De arts verklaarde in Het Laatste Nieuws dat Duvels goed zijn voor Aspes cholesterol.Ze bevatten vitamine B en hebben een positieve invloed op zijn genezing. De schrijver moet wel onmiddellijk stoppen met roken, maar mag dagelijks nog twee tot drie glazen Duvel drinken per dag van zijn dokter.
'Duvels zijn goed voor Aspes cholesterol. Ze bevatten vitamine B en hebben een positieve invloed op zijn genezing', zegt de behandelend cardioloog Bert Rocher zaterdag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
De Nederlandse onderzoeker Eric Claassen van de Vrije Universiteit claimt dat sterk bier heel gezond is voor je darmflora vanwege de aanwezige bacteriën. Sterk Belgisch bier zoals Hoegaarden, Westmalle Tripel en Echt Kriekenbier zijn rijk aan probiotica.
Duvel is een Belgisch blond speciaalbier van Brouwerij Duvel Moortgat uit Puurs-Sint-Amands. Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,5%.
Gerst moet vijf dagen kiemen in de mouterij waarna er mout overblijft. De kleur van het mout en bijgevolg ook van het bier wordt bepaald door de temperatuur. Duvel krijgt zijn typische bitterheid door verschillende aromatische Sloveense en Tsjechische hopsoorten toe te voegen.
Een glas bier (5% alcohol) van 250 ml levert 110 kcal. Dit is dus minder dan twee boterhammen met kaas.
Duvel Distilled is een zuivere, transparante drank met strogele en gouden kleurtoetsen met een aroma van vanille, rozijnen en toffee. Het alcoholpercentage bedraagt 40°. Door de spirit te laten rijpen op eikenhouten bourbon- en sherryvaten, krijgt deze sterke drank een subtiele vanilletoets.
Een frisse Jupiler van 33cl is goed voor 113 Kcal. Bij het drinken van Stella haal je de 113 Kcal al na 25cl. Een Hoegaarden van 33cl bevat 114 Kcal. Na een Duvel heb je maar liefst 175 Kcal binnen, maar een donkere Leffe doet het meeste kwaad, één Leffe van 33cl is goed voor 205 Kcal.
- Gebruik een zuiver én droog Duvel glas op kamer- temperatuur. - Hou het glas in een hoek van 45°. - Giet langzaam in (zonder te klokken) langs de kant van het glas. Vermijd elk con- tact tussen het glas en de fles.
Als u regelmatig te veel alcohol drinkt, kunt u de volgende klachten krijgen: lichamelijke klachten, zoals veel moe zijn, slecht slapen, maagklachten (oprispingen, zuurbranden), diarree, hartkloppingen, zweten, trillen, vallen, minder kracht en minder gevoel, bijvoorbeeld in uw voeten.
Alcohol stimuleert de uitscheiding van urine, waardoor deze minder geconcentreerd is. Overmatige alcoholconsumptie daarentegen, stimuleert de calcium uitscheiding, wat het risico op nierstenen juist verhoogt. Het specifiek gunstige effect van bier zou verklaard kunnen worden door de hop.
In Nederland is de alcoholrichtlijn maximaal één glas per dag voor zowel mannen als vrouwen. Alcoholrichtlijnen zijn niet overal hetzelfde. Gemiddeld gezien definiëren landen om ons heen verantwoorde alcoholconsumptie als maximaal één glas per dag voor vrouwen en maximaal twee glazen per dag voor mannen (zie figuur 1).
Alcohol verstoort de balans tussen de goede en slechte bacteriën in de darmen (darmflora). Ook vergroot alcohol de doorlaatbaarheid van de wanden van de dunne en de dikke darm, waardoor deze kunnen gaan 'lekken'. Zo kunnen slechte bacteriën en giftige stoffen uit de darmen in de bloedbaan terecht komen.
Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat je de controle een beetje loslaat. Dat kan soms fijn zijn, maar niet als je aan de lijn bent. Het wordt dan namelijk nóg lastiger om verleidingen - zoals nog een drankje of een paar lekkere hapjes - te weerstaan. Als je wil afvallen is het drinken van alcohol dus niet verstandig.
Nee. Het wordt wel eens gedacht dat wijn gezonder is dan bier, vanwege de antioxidanten in met name rode wijn, maar dat is niet zo. Voor alle soorten alcohol geldt het principe: hoe meer je drinkt, hoe groter de kans op schade aan je lichaam en ziektes.
“Light” bier is het beste wanneer je op de calorieën wilt letten. In de meeste gevallen zit daar ongeveer een derde en in een aantal gevallen zelfs de helft minder calorieën in.
Extra brut: niet meer dan 6 gram suiker per liter. Brut: 6 tot 15 gram per liter. Extra seco: 12 tot 20 gram per liter. Seco: 17 tot 35 gram per liter.
Maar in welk bier zitten de minste calorieën? Wanneer je voor gewoon bier gaat, kun je het beste voor Amstel of Grolsch kiezen, want daar zitten de minste calorieën in. Maar echt veel verschil zit er niet in. Alleen Jupiler komt ver boven de rest uit en bevat de meeste kilocalorieën.
De brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk (Puurs) heeft een nieuwe bekleding gekregen. De beroemde slogan 'Sst... hier rijpt den Duvel', werd in een nieuw jasje gestoken. Het lichtspektakel is voortaan te bewonderen vanop de A12.
Duvel is een Belgisch blond speciaalbier. Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,5%. Duvel wordt gedronken uit een tulpvormig glas.
Maar ook Satan (van het Brabantse De Block), Judas (van Alken-Maes) en Lucifer (onlangs door brouwerij Het Anker overgenomen uit de failliete boedel van Liefmans), klinken vrij duvelachtig.
Dat we dikker worden van bier is ook een fabeltje. In een pils zitten 44 calorieën per 100 ml, in wijn 70 tot 80 calorieën per 100 ml. Wijn drink je meestal in een klein glas. In een glas bier kan gemiddeld 250 ml, dus in de praktijk heb je evenveel calorieën binnen na een wijntje of biertje.
Bier verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Bier zorgt namelijk voor een stijging van een goede soort cholesterol, dat de kans op hart- en vaatziekten juist verkleint. Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct.
Bier en cola leveren dus de minste calorieën, maar cola doet daar nog wel een aantal schepjes suiker bovenop: 10,6 gram koolhydraten per 100 ml, waarvan 10,6 gram suiker. Bier bevat 3 gram koolhydraten, waarvan 0 gram suiker. Want die suiker, die is door de gist omgezet in alcohol en koolzuur.