Kan ik naast water ook andere vloeistoffen verwarmen in de waterkoker? Nee, de waterkoker is alleen bedoeld voor het verwarmen van water. Gebruik het apparaat niet om soep of andere vloeistoffen of voedsel in potten, flessen of blikken op te warmen.
Heb je een waterkoker met een spiraal op de bodem die heet wordt (even deksel open en naar binnen kijken), dan kun je er geen pasta in koken, maar anders: 1 liter water per 100 gram pasta, laten koken en dan 10 minuten wachten (of iets langer, als je volkoren pasta maakt).
Zeker geen melk koken met waterkoker!
Een waterkoker is zeker niet gemaakt voor melk te koken, de voornamelijkste redenen hiervoor is dat melk niet verdampt en omdat melk zal verbranden.
Vul de waterkoker met water en leg er een aantal eieren in. Zet de waterkoker aan en wachten maar. Als de koker afslaat, laat je de eieren er nog drie minuten in liggen als je zachte eieren wil en vijf minuten als je hardgekookte eieren wil.
Kan je rijst koken in een waterkoker? Rijst koken kun je beter in een rijstkoker doen, maar rijst opwarmen gaat prima. Voeg simpelweg een beetje kokend water toe aan afgekoelde rijst, en de smaken komen weer tot leven. Vervolgens kun je allerlei producten toevoegen om er echt een gezond feestmaal van te maken.
Is kant-en-klare rijst gezond? Onze kant-en-klare rijst is in principe net zo gezond als normale rijst. Misschien nog wel gezonder zelfs, want door de rijst te stomen in plaats van te koken blijven de vitamines en mineralen beter behouden.
Door je rijst te spoelen was je niet alleen kleine deeltjes stof van de korrels af, maar verwijder je ook het overgebleven laagje zetmeel. Dat zetmeel zorgt ervoor dat de rijst na het koken aan elkaar plakt. Sommige gerechten vragen daar echter om. Denk maar aan het maken van risotto gerechten of sushi.
Waarom moet rijst rusten? Zodra het deksel op de pan gaat, is het zaak de korrels te laten rusten. Als je tussentijds gaat roeren, komt het zetmeel los waardoor de rijst zompig wordt en slof kan gaan smaken.
Ten slotte krijgen wij vaak de vraag of basmatirijst gezond is. Ook bij basmatirijst ontbreekt het gezonde vliesje, net als bij witte rijst. Dit geldt ook voor pandanrijst, risottorijst en gele rijst. Kortom: wil je voor de gezondste soort rijst gaan, dan kun je het beste voor zilvervliesrijst kiezen.
Met 'ruim kokend water' (punt 1) zullen ze vast bedoelen 'voldoende water, en dat kokend', maar bij punt 2 staat echt iets vreemds. 'laat de rijst (…) op lage temperatuur 8 minuten doorkoken.
Je hebt dus evenveel kopjes water als rijst. Breng de rijst vervolgens zonder deksel (eventueel met een snufje zout) aan de kook. Wanneer de rijst droog is, zet je de deksel erop en laat je het op een laag pitje zo'n 15 á 20 minuten garen. Het resultaat is droge rijst!
Als je rijst niet wast kan het voorkomen dat er wit of grijs schuim op je pan naar bovenkomt. Wat daarna ook vaak voorkomt is dat je rijst gaat klonteren. Dit komt omdat de rijst dan te veel zetmeel bevat. Als je de rijst dus eerst wast, spoel je het overtollige zetmeel weg en voorkom je dat je rijst gaat klonteren.
Ja, rijstwater is goed voor je haar! Het zit namelijk vol wateroplosbare voedingsstoffen die opgenomen worden door de haarzakjes. Dat zou leiden tot sterker en elastischer haar dat sneller groeit. Ook zou het zorgen voor een gezonde, glanzende gloed en meer volume bij mensen met krullen.
Water kookt sneller wanneer je het deksel op de pan zet. Dat komt doordat de warmte in de pan gevangen blijft, waardoor het water sneller het kookpunt bereikt. Logisch gevolg: doordat dingen sneller koken, verbruik je minder energie.
De beste rijst kook je kort en eet je koud. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers. Zij ontdekten een ingewikkelde relatie tussen rijst en bloedsuiker. Witte rijst verhoogt de kans op diabetes type 2 meer dan bruine rijst.
Nee. Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling.
De makkelijkste en meest veelzijdige manier om je rijst opnieuw op te warmen is door de rijst even te roerbakken in een pan of wok. Draai het vuur hoog, doe wat olie in de pan en voeg de koude rijst toe. Even goed omscheppen en je hebt binnen een paar minuten al lekker warme rijst.
Wanneer is een ei bedorven? Niet meteen na deze termijn, stelt het Voedingscentrum. Wanneer de houdbaarheidsdatum van eieren verlopen is, kunt u ze een paar dagen erna nog eten, mits de eieren hardgekookt of goed doorbakken zijn.
Als je tijdens het koken van eieren een scheutje natuurazijn toevoegt heb je namelijk nooit meer kapot kokende eieren. Als het ei barst zorgt het azijn ervoor dat het eiwit direct stolt en niet meer gaat schuimen. Ook je eitje wordt verder perfect gekookt.
Toch een ei koken in de magnetron
Er zijn manieren om je ei wel in een magnetron te koken. Zo kun je het eiwit en eigeel in een glas doen en het ongeveer 1,5 minuut op de laagste stand laten garen. Makkelijker: een ei-koker die speciaal ontwikkeld is voor in de magnetron..
Nee!!! De melk (eiwitten) branden aan op het verwarmingselement. De verwarming in een waterkoker gaat veel te snel en te heet. Het gaat ontzettend stinken en schuimen en je bent uren bezig je waterkoker weer schoon en geurvrij te krijgen.
Eerst doe je een scheutje koud water bij 4 afgestreken eetlepels poeder, zodat je een gladde massa hebt. Daar doe je 130 milliliter water bij en dan heb je een lekker volle mok.
CHOCOMEL OPWARMEN IN DE MAGNETRON
Giet 200 ml Chocomel in een kan, zet de magnetron op 900 Watt en de timer op anderhalve minuut. Klinkt misschien niet lang, totdat je op jouw warme Chocomel moet wachten. Haal na de verlossende PING de kan uit de magnetron. Roer even door de Chocomel en giet deze in een mok.
Het zout in het water brengt je pasta namelijk op smaak. Dat kan écht het verschil maken tussen een flauw en een heerlijk pastagerecht. Je brengt niet enkel de pasta zélf op smaak, je doet dat bovendien al helemaal in het begin van het kookproces.