Het schorsen van een race wordt gedaan door het zwaaien van een rode vlag. Dit wordt gedaan wanneer er een ongeluk is gebeurd en/of de condities op de baan dusdanig dat het te gevaarlijk is geworden om verder te racen. De vlaggen worden toonbaar gemaakt door baancommissarissen.
Wordt er met de gele vlag gezwaaid met een begeleidend bord SC dan rijdt de safety car rondt op het circuit. In uitzonderlijk gevaarlijke situaties worden er ook twee gele vlaggen gezwaaid per post. De rijders moeten nog trager gaan rijden en mogelijk stoppen als de situatie te gevaarlijk is.
Gele vlaggen op alle posten en het SC bord duiden aan dat de Safety car wordt ingezet. Gele vlaggen op alle posten en het digitale VSC bord geven aan dat de Virtual Safety Car wordt ingezet. Een dubbele gele vlag geeft aan dat er gevaar op de racelijn is, coureurs moeten nog langzamer rijden en bereid zijn te stoppen.
De zwarte vlag is een symbool van dood en rebellie. Het werd voornamelijk gebruikt door piraten , anarchisten . Het werd voor het eerst in 1830 in Frankrijk gezwaaid, waar het tijdens de juli-opstand boven het Hôtel de Ville in Parijs zweefde .
Met de code-60-regel, welke al in diverse klassen gehanteerd wordt, wordt geen safetycar naar buiten gebracht, maar zwaaien de marshals met gele vlaggen op de plek van het ongeval. De coureurs moeten zich op dat moment houden aan een maximum snelheid van 60 km per uur.
De gele vlag: Het is gevaarlijk om te baden of te zwemmen. Meestal heeft dit te maken met het weer. Drijvende voorwerpen worden afgeraden.
Twitteraars gooien een rits aan rode vlaggetjes in een tweet, gepaard met een uitspraak of handeling die een instant red flag betekent. Oftewel: iets wat een abrupt einde brengt aan het gesprek – of welke vorm van contact dan ook.
De zwart-witte vlag is de opmaat naar de zwarte vlag. Als de zwarte vlag wordt getoond aan een coureur, dan betekent dat dat hij is gediskwalificeerd, zich onmiddellijk terug naar de pitstraat moet begeven en de sessie voor hem voorbij is.
De zwarte vlag.
De coureur van wie het nummer behoort is verplicht de volgende ronde te stoppen in de pitstraat.
De zwarte vlag met oranje stip
Deze Formule 1 vlag, in combinatie met het startnummer van de coureur, geeft aan dat hij direct naar de pitstraat moet. Er is schade aan de auto die gevaarlijk kan zijn voor hem en de andere coureurs.
Groene vlag en wimpel
De betekenis van de groene vlag is: De zee is kalm en veilig om in te zwemmen. Een Groene vlag wordt doorgaans getoond als een situatie veilig is.
Wanneer de rode vlag verschijnt, moeten alle coureurs onmiddellijk afremmen en de boxen inrijden. Een BLAUWE VLAG wordt gezwaaid naar een langzamere rijder die bijna wordt ingehaald door een snellere rijder. De eerste moet dan zo snel mogelijk een inhaalbeweging mogelijk maken.
Meestal duurt een race zo'n 60 ronden lang. Zijn er veel ongevallen, ontstaat er veel vertraging of is het extreem slecht weer? Dan hanteert de organisatie een limiet van maximaal 2 uur racetijd. De coureurs zijn verplicht om op twee verschillende sets banden te rijden in een race, dus één stop is verplicht.
De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.
Dubbele gele vlag
De dubbele vlag wordt gezwaaid bij gevaar op de baan. Coureurs mogen elkaar niet meer inhalen en zijn verplicht om vaart te minderen. Een dubbele gele vlag is een meer ernstige waarschuwing en betekent, evenals de enkele gele vlag, het einde van de vliegende ronde tijdens de kwalificatie.
Groene vlag
Het gevaar is geweken, de baan is weer vrij.
Een F1 race mag maximaal 2 uur duren. Wanneer er een rode vlag is (race wordt stopgezet) en de coureurs naar de pitstraat moeten totdat de race weer hervat wordt, wordt de klok stilgezet. De 2 uur durende race moet wél in een tijdspanne van 3 uur gereden worden.
ð = if you know what I mean.
ð: ondeugend
Maar in emoji-context is dit een giechelend aapje, die gebruikt wordt als iemand iets grappigs zegt of als iets eigenlijk nét niet door de beugel kan.
Leuk feitje: sinds een tijdje is het gebaar ook te vinden op WhatsApp: ð¤. Eigenlijk staat het symbooltje voor 'bel me', maar als surfers weten we wel beter! Flink oefenen dus, en heb je je surfvakantie in Zuid-Frankrijk nog niet geboekt, wees dan snel.
Rode vlag: niet zwemmen!
Deze vlag wordt gehesen als de condities van het (zwem)water zeer gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water worden ten zeerste afgeraden door de landelijke Reddingsbrigade.
Oranje vlag: De vlag is tevens een windzak waaraan je kunt zien dat er wind staat. Door de wind is het verboden om gebruik te maken van luchtbedden, zwembanden, rubberbootjes vanwege het risico op afdrijven.
Ziet u een paarse vlag bij het strand wapperen? Dan wordt het afgeraden om te gaan zwemmen. Deze vlag geeft aan dat er sprake is van gevaarlijke (zee)dieren en/of ongedierte in het water.
In 1937 werd de Nederlandse vlag door Koningin Wilhelmina bij Koninklijk Besluit vastgesteld. Hierin zijn de drie kleuren van de vlag omschreven: helder vermiljoen (rood), helder wit en kobaltblauw.