De prijs voor een dag boulderen varieert tussen de 9 en 14 euro. Vind je de sport leuk genoeg, dan ben je goedkoper uit met een 10-strippenkaart of elk andere vorm van abonnement. Een jaarkaart is het voordeligst, maar dan betaal je wel een smak geld vooruit.
De die hard klimmers zijn outdoormensen, zij klommen binnen om te trainen voor de rotsen buiten. Als je bouldert, gebruik je al je spieren, spieren waarvan je niet wist dat je ze had. De spierpijn voel je in je vingers en onderarmen, maar ook je schouders, buik en bovenbenen.
De meeste kracht tijdens het boulderen haal je namelijk uit je benen en uit je core om je lichaam in balans te houden. Top training dus ook voor precies die spieren! Je vingers worden ook wel goed onder handen genomen (snap je 'm), omdat ze goed grip moeten houden tijdens je route.
Voor maximale inspanning moet je ook voldoende uitgerust zijn. Een goede tijd van rust voor routes is 20/30 minuten en voor boulders is dat 3/5 minuten. Je lichaam herstelt sneller van een korte training. Het is daarom beter om drie keer in de week 2 uur te trainen dan één lange sessie van 5 uur te houden.
Boulderen is gezond, doordat je het hele lichaam traint en alle spiergroepen gebruikt hiervoor. Zo wordt je hele lichaam rondom versterkt en je voorkomt eenzijdige belasting of houdingsproblemen.
De prijs voor een dag boulderen varieert tussen de 9 en 14 euro. Vind je de sport leuk genoeg, dan ben je goedkoper uit met een 10-strippenkaart of elk andere vorm van abonnement. Een jaarkaart is het voordeligst, maar dan betaal je wel een smak geld vooruit.
Het indoor sportklimmen en de bijbehorende wedstrijdsport is onderverdeeld in drie disciplines, klimmen met touw (als wedstrijddiscipline lead genoemd), boulderen en het minder populaire speed. Het in één keer, zonder te vallen of uit te rusten, bovenkomen vormt de basis bij alle disciplines.
€ 24,95 p.p. Minimaal 130 cm, 8 jaar. Vanaf 6 kinderen. Drie uur klimmen in 6 parcoursen.
#1 Met boulderen versterk je al je spieren
Je activeert hele spierketens: je armen, benen, buik en rug werken allemaal mee als je van de ene greep naar de andere gaat. Deze spieren gebruik je het meest bij het boulderen: Brede rugspier: de latissimus trekt je lichaam tijdens het klimmen omhoog.
Boulderen is makkelijk om te doen en tegenwoordig kun je in vrijwel iedere stad een indoor klimhal vinden waar je (onder begeleiding) een proefles kunt volgen. Er zijn verschillende routes waarbij je obstakels kunt tegenkomen waardoor je niet verder kunt.
Kinderen onder de 13 jaar mogen het klimbos alleen onder begeleiding van een volwassene betreden. Bij kinderen onder de 13 jaar dient een volwassene mee te klimmen (1 volwassene per 3 kinderen). Op een platform mogen maximaal 3 personen staan.
In al onze bossen moet je minimaal 110 cm zijn om te kunnen klimmen. De adviesleeftijd hierbij is 6 jaar. Wij werken met een minimale lengte en adviesleeftijd. De lengte is leidend, op basis hiervan bepalen wij of iemand mag klimmen of niet.
Nog meer avonturen!
Er vallen nog veel meer avonturen te beleven in ons Amsterdamse klimbos. Ben jij langer dan 130 cm? Dan mag jij wel 8 parcoursen beklimmen in ons bos.
Klimmen vraagt het tegenovergestelde van je, je kijkt namelijk veel omhoog. En daar zullen je nek, schouders en rug erg blij van worden. Je recht je rug weer en zo kan je postuur kan zich weer herstellen. Dat maakt klimmen een perfecte sport voor mensen die dagenlang zitten!
Techniektips voor de beginnende klimmer
Je kunt zo voor je aan een klimroute begint al inlezen hoe je die klimgreep het beste kunt vastpakken. Je benen zijn sterker dan je armen. Probeer zoveel mogelijk je benen het werk te laten doen. Grijp niet te hoog boven je hoofd naar grepen maar klim met kleine stapjes.
Klimmen & zekeren
Je mag niet klimmen/zekeren zonder begeleiding van een instructeur. Je mag ook klimmen op de K1 wanden als introducee onder de verantwoordelijkheid en begeleiding van een ervaren zelfstandig klimmer. Je mag dan niet zekeren.
Boulderen bevordert kracht, coordinatie en lenigheid. Alle spieren in het lichaam worden aangesproken tijdens het boulderen. Tijdens een uur boulderen verbruikt een klimmer ca. 580 kcal.
Boulderen is het beklimmen van rotsblokken. Het is een explosieve sport die bestaat uit het klimmen van korte, moeilijke, routes. Hierdoor hoef je niet beveiligd te worden met touwen, aangezien je bij het klimmen slechts een viertal meter stijgt.
Sta stevig in je schoenen
Bij voorkeur draag je naar een klimbos schoenen met goed profiel. Sportschoenen of sneakers zijn mogelijk, maar ook dan is een goed profiel belangrijk. Zo heb je voldoende grip als je over de parcours gaat, zelfs wanneer het regent.
In onze Klimbossen heb je maximaal 3 uur aan klimplezier. Dit is inclusief de instructie. Na de instructie kies je welke routes je wilt klimmen.
Zwanger de bergen in of liever niet? Het risico voor moeder en ongeboren kind bij het gaan naar hoogte is afhankelijk van de duur van de zwangerschap (1-20 weken of 20-40). In de eerste helft van de zwangerschap is er geen bewezen risico van het gaan naar hoogten boven 2500 meter.