Scheerschuim is veilig te gebruiken. Wel zijn sommige mensen allergisch voor bepaalde stoffen in scheerschuim, zoals conserveermiddelen en geurstoffen ( parfum. Deze geurstoffen geven een geur aan persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke producten, zoals wasmiddel, schoonmaakmiddelen en luchtverfrissers. ).
Het materiaal stimuleert vooral beweging en gevoel en veroorzaakt dat een kind uit zichzelf door wil gaan met het bewegingen en voelen van het schuim. Door een afgebakend vlak aan te bieden wordt de activiteit tegelijk ook enigszins begrensd.
Scheerschuim is heerlijk glad, het voelt lekker en je kunt het na afloop makkelijk schoon maken.
In de praktijk komt het erop neer dat het gaat om het spelen met ongevormde materialen. Hierbij moet je niet alleen denken aan zand, water en klei, maar ook aan rijst, scheerschuim, kralen, maïs etc. Dit materiaal heeft een enorme aantrekkingskracht op de jonge kleuters.
Hoe lang moet scheerschuim intrekken? Een goed scheerschuim zonder parfum kun je het beste een minuutje of 2 in laten trekken.
Nat scheren is ideaal voor een glad resultaat en wanneer je genoeg tijd hebt voor scheren. Wanneer je huid wat gevoeliger is voor roodheid en puistjes, dan is nat scheren beter. Als je van comfortabel scheren houdt en wel tegen wat stoppeltjes kunt, dan is droog scheren de juiste keuze.
“Scheren heeft een natuurlijke exfoliërende werking, waarbij het van belang is om producten te gebruiken die speciaal gemaakt zijn om het scheren te bevorderen. Scheerschuim laat het scheermesje makkelijker over je huid heen glijden, vermindert de wrijving en verkleint het risico op irritatie en cuts.”
Geen scheerschuim gebruiken.
Hoeveel haast je ook hebt, gebruik een scheergel of creme om je huid en haartjes zacht te maken. Scheren zonder scheerschuim, of met gewone zeep, vergroot de kans op huidbeschadiging.
Doe het als je huid nog niet helemaal opgedroogd is, zodat je het water als het ware 'vangt' in de huid. En vermijd sowieso zoveel mogelijk contact met zeep. De meeste (vaak geparfumeerde) zepen drogen enkel je huid uit.” Scheer je je hele leven al zonder producten, en ondervind je geen hinder?
Het is belangrijk dat je eerst scheert in de richting waarin je haartjes groeien, en dat is naar beneden. Als je een gevoelige huid hebt (en dus snel last hebt van irritatie), scheer je best zelfs helemaal niet in de andere richting.
Wanneer je droog scheert, dan snijd je het haar kort genoeg dat het niet zichtbaar is, maar nog steeds gevoeld kan worden met de hand. Een ander groot voordeel van droog scheren, is dat je minder scheerproblemen ervaart. Je zult minder ingegroeide haren, minder huidirritatie en nooit scheerbrand hebben.
Nu dat je weet hoe slecht de ingrediënten van scheerschuim zijn zit je misschien met een dilemma. Wat nu te doen? Scheerschuim bedekt je gezicht in feite met een laag zuren en chemicaliën, waarvan sommige je misschien kanker geven of je gezicht gewoonweg pokdalig maken.
Voor comfortabel en glad scheren moet je eerst de baardharen zacht maken. De combinatie van scheerschuim, warm water, scheerkwast en een klein beetje tijd zorgen ervoor dat baardharen zachter en zachter worden. Hoe langer je de scheerschuim opklopt op je huid, hoe zachter de baardharen worden.
Scheerschuim vervalt snel.
Het is gewoon de aard van het product. Scheerschuim vervalt na een tijdje. Scheerzeep kan wat langer in de kast blijven liggen.
Het geeft een fris gevoel, het gladste scheerresultaat en het duurt langer voordat de baardharen terugkeren. Dat komt omdat je ze dichter bij de wortel (vlak onder de huidoppervlakte) afscheert. Nat scheren is daarnaast simpelweg de beste optie voor iedereen die vaak last heeft van ingegroeide baardharen.
Droog scheren = no go
Dit komt omdat je oksels niet helemaal nat waren waardoor er geen soepele ondergrond was om te scheren. Kies er dus nooit voor om te gaan scheren zonder water of product wat hiervoor bestemd is!
“Als je droog scheert zullen haartjes eerder afbreken. Het resultaat is dan niet alleen minder gladde benen, de kans op rode bultjes, wondjes en jeuk is bovendien veel groter. Omdat de meeste mensen van nature al een droge huid hebben, zal je huid sneller beschadigen.
In bad scheren levert je niet alleen harig badwater op, maar het maakt je ook vatbaar voor ontstekingen. Warm water opent je poriën waardoor bacteriën makkelijker in de haarschacht binnendringen. En laat vuil badwater nou net een heuse verzamelplaats voor bacteriën zijn. Niet doen!
Om de twee dagen scheren is een goede standaard om mee te beginnen als je een snelle, volle baardgroei hebt. Het is gunstiger voor je huid om niet elke dag te scheren, maar helaas heeft niet iedereen deze optie. De huid heeft meer tijd om te herstellen als je minder vaak scheert.
Je kunt dit gebied ook scheren zonder zeep, maar dat kan voor wat irritatie zorgen. Spoel het geschoren gebied schoon met veel water zonder zeep. Smeer de schaamstreek na het scheren even in met wat lotion, zodat het niet gaat jeuken. Alcoholhoudende aftershaves zijn absoluut af te raden.
Door babyolie te gebruiken zorg je niet alleen dat je huid hartstikke zacht wordt, je zult zien dat je scheermesje als het ware over je huid heen vliegt. De kans dat je velletje geïrriteerd is na het scheren met babyolie is ook heel klein want na het scheren is je huid letterlijk zo zacht als een baby.