wie een nieuwe matras koopt, kan beter ook zijn bedbodem vervangen,' adviseren beddenwinkels vaak. Maar zo belangrijk voor de lichaamsondersteuning is een matrasbodem helemaal niet. Dit ontdekten onze Duitse collega's van Stiftung Warentest.
Lichamelijke ondersteuning
Een boxspring bestaat uit een houten frame met veren en is dus eigenlijk een meeverende bed bodem, terwijl een spiraal- of lattenbodem wat stugger is. Sommige mensen zweren bij een boxspring omdat dit het lichaam beter lijkt te ondersteunen en het gevoel geeft 'te zweven' in het bed.
Schotelbodems zijn wellicht de beste bedbodems verkrijgbaar op dit moment. Een schotelbodem bestaat uit losse schotels die bevestigd zijn op latten die niet buigzaam zijn. Doordat de schotels los van elkaar kunnen bewegen ontstaat een soepel verende maar toch stevige bedbodem.
Conclusie. Een spiraalbodem is eigenlijk alleen geschikt voor de betere matrassen waarbij de bedbodem minder belangrijk wordt, zoals pocketveringmatrassen en traagschuimmatrassen.
Zowel een binnenvering matras als een pocketvering matras is geschikt. Heb je een verstelbare spiraalbodem, dan is een binnenvering matras niet geschikt, omdat deze niet functioneert op een verstelbare bodem.
Optimale ventilatie
Dankzij de open structuur biedt een spiraalbodem de beste ventilatie en temperatuurregeling van alle bedbodems. En dat is belangrijk, want tijdens de nacht verlies je tot wel een halve liter vocht. Een spiraalbodem bestaat uit dunne staaldraden die verweven zijn.
De spiraalbodem bestaat uit een vlechtwerk van 'metaaldraden' die door elkaar gevlochten zijn en op spanning zijn gebracht door middel van zogenaamde spanstroken. Spiraalbodems bieden een goede ventilatie, er wordt tot wel 80% ventilerend vermogen geclaimd, en hebben een lange levensduur.
Jouw slaapcomfort staat centraal
Daarom staan drie essentiële zaken centraal in hun aanpak: ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Auping matrassen hebben bijvoorbeeld speciale schouderzones om de druk op jouw schouders 's nachts te minimaliseren.
Beste uit de Test: Emma O2 (Hard)
De hardere variant is de beste uit de test. Er is ook een medium variant, maar die scoort minder goed. De Emma O2 (hard) doet het goed op bijna alle onderdelen. De kracht ligt vooral bij de ligeigenschappen, zoals drukverdeling, veerkracht en dikte.
Je kunt dit op een eenvoudige manier checken: ga op je rug liggen en kijk of je rug plus onderrug contact houdt met het matras. Als dit zo is, dan is je matras nog goed.
Vaak wordt verondersteld dat een hard matras goed zou zijn voor mensen met rugklachten. Dit is echter niet correct. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht matras dan op een hard matras.
Gebaseerd op de resultaten van het onderzoek verzorgde een medium-hard matras patiënten een betere balans tussen ondersteuning van de rug en comfort voor de lage rugpijn dan een hard matras. Slapen op een te hard matras geeft een additionele druk op de rug, dat voor sommige patiënten tot meer rugpijn resulteerd.
Wij raden zijslapers vaak een Pantera® medium of en Talalay® medium matras aan. Deze matrassen geven beide de juiste ondersteuning aan zijslapers. Daarnaast zakken de heupen en schouders goed weg in het matras. Dit zorgt ervoor dat de ruggenwervel een rechte lijn vormt.
Een seniorenbed dat verstelbaar is
Daarom is het ideale seniorenbed in hoogte te verstellen. Veel ouderen hebben dan ook een hoog laag bed. Zo wordt opstaan een stuk makkelijker en hebben ze hier minder hulp bij nodig. Een ideaal bed voor ouderen is niet alleen verstelbaar in hoogte, maar ook in zit- of lighouding.
Dit zijn twee stalen balken die in de breedte, aan de buitenzijden van het bed, gemonteerd worden. Voor extra stevigheid wordt er bij beide balken in het midden een poot geplaatst ter ondersteuning.
Kies daarom een matras dat het lichaam ondersteunt, maar geen tegendruk geeft. Een pocketveermatras geeft voor de meeste senioren teveel tegendruk en een traagschuim matras maakt omdraaien moeilijker, omdat je 'in' het schuim zakt. Voor ouderen zijn latex en koudschuim ideaal.