Medische hulpmiddelen die je bij
Verhuur medische hulpmiddelen bij Medipoint
Dan is huren vaak een voordelige en verstandige optie. Medipoint heeft een uitgebreid huurassortiment, van krukken, sta op stoelen en hometrainers tot elektrische borstkolven en lichttherapielampen.
Hulpmiddelen die je nodig hebt voor behandeling, verpleging, revalidatie en verzorging, worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekering. Dit gaat bijvoorbeeld om een verstelbaar bed, een hoortoestel of incontinentiemateriaal. Sommige middelen vallen onder je verplichte eigen risico.
U kunt bij een Hulpmiddelenspeciaalzaak of Thuiszorgwinkel rustig rondkijken en advies vragen. Maar ook Blokker heeft een speciaal schap voor 'kleine' hulpmiddelen. Tip: Veel Tweedehandswinkels en Kringloopbedrijven hebben ook zorgartikelen zoals rollators.
Een hulpmiddel kun je zorgeloos 26 weken lenen via je zorgverzekeraar.
Om uw maximale leenbedrag te kunnen berekenen, houdt de bank/kredietverstrekker rekening met uw uitgaven. Het is belangrijk dat u genoeg financiële ruimte heeft om de lening af te kunnen betalen. Omdat een koop- of huurhuis andere kosten met zich meebrengen, vragen we altijd naar uw woonsituatie.
Vanaf 1 januari 2020 mag je in beginsel maximaal nog tot 90% van de waarde van de woning lenen. Met andere woorden, je bent verplicht om een eigen inbreng te hebben als je een woning wil kopen of een hypotheeklening wil aangaan voor bijvoorbeeld een herfinanciering.
Medische hulpmiddelen zijn producten die vallen onder de Wet op de medische hulpmiddelen. In de praktijk komt dat neer op alle apparatuur, software en gebruiksartikelen in de zorg met de uitzondering van geneesmiddelen.
Niet alleen rolstoelen en krukken kunt u lenen via de thuiszorgwinkel, maar ook bijvoorbeeld rollators, looprekken, douchestoelen of ziekenhuisbedden.
Scootmobiel, rolstoel en aanpassingen aan auto of fiets
Naast hulpmiddelen in huis, kun je via de Wmo ook hulpmiddelen vergoed krijgen die de mobiliteit in en om de woning te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een scootmobiel, rolstoel of een aangepaste fiets. Of je deze hulpmiddelen vergoed krijgt, bepaalt de gemeente.
Vergoeding van wijkverpleging
Meestal wordt wijkverpleging vanuit het basispakket vergoed. Er geldt dan geen eigen bijdrage voor deze zorg. Ook het eigen risico geldt niet. Er is geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld de huisarts.
Kort gezegd komt het erop neer dat u via de Wmo een vergoeding kunt krijgen voor alle ondersteuning in en om het huis, zoals aanpassingen in de woning, huishoudelijke hulp en vervoersvoorzieningen. Ook ondersteunt de Wmo zaken als mantelzorg (hulp van familie en vrienden), vrijwilligerswerk en voorlichting.
Bij de thuiszorgwinkels kan eenieder terecht voor gratis uitleen, advies, verkoop en verhuur van verpleegartikelen, hulpmiddelen en vele aanverwante artikelen. Via de zorgverzekeraars wordt een groot aantal hulpmiddelen vergoed. In de meeste gevallen kunnen hulpmiddelen gelijk worden mee genomen.
Rollator huren | Vanaf € 7,-
Als je via je zorgverzekering in aanmerking komt, kun je bij Vegro gratis hulpmiddelen lenen. Je zorgverzekeraar vergoedt dan namelijk de hulpmiddelen via de zorgverzekeringswet.
Vraag uw hulpmiddel/aanpassing op tijd bij de gemeente aan. Het aanvraagproces kost tijd, en sommige hulpmiddelen hebben een langere levertijd. Op tijd aanvragen is extra belangrijk als u of uw kind meerdere hulpmiddelen en aanpassingen nodig heeft. U meldt zich bij uw gemeente.
Als u een hulpmiddel nodig heeft, kunt u altijd informatie vragen bij uw eigen huisarts of een praktijkondersteuner op de huisartsenpost. Ook de medewerkers van de wijkverpleging kunnen u advies geven. Zij weten waar u terecht kunt. U moet daarna wel zelf contact opnemen met het bedrijf dat de hulpmiddelen aanbiedt.
Onder ouderen worden in het algemeen mensen verstaan die 65 jaar of ouder zijn. Ouderen moeten vaak een beroep doen op zorg en niet zelden worden beschermd tegen misbruik of verwaarlozing.
Medische hulpmiddelen kopen bij Vegro
Ben je op zoek naar medische hulpmiddelen? Bij Vegro ben je aan het juiste adres. We hebben altijd een passende oplossing voor jou.
Medische zelfzorghulpmiddelen zijn producten en middelen waarmee je, net als met geneesmiddelen, ziektes en klachten kunt behandelen. Het verschil met een geneesmiddel is het werkingsmechanisme. Het gaat hierbij niet alleen om pleisters en looprekken.
Heeft u hulpmiddelen nodig voor behandeling, verpleging, revalidatie of verzorging? Dan krijgt u deze vergoed uit het basispakket. Zorgverzekeraars vergoeden eenvoudige loopmiddelen, zoals krukken of een rollator niet meer.
Als algemene regel geldt dat je niet meer dan 33% van je inkomen aan hypotheekaflossingen mag besteden. Dit is de basis waarop je maandelijkse aflossingscapaciteit zal worden berekend door de financiële instelling waarbij je jouw lening afsluit.
Wanneer u een lening aanvraagt voor €5000,- dan zetten wij u aanvraag uit bij BNP, Qander, InterBank, DEFAM en Nationale Nederlanden. U ontvangt meerdere offertes waar u zelf de beste uit kunt keizen.