Een grote ronde kaaswiel weegt vaak 12 kg, genoeg om een tijdje van te eten dus!
Wat weegt een kaas? De kazen zijn zo'n 11 of 12 kilo per stuk en worden zo afgestuurd of je kunt aangeven dat het anders wilt.
Goudse kaas belegen | Hele kaas
Goudse belegen kaas van ongeveer 13 kilo.
In de shop wordt meestal een stuk kaas met een gewicht van ongeveer 500 gram aangeboden.
Het is een kaas met een gewicht van 60 à 75 kilo. Die imposante uitstraling wordt overigens met een hele exclusieve smaak gecombineerd. Laat dat maar aan zijn maker over, die deze Jumbo onder de kazen op de zolder van de kaasboerderij in Zegveld in de watten leggen.
De kaas bestaat reeds enkele eeuwen en is een grote, platte kaas met een doorsnee van zo'n 50 tot 65 cm. Het gewicht is dan ook tussen de 30 en de 45 kilo per wiel. De rijping vindt plaats in kleine vochtige ruimtes, waardoor er hier-en-daar kleine oogjes ontstaan in de kaas.
Wat kost boerenkaas kopen? De gemiddelde prijs voor een kilo Boeren kaas op de markt, in de supermarkt en bij de overige aankoop- plaatsen liggen alle onder 10 euro: op de markt betaalt de consument gemiddeld € 9,63, in de supermarkt € 9,32 en bij de overige aan- koopplaatsen € 9,09.
Typerend zijn de gaten
De wielen hebben een diameter van 80 tot 100 cm en wegen 75 tot 120 kg. De Emmentaler AOP wordt nog steeds op een ambachtelijk traditionele manier geproduceerd.
De gemiddelde prijs voor een kilo Boeren- kaas is € 10,14. Dit is dus de gemiddelde prijs voor alle Boerenkaas, van jong tot over- jarig en voor alle soorten.
Kaas op basis van koe- en geitenmelk kennen we al, maar de duurste kaas ter wereld is gemaakt van ezelinnenmelk. Voor een kilogram betaal je ongeveer 880 pond, omgerekend 1037 euro. De kaas van ezelinnenmelk heeft officieel 'pule' en wordt gemaakt door de Servische Slobodan Simic.
Minimaal 11,8 kilo!
Product Portie Hoeveelheid Harde Kazen op 1 boterham 30 g. Verse kazen op 1 boterham 10 g. Smeerkazen op 1 boterham 15 g. Rookkaas op 1 boterham 20 g.
Een plak kaas weegt gemiddeld 20 gram, er gaan dus 50 plakken kaas (gemiddeld) uit een kilo kaas. Er zitten 111 kilocalorieën in 1 voorgesneden plak (30 gram) kaas, 48+, jong belegen.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer. Zachte kazen vries je best niet in.
De categorieën van Parmezaanse kaas zijn: Grana Padano en Parmigiano Reggiano zijn de twee enige echte originele Parmezanen. Laatstgenoemde is vaak langer gerijpt en intenser van smaak dan Grana Padano.
Dat wil zeggen dat dergelijke aangesneden kaaswielen buiten de koeling bewaard kunnen worden en dit gedurende maximum 7 dagen bij een temperatuur van maximum 21°C. In de winkel moeten deze kaaswielen wel zodanig uitgestald zijn dat de consumenten ze niet kunnen aanraken.
Emmentaler is een kaas met grote onregelmatige gaten. Een emmentalerkaas weegt tussen 80 en 100 kilo. De kaas is stevig en soepel en heeft een zachtere smaak dan gruyère. De Franse gruyère heeft kleine gaatjes die gaan van de grootte van een erwt tot die van een kers.
Het voornaamste verschil tussen boerenkaas en Kaas van de Boerderij zit in de verhitting van de melk tijdens de bereiding. In de blog over rauwmelkse kaas wordt het verschil in verhitting uitgelegd van gepasteuriseerde melk en rauwe melk. Gepasteuriseerde melk wordt namelijk verhit in een fabriek tot 65 graden.
Goedkope boerenkaas kopen!
Boerenkaas koopt u meestal bij de kaasboer. Daar is de kwaliteit namelijk meestal beter dan in de supermarkt. Het nadeel is dat de kaasboer vaak duurder is dan de supermarkt.
Description. Deze kaas is extra romig omdat hij door zijn grote formaat (een Jumbo weegt wel 60 kilo) langzaam rijpt en daardoor lekker smeuïg blijft!
Wil je kaas als maaltijd? Denk dan aan 200 – 250 gram per persoon. De kazen op de website worden verkocht per 100 gram, 250 gram of per stuk. Kijk dus goed hoeveel eenheden je nodig hebt.
Comté is een streekproduct en komt uit de bergachtige regio van de Franse Jura, maar is vooral een kwaliteitsproduct boordevol smaak. Het is een karaktervolle en unieke kaas die vele generaties fijnproevers wereldwijd reeds decennia heerlijk vinden.