Je mag als leerling op school enkel iets verkopen als het te maken heeft met de school. Je fiets verkopen of een winstgevende rommelmarkt houden mag dus niet, maar je handboeken doorverkopen mag wel. Ook de bakkerijafdeling en de afdeling verkoop mogen samen een winkeltje houden.
Verkoop van schooluniformen, gymkledij en schoolbenodigdheden (als een school er wettelijk een bijdrage mag voor vragen) Verkoop van drankjes, versnaperingen en maaltijden aan de leerlingen voor een redelijke prijs.
Je met wel toestemming vragen aan de school. De leerlingenraad mag een verkoop houden als de directie daar toestemming voor geeft. De school moet zich wel aan bepaalde regels houden in verband met concurrentie.
Daarmee mag u eten en drinken verkopen, zoals hotdogs of ijs. Bloemen mogen ook. Mondkapjes, alcohol of lachgas mogen niet. U mag op straat of in een park verkopen.
Wanneer u eten of drinken verkoopt tijdens een (vrij)markt of evenement, moet u zich aan de Warenwet houden. Daarbij maakt het niet uit of u particulier of ondernemer bent. Verkopers van eten en drinken die met regelmaat (bedrijfsmatig) op markten en evenementen staan, moeten zich inschrijven bij Kamer van Koophandel.
Als je levensmiddelen produceert, verwerkt of verkoopt moet je inschrijven in een register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In je hypotheekovereenkomst of huurcontract lees je of je een bedrijf in of bij je huis mag starten.
Geld inzamelen voor je school, goed doel, jeugdbeweging of sportclub kan op verschillende manieren. Een uitstekende geldinzamelactie is een verkoopactie met verschillende populaire producten. Denk bijvoorbeeld maar aan lekkernijen zoals snoep, chocolade, cuberdons en gebak.
Als je spullen of geld inzamelt voor een goed doel, heb je mogelijk een collectevergunning nodig. Je vraagt een collectevergunning aan bij de gemeente waar je gaat inzamelen.
Het verkopen van je oude spullen op een vlooien-, rommel- of kofferbakmarkt is een succesvolle manier om geld in te zamelen voor jouw goed doel of vereniging. Geloof ons: door een originele draai aan deze geldinzamelingsactie ideeën te geven kan je hier veel donaties mee inzamelen en dus geld verdienen!
Het antwoord op de titelvraag is eenvoudig: nee, je mag je samenvattingen niet verkopen, want dit schendt het auteursrecht van de docenten. Er bestaan tal van mogelijkheden om toch samenvattingen te verkopen, maar die zijn strafbaar.
Denk bijvoorbeeld aan klusjes zoals het gras maaien, of de auto wassen. Dit zijn vrij simpele klusjes en kunnen voor een minderjarige best wat geld opleveren. 5,- euro kan voor iemand van elf jaar namelijk best wat geld zijn.
De verkoop mag plaatsvinden op eender welke plaats zolang je van de gemeente wel toestemming hebt om die plaats in te nemen of van de eigenaar bij het gebruik van een private plaats. Bijvoorbeeld bij een verkoop aan een standje in de supermarkt. Voor online verkopen voor het goede doel heb je geen vergunning nodig.
- Het is verboden om tijdens het venten alcohol en/of sigaretten te verstrekken. - De venter mag van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur venten. - De venter mag niet langer dan tien minuten achtereenvolgend stil staan op een locatie.
U mag venten op tijden die in de Winkeltijdenwet staan. U mag niet venten binnen 200 meter van een openbaar gebouw. U mag niet venten binnen 25 meter van een evenement.
Elke gemeente in Nederland heeft hier zijn eigen regels voor. Bekijk bij jouw gemeente, of de gemeenten waar je je ijs wilt verkopen hoeveel een Standplaatsvergunning kost. Met die vergunning krijg je toestemming om op een plek te staan en te verkopen.
De kosten voor een marktkraam variëren. Afhankelijk van het soort marktkraam betaal je € 200,- voor een simpele kraam tot € 100.000,- voor een luxe mobiele verkoopwagen. Naast de aanschafkosten krijg je ook te maken met de volgende kosten: Inkoop van producten.
In plaats van een vergunningstelsel geldt vanaf 1 januari 2010 een algemeen verbod: het is verboden te venten als de openbare orde wordt verstoord, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu in gevaar komen.
Naast de coronaberoepen die nu hot zijn, bieden ICT en techniek nog steeds structureel meer vacatures dan andere vakgebieden. Ook in de bouw, onderwijs, analyse & onderzoek en zorg is blijvend veel vraag naar personeel.
Populaire producten zijn onder andere actiefiguren, hobby- en knutselmateriaal, bouwpakketten, poppen, spelletjes en puzzels, speelgoed voor baby's en peuters, elektronica voor kinderen, pluchen knuffels, modelauto's en -voertuigen, educatief speelgoed en sportartikelen en speelgoed voor buiten.