HTML geeft structuur door het gebruik van tags, die een tekst vertellen wat het moet doen. HTML zorgt bijvoorbeeld voor alinea's, pagina-eindes, dikgedrukte of cursieve letters en nog veel meer. Het is belangrijk om een webpagina te laten weten dat je HTML gebruikt.
HTML staat voor Hyper Text Markup Language, Een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van webpagina's. Hoewel HTML ook deels de vormgeving en styling kan verzorgen, doen we dit meestal met een andere taal: CSS (Cascading Style Sheet).
HTML leren is niet moeilijk. Het beste is vooral om eenvoudig te beginnen met het opzetten van een website met behulp van een HTML document. Deze website kan je steeds verder uitbreiden. Hierdoor kom je er ook achter wat alle HTML tags en attributen betekenen.
Nog een goede website om HTML, CSS en andere programmeertalen te leren is Codecademy. Je kunt je registreren op de website en een cursus volgen, maar je kunt ook direct beginnen met een cursus. Je krijgt een stuk uitleg en vervolgens moet je het uitvoeren en wordt er gecontroleerd of je alles goed hebt gedaan.
Met HTML kan je namelijk ook aangeven welke tekst groter of kleiner moet zijn, je kan er alinea's of hele paragrafen mee maken, je kan teksten uitlijnen, bepalen welke afbeeldingen er komen te staan en nog veel meer. Wanneer je HTML gaat leren kom je vanzelf achter alle mogelijkheden.
HTML staat voor HyperText Markup Language. Dit is een belangrijke programmeertaal die je laat zien hoe een website georganiseerd is.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
Wanneer je kiest om je website zelf te coderen kan je aan de slag met tools als visual studio waarin je makkelijker en overzichtelijker kan programmeren. Je bent er niet beperkt tot HTML & CSS maar je kan ook aan de slag met andere veelgebruikte talen zoals Javascript en PHP.
Er zijn verkorte cursussen die je in slechts een paar dagen of een maand de basis van HTML kunnen leren. Je zult echter niet van de ene op de andere dag een softwareontwikkelaar worden. Een diepgaand begrip van HTML kan maanden of jaren duren voordat je alles weet wat je erover moet weten.
HTML en CSS worden namelijk gebruikt om websites te bouwen en vorm te geven. Waar je met HTML de inhoud en de indeling van een webpagina kan bepalen, wordt CSS gebruikt om de webpagina van vormgeving te voorzien.
Druk op Ctrl+U (Windows) of ⌘-Option-U (Mac).
JavaScript is een scripttaal waarmee je webpagina's interactief kan maken. Een stukje van een scripttaal bestaat uit een aantal opdrachten die de browser uitvoert. De browser ontvangt deze opdrachten als een HTML-pagina wordt ingeladen. De scripttaal staat namelijk in de HTML-code.
CSS staat voor Cascading Style Sheets
Cascading Style Sheets, afgekort CSS is een programeertaal die zorgt voor de opmaak van HTML bestanden. Aan de basis van elke pagina op een website zit een HTML bestand, dat zorgt voor alle inhoud die je te zien krijgt (tekst, afbeeldingen, links..) .
HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Het is de taal die gebruikt wordt om webpagina's op te maken: lettertype, kleur, grafische elementen en hyperlink effecten. Elk element van een webpagina dient vergezeld te gaan van HTML opmaak.
CSS staat voor Cascading Style Sheets, maar dat is waarschijnlijk nog steeds abracadabra voor je. Iets simpeler gezegd is CSS een programmeertaal waarmee je een website kunt opmaken. WordPress thema's bevatten allerlei codes. Met HTML en CSS kan er aangegeven worden hoe bepaalde elementen eruit komen te zien.
PHP staat voor Hypertext Preprocessor en is een server-side scripttaal. Dat betekent dat de PHP code niet op de computer wordt uitgevoerd, maar op de server. De PHP script is dus onzichtbaar voor de gebruiker en de site ziet er uit als een gewone HTML-pagina.
Het gebruik van het BODY element wordt toegelicht in het onderdeel Structuur document in de Handleiding HTML. Het BODY element markeert het begin en einde van dat deel van een HTML-document (de body), dat de weer te geven inhoud van het document bevat.
De HTML-code van een webpagina is ingedeeld in een head en een body. De head bevat alle meta-informatie. De body bevat de content die zichtbaar is in de webpagina. Alle teksten, afbeeldingen en filmpjes staan dus in het body-deel van de pagina.
U kunt dit doen door naar het menu Start te gaan, Instellingen te openen, naar Apps te navigeren en op Standaardapps te klikken. De tweede oplossing betreft het wijzigen van'Openen met'en het koppelen van PDF-bestanden aan Adobe Acrobat.
Een HTML-bestand is een webpagina die is gecodeerd in HTML en die kan worden weergegeven in een webbrowser. Het wordt gebruikt voor het opmaken van tekst, tabellen, afbeeldingen en andere inhoud die wordt weergegeven op een webpagina.
Klik onder Privacy en beveiliging op Instellingen voor content. Ga naar pdf. Zet de schakelaar op Aan bij Download pdf in plaats van ze automatisch te openen in Chrome.
Een broncode laat zien uit welke elementen een website bestaat. Aan de hand van HTML-, CSS- en Javascript- codes kun je terugzien hoe een website precies is opgebouwd. HTML-codes: HTML laat het fundament van de website zien. Dus dat de pagina bijvoorbeeld begint met een titel en dan tekst.