Categorieën van bakkerijproducten en bakwaren zoals repen, brood (bagels, bolletjes, broodjes, biscuits en heel brood), koekjes, desserts (taarten, cheesecakes en taarten), muffins, pizza, snacktaarten, zoetigheden (donuts, Deense broodjes, zoete broodjes, kaneelbroodjes en koffiekoek) en tortilla's.
Broodjes, croissants, taarten en gebakjes: ze komen allemaal bij de bakker uit de oven. Als bakker werk je in een bakkerij. Dit kan een kleine eigen zaak zijn, of een grote bakkersfabriek. Waar je ook werkt, iedere dag ben je weer bezig met het bakken van de lekkerste broden en de mooiste slagroomkunstwerken.
Ook als aankomend (banket)bakker heb je na de opleiding goede kans op een baan. Zit jij boordevol ideeën en zie je het als een uitdaging nieuwe (streek)producten in een gerecht te verwerken? Klanten staan altijd vooraan bij creatieve bakkers én werkgevers dus ook!
Bakkers produceren brood, gebak en andere gebakken goederen die worden verkocht door kruideniers, groothandelaren, restaurants en institutionele voedseldiensten . Standaardprocedure voor elke partij omvat het controleren van de staat van ingrediënten, het volgen van instructies voor recepten en het onderzoeken van de kwaliteit van het eindproduct.
De ambachtelijke brood- en banketbakker zet bakwaardige graangewassen en andere ingrediënten om naar bakkerijproducten zoals witbrood, bruinbrood, volkorenbrood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten.
Brood en koekjes leverden de bakkerij dan ook de meeste inkomsten op.
Taarten zijn een van de populairste bakkerijproducten ter wereld. Taarten maken elke gelegenheid net iets specialer en een stuk zoeter. Het aansnijden van een taart is een prettig ritueel geworden om vreugde en geluk te vieren.
Nu rijst de vraag wat er bedoeld wordt met "bakken". Het is een kooktechniek waarbij voedsel gedurende een langere periode wordt gekookt in een droge warmtebron, zoals een oven, maar ook hete stenen of hete as. Brood, koekjes, muffins en cake zijn de meest voorkomende bakwaren.
Eigenlijk zegt de naam het al: een banketbakker is gespecialiseerd in banketproducten: van het bedenken van het concept tot de productie en de verkoop. Met banketproducten bedoelen we alle bekende lekkernijen: gebak, chocolade, taarten, koekjes, cake en zelfs marsepein.
Het woord bakkerij heeft twee betekenissen: een werkplaats waar de bakker brood, koek, banket en dergelijke bakt in een oven, met vaak een aparte ruimte ernaast waar men deze waren verkoopt.
Gemiddelde Echte Bakker Hagedoren-Verkoper (m/v) per uur betaling in Nederland is ongeveer € 13,76, hetgeen 6% onder het landelijk gemiddelde is. Salaris-informatie komt van 3 gegevens rechtstreeks verzameld van medewerkers, gebruikers en vacatures op Indeed gedurende de laatste 36 maanden.
Een bakkerij is een vestiging die op meel gebaseerde bakproducten produceert en verkoopt die in een oven worden gemaakt, zoals brood, koekjes, taarten, donuts, bagels, gebak en taarten . Sommige detailhandelsbakkerijen worden ook gecategoriseerd als cafés en serveren koffie en thee aan klanten die de bakproducten ter plaatse willen consumeren.
16 jaar en ouder
Werken in de winkel en achter de kassa. Werken in het horecagedeelte (bijvoorbeeld de lunchroom of tearoom).
Gemiddelde salaris van een bakker ð¤ Als fulltime bakker verdien je gemiddeld ongeveer tussen de € 11 à € 15 bruto per uur afhankelijk van ervaring.
Chemische, organische en fysieke rijsmiddelen, zoals bakpoeder, zuiveringszout, gist en stoom . Verdikkingsmiddelen, zoals maizena, bloem en eieren. Smaakstoffen, zoals extracten en specerijen. Vloeistoffen, zoals water, melk, room, eieren, honing, melasse en boter.
De sector Bakkersbedrijf valt onder FNV Voedingsindustrie.