Wil je meer gangen, kijk dan wat jou het meest aanspreekt volgens onderstaande opbouw maar wel altijd in de aangegeven volgorde. Suggesties 4 gangen: Voorgerecht (koud, warm of soep), spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht.
Extra tip: Een 4 gangen menu samenstellen houd de volgende volgorde aan: Een koud voorgerecht als 1e gang, een kopje soep als tussengerecht, het hoofdgerecht als derde gang en als laatste gang het dessert.
De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht. Natuurlijk maak je niet iedere dag een 8-gangenmenu, maar dit is de volgorde als je alle gerechten zou serveren.
De indeling van het twintig-gangenmodel hieronder geeft houvast voor de positie van een gerecht in een menu.
Suggesties 7 gangen: Amuse, koud voorgerecht, soep, warm tussengerecht, spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht.
Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
'n 6 gangen diner bestaat uit een opbouw naar het hoofdgerecht en een afbouw tot de koffie daarna. Tot de opbouw behoren de warme of koude voorgerechten zoals soepen, kleine vleesgerechtjes, salades, vis en zeevis, warme of koude tussengerechtjes, snacks en gevogelte gerechtjes aangeboden in 2 tot 3 rondes (gangen).
Een volledig 8-gangen menu bestaat uit de volgende gerechten: Amuse (klein hapje, warm of koud, vaak in één of twee happen op te eten) Voorgerecht (bij meer dan 5 gangen is dit altijd een koud voorgerecht) Soep (kleine porties, vaak een relatief lichte, gladde soep)
Een kwartier tussen voor- en hoofdgerecht is normaal en gewenst. Na twintig minuten kunt u informeren waar het blijft. Als er dan onder verschuldigde excuses nog steeds geen tempo wordt gemaakt, kunt u betalen wat u hebt geconsumeerd en vertrekken.
Net zoals een menu in drie gangen een 'driegangenmenu' is.
Dit bestaat uit: een voorgerecht, een soepje, een tussengerecht, een hoofdgerecht en afsluitend een nagerecht. Het 5 gangen menu lijkt heel veel, en dat is het natuurlijk stiekem ook wel een beetje, maar de eerste 3 gangen zijn vaak eigenlijk maar kleine gerechtjes.
Deze stoffen bieden een goede bescherming tegen verschillende soorten zuren in je mond. Kaas vormt dus een natuurlijke bescherming tegen tanderosie. Een stukje kaas naar de maaltijd is dus een goed idee, ook omdat zuivel veel calcium bevat - het hoofdbestanddeel van tanden.
Zij vinden hun heil bij de neutraliserende werking van kaas. Dit eet je dus dus helemaal aan het einde van de avond. Daarbij schenken de Britten port bij hun kaas en is dat het laatste wat je op een avond moet proeven, dus dat mag niet worden verpest door de zoete smaak van een dessert er achteraan.
3,5 tot 4 uur. meer dan een jaar geleden. Hangt erg af van wat jezelf aangeeft.
Soms moet het ook niet meer zijn dan dat. Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.
Stap 4: Het diner: begin nooit over zaken!
Een zakelijke lunch duurt maximaal 1,5 uur en een diner circa 2 tot 2,5 uur.
Koude voorgerechten worden altijd vóór de soep geserveerd. Koude bereidingen van vis. Hierbij behoren de gerookte vissen zoals zalm, paling, forel, heilbot. Diverse gemarineerde haringsoorten, maatjesharing, carpaccio of tartaar van verse rauwe vis kunnen ook als koud voorgerecht fungeren.
Volgorde van de diverse gangen
Voorgerecht, meestal een koud gerecht zoals een amuse. Soep. Tussengerecht. Hoofdgerecht.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon. Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren.
Driedelige samenstellingen waarvan de eerste twee delen bij elkaar horen, worden als één woord gespeld. Meervoud: viergangenmenu's.