VUNA is een ocean friendly alternatief voor het favoriete visproduct van Nederland*: tonijn uit blik. VUNA wordt gemaakt op basis van erwten-eiwitten uit Europa. Ook heeft het Nutriscore B en is rijk aan eiwitten. Maar wat VUNA pas echt bijzonder maakt is de smaak.
Het smaakt naar echte tonijn (2) en kan zowel koud in salades, als warm in bijvoorbeeld pastagerechten gebruikt worden. VUNA heeft slechts 7 ingrediënten (water, erwten-eiwitten, koolzaadolie, tarwe-gluten, aroma's, citroenvezels en zout), is rijk aan eiwitten en heeft Nutri-Score B.
Vuna ligt vanaf vandaag in de schappen van Albert Heijn en vanaf begin november ook bij Jumbo en Picnic.
Rennende katten
Want het ruikt als tonijn (zo sterk dat de katten meteen aan komen galopperen), het ziet eruit als tonijn en ja, het smaakt zelfs zoals tonijn uit blik. De 'vis' is gemaakt van erwten, kikkererwten, linzen, soja, tuinbonen en andere peulvruchten.
Seasogood is er voor de liefhebbers van lekkere tonijngerechten. Een visvrij alternatief voor tonijn, rijk aan eiwit en omega 3 vetzuren. Met de smaak van de zee en plantaardig. Zo beschermen we De zeeën.
Tonijn bevat, zoals alle vis, veel eiwitten, vitamines A, B2 en D, en mineralen als jodium en ijzer. Het vlees is magerder dan dat van bijvoorbeeld makreel en haring, maar er zitten nog steeds flink wat gezonde omega 3-vetzuren in. Tonijn in blik is net zo gezond als verse tonijn.
Subway Nederland laat in een reactie weten dat de broodjes tonijn in Nederland gemaakt worden met 100 procent vrije school gestreepte tonijn.
Het is rijk aan eiwitten en heeft een Nutri-Score B. VUNA is een bron van Omega-3 vetzuren omdat het per 100 gram en 100 kcal minimaal 0,3 gram Omega-3 vetzuren (ALA) bevat.
De veganistische zalmfilets zijn visvervangers op basis van biologische sojabonen. Ze zien eruit als zalmfilets. En je kunt ze net als echte zalmfilets bakken in de koekenpan of in de oven bereiden.
Maar daar komt nu verandering in met Garden Gourmet VUNA. VUNA is een ocean friendly alternatief voor het favoriete visproduct van Nederland*: tonijn uit blik. VUNA wordt gemaakt op basis van erwten-eiwitten uit Europa. Ook heeft het Nutriscore B en is rijk aan eiwitten.
De plantaardige varianten van tonijn in blik en tonijnmoot bestaan al langer. De Tuno, een vis-loze versie van tonijn, werd in 2018 door het Amerikaanse bedrijf Atlantic Natural Foods op de markt gebracht. De Vegetarische Slager nam de visvrije 'tonyn', een alternatief op basis van soja, op in het assortiment.
Zalm: forel, blauwbaars, makreel, gestreepte zeebaars of bandeng.
aardappelvezels, verlaagd natrium zout, water, zout, kleurstof (bietenrood), conserveermiddel (natriumdiacetaat), ijzer, vitamine B12.
Het heeft de smaak en bite van zalm, maar het wordt gemaakt van sojabonen. Het is 100% plantaardig en een bron van eiwitten, vitamine, B12 en ijzer. Supergezond dus, en net zo vriendelijk in gebruik als de 'gewone' zalmfilet, maar dan zonder graatjes en dierenleed.
Alle vissen en zeedieren zijn in principe halal, behalve als de zeedieren schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.
Onze Subs zijn verkrijgbaar op versgebakken brood en worden speciaal voor jou klaargemaakt. Je kunt zelfs je favoriete Sub als salade bestellen. Nu wordt het lastig - welk brood? We hebben Wit, Bruin, Honey Oat, Sesam en Cheese & Oregano.
Toch mogen we de zalm tot winnaar kronen, met name omdat tonijn een stuk meer kwik bevat dan zalm. Dat komt omdat tonijn grote hoeveelheden plankton eet, dat kwik bevat. Diëtist Maggie Michalczyk benadrukt dat voor de meeste mensen het risico van kwik door het eten van vis en schaaldieren geen gezondheidsrisico vormt.
Zo zou je tonijn als fitness voeding kunnen beschouwen. Immers, de voedingswaardes van tonijn komen in grote lijnen erg overeen met kipfilet. Het grote verschil is dat tonijn goede vetten bevat, waar je als fanatieke sporter niet zonder kunt.
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Vivera wordt overgenomen door de Braziliaanse vleesverwerker JBS voor 341 miljoen euro. Het bedrijf uit het Overijsselse Holten maakt al sinds 1990 vleesvervangers en was tot 2019 onderdeel van vleesverwerker Enkco.
Heek, schelvis en wijting bijvoorbeeld zijn duurzame alternatieven voor kabeljauw.
De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd. Samen met de zeewolf is deze vis een van de lelijkste (monsterachtig uiterlijk), maar ook een van de lekkerste vissoorten.
Officieel eet een vegetariër geen producten van gedode dieren. Dat wil zeggen geen vlees, geen vis, maar ook geen producten zoals gelatine (dit komt van de huid of beenderen van varkens) en kaas (want daar zit kalfsstremsel in).
Lust je helemaal geen vis en schaal- en schelpdieren, dan is de beste vervanger een stukje vlees, kip of bijvoorbeeld een eitje. Ook in deze dierlijke producten zit namelijk vitamine B12. Die vitamine is nodig voor het aanmaken van bloedcellen die zuurstof door je lichaam vervoeren.