Wat komt eerst conclusie of discussie?

Zodra je de conclusie hebt afgerond, kun je de discussie schrijven. In de discussie kun je de resultaten interpreteren, bespreek je beperkingen van je onderzoek en geef je aanbevelingen voor vervolgonderzoek. Hierna kun je de aanbevelingen die uit je onderzoek volgen opschrijven in een apart hoofdstuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbr.nl

Wat is het verschil tussen de conclusie en discussie?

De conclusie van je scriptie heeft tot doel het beantwoorden van je hoofdvraag. In de discussie ga je vervolgens dieper op deze getrokken conclusie in: je gaat proberen de resultaten van je onderzoek nader te verklaren. Dit doe je door de resultaten te interpreteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studielab.nl

Wat in conclusie en discussie?

De conclusie is een bondige analyse van de resultaten, maar in de discussie kun je juist verder uitweiden. Zo kun je in de discussie verklaringen en interpretaties voorleggen van de resultaten en de conclusies die je daaruit hebt getrokken. Zo kun je bespreken of je bepaalde resultaten had verwacht of niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scriptium.nl

Wat komt er in de discussie?

In de discussie beschrijf je kort de belangrijkste resultaten, hoe ze gerelateerd zijn aan eerdere bevindingen en wat de resultaten betekenen voor de onderzoeksvraag uit de inleiding (wat is je conclusie?).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topscriptie.nl

Hoe begin je met een conclusie?

De conclusie begint met een samenvatting van de hoofdvraag of probleemstelling. Vervolgens leg je de conclusies en bevindingen uit die je in je scriptie hebt beschreven. Tenslotte beantwoord je de hoofdvraag en leg je uit door hoe je tot deze conclusie bent gekomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schrijven.gissen.nl

DISCUSSIE hoofdstuk | Wat STAAT er IN? | Scriptie TIPS

20 gerelateerde vragen gevonden

Hoe schrijf ik een discussie?

Schrijfstijl in je discussie

In de discussie schrijf je meer interpretatief en kleurend over de resultaten dan in de conclusie van je scriptie. Waar je het in de conclusie bondig hield, ga je er in de discussie dieper op in. Schrijf je discussie, net als de conclusie, hoofdzakelijk in de tegenwoordige tijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbr.nl

Hoe lang moet een discussie zijn?

Een discussie is vaak niet veel langer dan anderhalve pagina. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de lengte van je onderzoek. In verhouding tot je onderzoek is je discussie meestal twee keer zo lang als je conclusie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbr.nl

Wat maakt een goede discussie?

Spelregels voor een goede discussie
  • Laat elkaar uitpraten.
  • Luister naar elkaars argumenten.
  • Sta open voor elkaars mening.
  • Bestrijd argumenten op de inhoud, speel het niet op de persoon.
  • Haal er geen dingen bij die er niet bij horen.
  • Discussieer op basis van gelijkwaardigheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carrieretijger.nl

Wat is het doel van een discussie?

Een discussie is een vorm van bespreking, zoals een gesprek of andere vorm van communicatie, tussen twee of meer partijen over een bepaald onderwerp, waarbij de partijen elkaar van een bepaald standpunt proberen te overtuigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe sluit ik mijn conclusie af?

Uiteindelijk beantwoord je je hoofdvraag op basis van jouw onderzoek. Hierin moet je duidelijk uitleggen hoe je tot deze conclusie bent gekomen en sluit je je conclusie af met een krachtige slotzin waarin je laatste keer kort samenvat wat het antwoord op je hoofdvraag was of dat de hypothese klopt of niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scriptie.nl

Hoe maak je een discussie in een verslag?

In je discussie ga je in op de conclusies die je onderzoek heeft opgeleverd door je resultaten te interpreteren. Je kijkt hierbij of deze voldoen aan je verwachtingen en je beschrijft de beperkingen en eventuele implicaties van je onderzoek. Daarnaast doe je aanbevelingen voor vervolgonderzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jouwscriptiecoach.nl

Wat is het verschil tussen resultaten en conclusie?

In het resultatenhoofdstuk heb je de deelvragen al beantwoord. In de conclusie beantwoord je de hoofdvraag van jouw onderzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scriptiemaster.nl

Waarom schrijf je een conclusie?

