Wat kost de pil?

Zelf voor de pil betalen (kosten zijn circa 30 euro per jaar) Zelf het spiraaltje betalen (kosten zijn circa 70 euro per 10 jaar); plaatsing bij de huisarts is gratis. Een aanvullende zorgverzekering afsluiten met dekking voor anticonceptie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Hoeveel kost de pil 2022?

Ook in 2022 valt de pil onder de basisverzekering voor vrouwen onder de 21. Let op: als je tussen de 18 en 21 bent geldt het eigen risico. Als je verder geen kosten maakt, betaal je de pil dus alsnog zelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Hoe duur is de pil?

Kosten anticonceptiepil: zelf betalen of verzekeren? De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, de goedkoopste is rond de 37 euro. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 75 euro per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Welke pil is gratis?

Anticonceptiemiddelen worden gratis voor vrouwen tot 25 jaar. De ministerraad heeft het koninklijk besluit daaromtrent vandaag goedgekeurd. De morning-afterpil wordt volledig gratis, ongeacht de leeftijd. De maatregel maakt deel uit van het budget van de gezondheidszorg voor 2020, dat eind vorig jaar werd goedgekeurd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op despecialist.eu

Is de pil gratis als je 18 bent?

Tot je 18e krijg je een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Je betaalt ook geen eigen risico. Tussen je 18e en 21e wordt de pil gedekt uit de basisverzekering, maar betaal je wel je eigen risico. Zodra je 21 bent, moet je de pil helemaal zelf betalen, tenzij je een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Hoe werkt de pil?

29 gerelateerde vragen gevonden

Waarom kost de pil geld?

Tot 21 jaar valt de anticonceptiepil onder het eigen risico. Heb je nog niet je volledige eigen risico gebruikt, dan betaal je de kosten dus (voor een deel) zelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geld.nl

Welke leeftijd beginnen met de pil?

Vanaf welke leeftijd kan er worden gestart met de pil? De verschillende soorten anticonceptiepillen zijn officieel geregistreerd bij vrouwen vanaf de eerste menstruatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoeveel kost de pil voor 1 jaar?

Zelf voor de pil betalen (kosten zijn circa 30 euro per jaar) Zelf het spiraaltje betalen (kosten zijn circa 70 euro per 10 jaar); plaatsing bij de huisarts is gratis. Een aanvullende zorgverzekering afsluiten met dekking voor anticonceptie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Is de pil zonder recept verkrijgbaar?

De pil is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cm.be

Hoeveel kost de pil onder 18 jaar?

Anticonceptiemiddelen worden gratis voor vrouwen tot 25 jaar. De ministerraad heeft het Koninklijk Besluit daaromtrent vrijdag goedgekeurd. De morning-afterpil wordt volledig gratis, ongeacht de leeftijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Is de pil vergoed?

Wordt de pil vergoed? De pil wordt tot je 21ste vergoed vanuit de basisverzekering. Declaraties voor de pil worden wel verrekend met je eigen risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Is prikpil slecht voor je?

Niet geschikt voor vrouwen ouder dan 45 jaar: de prikpil geeft een licht verhoogd risico op osteoporose of broze botten. In het begin kan je last hebben van frequent, onregelmatig, licht bloedverlies. Als je bijwerkingen hebt, kan je die niet zomaar stoppen. De hormonen blijven drie maanden in je bloed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Wat is de goedkoopste anticonceptie?

De pleister

Als je jonger dan 21 jaar bent, dan zijn de meeste anticonceptiemiddelen wel goedkoop. Het allergoedkoopste is dan wel een koperspiraaltje. Eens je boven 21 jaar bent, dan kan je anticonceptiemiddelen niet meer goedkoop noemen. Het voordeligste, naast een 'standaardcondoom', is ook een koperspiraaltje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newsmonkey.be

Hoe kom je aan de pil?

Om te beginnen met de anticonceptiepil neem je contact op met je huisarts. Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past. Je arts schrijft vervolgens een recept uit waarmee je de anticonceptiepil bij de apotheek op kunt halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Hoe duur is een spiraal?

Een spiraal of hormoonstaafje kost meestal tussen de € 50 en € 150. Dit kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Het plaatsen van een spiraal of hormoonstaafje krijgt u vergoed uit uw basisverzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cz.nl

Hoe lang na onveilige seks morning after pil?

Je kunt de morning-afterpil ook nog wel later slikken: de pil met levonorgestrel: binnen 3 dagen (72 uur) na de onveilige seks. of de pil met ulipristal: binnen 5 dagen (120 uur) na de onveilige seks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoeveel uur werkt de pil?

Minder dan 12 uur na je vaste tijd van slikken: neem de pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op de normale tijd en ga door met je pilstrip. Dan blijf je tegen zwangerschap beschermd. 12 uur of langer na je vaste tijd van slikken: dan ben je minder goed beschermd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe erg is het als je 1 dag de pil vergeet?

Ben je één pil vergeten in te nemen en had je deze minder dan 12 uur geleden moeten slikken? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Neem, zodra je er aan denkt, alsnog je pil. Slik de volgende pil op het normale tijdstip: het is niet erg dat je nu twee pillen op een dag moet innemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Hoe betrouwbaar is de pil?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Kun je met de prikpil ongesteld worden?

De eerste maanden kan je onregelmatig ongesteld zijn. Daarna verdwijnt je ongesteldheid. Of je houdt onregelmatig een beetje bloedverlies. Als je stopt met de prikpil kan het 6 tot 12 maanden duren voordat je weer regelmatig ongesteld wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kun je de pil bij de drogist kopen?

De pil al vanaf 1 januari te koop bij de drogist.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Kun je afvallen als je stopt met de pil?

In principe is het niet ongezond om na het stoppen met de pil af te vallen. Je raakt vocht kwijt of je hormoonhuishouden past zich aan, waardoor je lichaam verandert. Wel is het altijd aan te raden om je huisarts te raadplegen als je extreem gewichtsverlies in korte tijd ervaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fitchannel.com

Kun je dikker worden als je stopt met de pil?

Had je door het slikken van de pil last van gewichtstoename? Deze bijwerking valt na het stoppen dan natuurlijk weer weg. Dat kan fijn zijn. Een ander prettig neveneffect is dat de pil ook je testosteronproductie platlegde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kraamzorgdewaarden.nl

Wat zijn de voor en nadelen van de pil?

Nadelen van de pil
  • Misselijkheid.
  • Hoofdpijn.
  • Gespannen borsten.
  • Bloedingen tussendoor of 'doorbraakbloedingen'
  • Depressieve gevoelens.
  • Minder zin in seks of 'laag libido'

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Populaire vragen