Bad: douchegel kan ook in bad worden gebruikt. Vooral in een bubbelbad geeft een gel met olie een leuk effect.
Het grootste verschil tussen douchezeep en badschuim is het volume van de fles, dat vooral uit meer water bestaat, omdat je in bad de neiging hebt veel meer zeep te gebruiken dan op een douchespons en je de dunnere zeep makkelijker kunt gieten. Maar voor je huid is net, nogmaals, 1 pot nat.
Het beste antwoord. Ja hoor je kunt het in principe gewoon door elkaar gebruiken. Douchegel en badschuim zijn bijna hetzelfde (badschuim schuimt meer) Aan de handzeep zal een ander luchtje zitten, maar ze zijn alle drie bedoeld om de huid te reinigen.
Met Sunlight zeep kan jij de afwas doen, keuken, badkamer of toilet schoonmaken, wasgoed voorbehandelen en zelf wasmiddel maken. Bovendien is deze huishoudzeep ook geschikt om jezelf mee te wassen en is de zeep bovendien nog huidzuiverend ook.
De zeep wordt ook nu nog gebruikt om lichaam en haar mee schoon te maken. Het is een prima zeep dat veilig gebruikt kan worden op je huid en haar.
Voor je gezondheid is het het beste om zo'n 1 à 2 keer per week te douchen. “De meeste mensen douchen veel te vaak. Jouw lichaam is van nature een goed geoliede machine”, zegt universitair docent dermatologie Brandon Mitchell. “Een dagelijkse douche is echt niet nodig.”
Douchegels zijn een stuk makkelijker in gebruik dan zeep, maar zorgen wel eerder voor een droge huid. Veel gels bevatten namelijk agressieve en synthetische stoffen als sodium laureth of lauryl sulphate (SLS of SLES) die de zuurgraad van de huid kunnen aantasten en voor uitdroging en gevoeligheid zorgen.
Doucheolie eczeem
De olie zorgt ervoor dat jouw huid goed gehydrateerd wordt en helpt bij het verbeteren van de huidbarrière. Het is aan te raden om de huid na het douchen in te smeren met een vette bodycrème.
Schuim, schuim en nog eens schuim. Als je geen badschuim meer hebt staan, maar je enorm veel zin hebt om even in bad te kruipen biedt shampoo de uitkomst. Het schuimt goed en je bad wordt er ook nog eens schoner door.
De Sanex Douchegel Zero % voor de gevoelige huid bevat een minimale hoeveelheid aan ingrediënten voor een schone en gehydrateerde huid. Houdt de huid gezond en respecteert het milieu.
Natuurlijke zepen bevatten geen synthetische stoffen (zoals SLS) die huid op lange termijn uitdrogen. Drie waanzinnige en effectieve natuurlijke zepen zijn: African Black Soap, Aleppo Zeep en Marseille Zeep.
Kies een zeep en voeg het toe aan de kom.
Je kunt kiezen uit een geparfumeerde of een ongeparfumeerde, je kunt de het ook later op geur brengen met etherische oliën. Als je geen vloeibare handzeep of lichaamszeep hebt, dan zijn hier wat andere mogelijkheden: Afwasmiddel, geparfumeerd of ongeparfumeerd.
Die bubbels moeten ergens vandaan komen. Badschuim, zoals deze van Kneipp, werkt het beste maar met douchegel lukt het vaak ook. 'Creamy' douchegels, zoals bijvoorbeeld die van Dove, werken helaas niet zo goed hiervoor. Giet een flinke scheut badschuim in bad – hé, af en toe mag dat best – en laat de kraan lopen.
Natuurlijke beschermlaag
Veel mensen vinden het onhygiënisch om niet dagelijks te douchen, maar dermatologen raden toch aan om het hoogstens elke twee à drie dagen te doen. Elke dag warm douchen beschadigt namelijk de natuurlijke beschermlaag van goede bacteriën op je huid.
“Een leven lang douchen belemmert mogelijk de goede werking van het immuunsysteem.” Enkele keren per week douchen of badderen, zonder zeep en shampoo, is genoeg. Dagelijks poetsen van oksels en kruis volstaat.
Een stuk zeep is beter voor de huid, maar dan wel een natuurlijke zeep. Een natuurlijke zeep bestaat voor het grootste gedeelte, bij voorkeur 100 procent, uit plantaardige ingrediënten. De zeep moet ook in een bakje liggen waar het kan drogen. Dat voorkomt dat bacteriën de kans krijgen zich te ontwikkelen.
Was daarom 2 of 3 keer per week je oksels met een beetje zeep en gebruik daarna deodorant. Zweet je veel? Dan is het beter om je oksels wat vaker te wassen, dan om steeds opnieuw deodorant te gebruiken. Deo werkt namelijk beter op een schone huid.
De gemiddelde douchetijd is 9 minuten. Een gemiddeld huishouden dat altijd 5 minuten doucht bespaart op jaarbasis meer dan 15.000 liter warm water en 60 m3 gas.
Volgens dermatoloog Dendy Engelman is het ideaal om om de twee tot drie dagen een douche te nemen. “Wie z'n wasbeurt langer uitstelt riskeert het ontstaan van onderhuidse ontstekingen, het ophopen van bacteriën op de huid en natuurlijk ook een onfris geurtje.”
Volgens Theresia is zeep de oplossing tegen nachtelijke krampen in de benen. Neem een stuk huishoudzeep en leg het, zonder verpakking, in uw bed. Gewoon op het matras en onder het laken. Ga slapen zoals u gewend bent en dan verdwijnen de nachtelijke krampen als sneeuw voor de zon.
Vroeger wasten mensen hun haren niet met shampoo, maar met gewone stukken zeep. Niet erg fijn, want de combinatie van hard water en sterk ontvettende zeep zorgde ervoor dat er altijd wel een restje zeep achterbleef.
Driehoek Zeep is ook beter bekend als groene zeep. Dat komt door de kleur die Driehoek zeep oorspronkelijk had, maar het had net zo goed kunnen zijn vanwege het duurzame karakter van Driehoek....