Jij wilt iets duidelijk maken en wat jij precies duidelijk hebt willen maken, dan kun je in de conclusie schrijven. Veel werkstukken, essays en betogen zijn bedoeld om de lezer te overtuigen en niet om informatie weer te geven, al is de informatie wel belangrijk om de argumenten te onderbouwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op educatie-en-school.infonu.nl

Wat is het verschil tussen een discussie en een reflectie?

Je kunt op twee dingen terugkijken: het onderzoek dat je hebt gedaan – dit wordt meestal de 'discussie' genoemd; datgene wat je hebt geleerd van het hele scriptieproces – dit heet meestal de 'reflectie'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studiemeesters.nl

Waarom triangulatie?

Er is sprake van triangulatie als je verschillende bronnen, theorieën, onderzoeksmethoden of data-analysemethoden gebruikt om iets te onderzoeken. Hierdoor bekijk je je onderzoeksvraag vanuit verschillende richtingen. Triangulatie verhoogt de betrouwbaarheid en validiteit van je resultaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbr.nl

Hoe verloopt een discussie?

Elke discussie verloopt volgens een vast patroon. Tijdens de opening opent de voorzitter de discussie en heet de deelnemers welkom. Hierna worden het onderwerp en de stelling van de discussie benoemd. Als de deelnemers weten wat het doel van de discussie is, kan het woordenspel pas echt beginnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Hoe stop je een discussie?

3 manieren waarop je een discussie kunt stoppen voordat het uit de hand loopt
  1. Neem even een korte pauze. Natuurlijk is het logisch dat je midden in een discussie meer argumenten wilt geven om je gelijk te krijgen. ...
  2. Probeer iets te vinden waar je het wel mee eens bent. ...
  3. Zorg ervoor dat jouw mening ook goed wordt gehoord.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op girlscene.nl

Hoe leer ik discussiëren?

Tips voor het begeleiden van een discussie zijn bijvoorbeeld: Spreek de betekenis van de woorden stelling, feit, mening en argument goed door met de leerlingen. Oefen regelmatig het bepalen van de hoofdgedachte van een tekst. Leer leerlingen om voorbeelden te geven bij hun argumenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leraar24.nl

Wat is een ander woord voor discussie?

discussie (zn) : bonje, disharmonie, heibel, herrie, kif, kift, kwestie, mot, onaangenaamheden, onaangenaamheid, onenigheid, onmin, onvrede, ruzie, stront, trammelant, twist, twistgesprek. discussie (zn) : bespreking, debat, dispuut, gedachtewisseling, gesprek, woordenstrijd, woordenwisseling, redekaveling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op synoniemen.net

Wat doet een voorzitter in een discussie?

Een discussie kun je niet voeren zonder voorzitter. Hij of zij is degene die de leiding heeft; hij bepaalt wie spreekt, hoelang deze persoon het woord mag houden en wanneer de discussie afgelopen is. Maar ook de deelnemers zijn onmisbaar. Zonder hen valt er namelijk niets te discussiëren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Hoe schrijf je een sterke conclusie?

Tips voor het schrijven van je conclusie

Zorg dat je jouw conclusie eindigt met een krachtige slotzin waarin je in een keer kort samenvat wat het antwoord op je hoofdvraag was. Schrijf je conclusie altijd als laatste, juist dan heb je alle informatie bij de hand om je conclusies te kunnen trekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jouwscriptiecoach.nl

Hoe schrijf je een goede conclusie profielwerkstuk?

In de conclusie beantwoord je de onderzoeksvraag op basis van de resultaten van je onderzoek. In de conclusie mag nooit nieuwe informatie gepresenteerd worden. Daarnaast mag je in de conclusie alleen puur observeren en nog niet interpreteren. Het interpreteren van de resultaten komt pas aan bod in de discussie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op profielwerkstukhnl.nl

Wat is het verschil tussen valide en betrouwbaar?

Wat is het verschil tussen validiteit en betrouwbaarheid? Bij validiteit gaat het om het meten wat je beoogt te meten. Bij betrouwbaarheid daarentegen gaat het om de vraag of je onderzoeksresultaten hetzelfde zouden zijn als je het onderzoek op dezelfde wijze nogmaals uitvoert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbr.nl

Populaire vragen