Hoeveel kost een 45 km auto? Houd rekening met een prijs van 5.000 tot 10.000 euro voor een jonggebruikte of nieuwe 45 km auto. Toch zijn er ook topmodellen - zoals de Ligier JS50L - die zo'n 16.000 euro kosten.
minimaal 16 jaar zijn; een bromfietsrijbewijs (type AM) hebben; En u heeft het praktijkexamen voor de brommobiel gedaan. Op uw AM-rijbewijs staat de code AM4 (de 4 staat voor vierwieler).
Waaijenberg Mobiliteit is de grootste leverancier van 45km voertuigen in Nederland, U kunt bij ons een 45 km voertuig kopen van de merken: Ligier, Microcar, Chatenet en Aixam.
Koopt u een auto van 7.000 euro, dan is deze auto na twee jaar nog circa 5670 euro waard. Hoeveel kost een 45 km auto? Houd rekening met een prijs van 5.000 tot 10.000 euro voor een jonggebruikte of nieuwe 45 km auto.
Wegenbelasting hoeft er niet te worden betaald maar de brommobiel, ook wel 45 km auto genoemd, dient wel verzekert te worden. Een eigen kenteken is verplicht vanaf 2005. Een brommobiel kent geen APK verplichting.
Hoewel er vanaf 16 jaar gereden mag worden in een brommobiel, zijn premies hoger voor jongeren dan voor ouderen. Dit komt omdat jongeren vaak minder rijervaring hebben wat meer risico met zich meebrengt. Schadevrije jaren geven u korting op uw premie. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd.
Je rijdt al een brommobiel vanaf 349,-- euro per maand. Dit bedrag is inclusief onderhoud en verzekering. Je mag de auto dan twee jaar rijden.
Parkeren. Voor een brommobiel gelden dezelfde regels als voor gewone auto's. U parkeert langs de weg als dit is toegestaan en in de parkeervakken. Voor het parkeren op gehandicapten parkeerplaatsen gelden dezelfde regels als voor auto's.
Een brommobiel mag dus niet op de stoep geparkeerd worden. Er mag geparkeerd worden langs de weg daar waar toegestaan in parkeervakken. Voor betaald parkeren gelden ook dezelfde regels als voor personenauto's. Wel is het mogelijk om een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aan te vragen.
De maximumsnelheid van 45 km per uur voor een brommobiel is bij de meeste mensen bekend. Dit komt mede omdat de voertuigen in de volksmond bekend staan als 45 km auto. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom mag u met een brommobiel maximaal 45 km per uur rijden, tenzij u op een woonerf of in een 30km-zone rijdt.
Een auto 'zonder rijbewijs' moet verzekerd zijn
Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is genoeg. Dit is dus geen grote kost, in tegenstelling tot de aankoopprijs van deze wagens. Deze kan variëren van 10.000 tot meer dan 15.000 euro!
De microcars worden gemaakt in de Ligier fabriek in Frankrijk. Er is een Microcar te koop vanaf € 9.695. De M. GO Initial is de meest eenvoudige versie die verkrijgbaar is als 2-deurs auto.
Wat is de maximale snelheid van een brommobiel? De maximale snelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur. Maar dat wil niet zeggen dat het overal is toegestaan om ook deze snelheid aan te houden. Op b.v. een woonerf, of in een 30 km-zone, dient u zich aan de daar toegestane, lagere, maximum snelheid te houden.
Prijzen-brommobiel
De meeste brommobielen hebben een zeer zuinige dieselmotor die slechts 1 liter brandstof (diesel) op gemiddeld 30 kilometer verbruikt. Ook komen er steeds meer elektrische modellen op de markt.
Een brommobiel mag rijden op 50-60- 70- en 80km wegen, auto(snel)wegen zijn verboden. Op 80-km wegen geldt regematig een uitzondering. Als het zgn. C9-bord (zie hieronder) er staat is de weg verboden voor langzaam verkeer en dus ook voor brommobielen.
De goedkoopste brommobielverzekering is een WA-verzekering zonder aanvullende dekkingen. Deze verzekering dekt dan ook alleen de schade die je met je brommobiel aan een ander toebrengt. Je eigen schade is niet meeverzekerd. Hiervoor heb je een WA+ of een Allrisk brommobielverzekering nodig.
Net als bij een 'gewone' auto ben je verplicht minimaal een WA-verzekering voor je brommobiel af te sluiten. Daarbij kun je kiezen uit een beperkt casco of volledig casco dekking.
Inderdaad gaat een brommobiel minder hard dan een auto, volgens de wet is de maximumsnelheid 45 km uur. Een brommobiel telt ook niet meer dan twee zitplaatsen, het motorvermogen is ten hoogste 6 kW en het voertuig mag niet zwaarder zijn dan 425 kilo.
Van de drie genoemden zijn de Canta en de MAX Mobiel de voertuigen waar je geen rijbewijs voor nodig hebt. Voor het besturen van de brommobiel moet je minimaal een brommerrijbewijs hebben.
AM rijbewijs, het enige wat u nodig heeft om in een brommobiel te rijden. Als uw autorijbewijs niet meer wordt verlengd kunt u gewoon nog mobiel blijven en een brommobiel rijden zonder autorijbewijs. U behoud namelijk wel het recht op een AM-rijbewijs.
Spotgoedkoop rijden door je auto om te bouwen tot brommobiel is volkomen legaal. Het omgebouwde voertuig moet naderhand wel door de RDW gekeurd worden als motorrijtuig met beperkte snelheid om vervolgens de weg op te mogen. Het karretje mag alleen niet op snel- en autowegen.