Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Vliesbehang is veel sterker dan papierbehang. Het bestaat dan ook uit cellulose, polyester en textielvezels, die stevig in elkaar haken. Net daardoor beschermt vliesbehang een gepleisterde muur tegen schokken en krassen: het kan hier en daar wel een stootje opvangen.
Vliesbehang is de ideale ondergrond voor het schilderen van muren. Het vlies absorbeert de ideale hoeveelheid verf en voorkomt strepen. Dankzij vliesbehang hoef je minder verflagen aan te brengen. Bovendien verstevigt het je muren en verstop je er oneffenheden of kleurverschillen mee.
Wellicht heeft u toch verhalen gehoord over de eventuele nadelen van renovlies. Zo zouden de naden van de banen vaak toch zichtbaar zijn, zouden er plooien ontstaan in de hoeken en zou het eindresultaat nooit zo strak zijn als bij stucwerk.
Je hoeft met vliesbehang namelijk alleen de wand maar in te smeren met lijm. Je kunt dit behang dus vanaf de rol aanbrengen. Met vliesbehang heb je behang dat tegen een behoorlijk stootje kan. Onthouden dus, vliesbehang en duplexbehang, voor als je een oneffen muur moet behangen.
Het inweken is een belangrijke voorwaarde om naden in het behang te voorkomen. Dit doe je door eerst de bovenste helft van de binnenkant van de behangbaan goed in te smeren met de lijm. Deze bovenste heft vouw je naar binnen toe (zonder aan te drukken, anders ontstaat er een vouw) tot aan de niet ingesmeerde helft.
Heeft u een egale ondergrond (nauwelijks oneffenheden of putjes) en wilt u als eindresultaat een gladde uitstraling? Dan kiest u tussen glasvliesbehang of renovlies behang. Renovlies is sterker en dekt beter dan glasvlies behang. Glasvliesbehang is wel goedkoper.
Hoewel renovlies ook een naadloze afwerking heeft, is stucwerk onbetwist de beste keuze voor perfect afgewerkte wanden. Daarnaast geeft een gestucte wand een moderne uitstraling en is een glad afgewerkte muur gemakkelijk te herstellen bij beschadiging. Dit geldt overigens niet voor stucwerk met structuur.
Wat is goedkoper vliesbehang of stucen? Renovliesbehang is gemiddeld genomen 15% goedkoper dan het laten stucen van uw muren. Echter is het eindresultaat van stucwerk vele malen mooier dan dat van behang.
Het behang kan scheuren en gaten wegwerken. Het behang is stevig en scheurt niet. -Vliesbehang wordt in de kant en klaar bedrukte variant heel veel toegepast in normale omstandigheden. Dit vanwege het gemak en snelheid van aanbrengen.
Vliesbehang is met muurverf te overschilderen. Afhankelijk van de kleur van de ondergrond en en de kleur van de verf heb je daarvoor twee tot drie lagen verf nodig. Laat het behang tussen elke verflaag altijd goed drogen (minimaal 24 uur), anders wordt het te vochtig en loop je het risico dat de lijmlaag loskomt.
Behangen met vliesbehang? Dat is een handige en snelle manier om jouw muren extra sfeer te geven. Het voordeel van vliesbehang is dat je alleen de muur met vliesbehanglijm hoeft in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Je hebt dus geen behangtafel meer nodig.
Vliesbehang is eigenlijk een gewoon soort behang van 52 cm breed. Het is al afgewerkt en na het behangen hoef je er niets meer aan te doen. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. En dat terwijl de voorkant van papier is en bijvoorbeeld een motief heeft.
Het beste behang voor slechte muren is renovlies behang en we laten je er alles over zien. Voor kleine scheurtjes tot 4 mm en overbruggingen is een stevige behang zelfs nog beter dan stucwerk.
Isolatiebehang is behangpapier met isolerende eigenschappen. Het bestaat doorgaans uit polystyreen en kan ook voorzien zijn van een een laagje karton. Dit behang is zeker van nut als je last hebt van koude muren in huis en het niet ziet zitten om te investeren in (betere) spouwmuurisolatie of gevelisolatie.
De huidige staat van de muren speelt een rol bij de bepaling van het renovlies behang. Heb je een vlakke muur zonder oneffenheden en scheurtjes? Dan is 120 grams renovlies geschikt. Voor muren met kleine oneffenheden is 150 gram renovlies beter geschikt.
Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.
Wil je renovlies afwerken met een andere kleur? Bij donkere of felle kleuren brengen we altijd 2 verflagen aan. Na de eerste keer sausen komen we vaak nog kleinigheden tegen, deze vallen pas op na de eerste verflaag met kleur. Door het renovlies behang tweemaal te sausen met kleur krijg je het beste resultaat.
Maar kan je een plafond afwerken met renovlies? Hoewel er bedrijven zijn die dit uitvoeren, raden wij het niet aan. Het grote voordeel van renovlies is het gladde en naadloze resultaat. Bij plafonds is dit resultaat lastig te bereiken.
Over een wand met glasvliesbehang ofwel vliesbehang kan wanneer het er goed opzit, later overheen gestuct worden. Over een glad gestucte wand kan ook behang overheen aangebracht worden.
Stucwerk is een ideale ondergrond voor het aanbrengen van glasvezelbehang, mits het mooi egaal is. Kleine krassen en scheuren zijn daarbij geen probleem en kleine oneffenheden kunnen eventueel glad geschuurd worden.
Vliesbehang. Het kenmerk van vliesbehang is dat het een vlieslaag heeft, soms in combinatie met vinyl. Deze behangsoort neemt geen vocht op zodat het niet krimpt wanneer je er lijm op smeert. Nog meer voordelen die we kunnen noemen; vliesbehang is stevig, scheurt niet snel, is prima afwasbaar en moeilijk ontvlambaar.
Naast glasvliesbehang aanbrengen op beton is het mogelijk om voor een glasvliesbehang betonlook te kiezen. Dit heeft het volledige tegenovergestelde effect. Met dit soort behang wil je namelijk juist de uitstraling van beton krijgen bij jou in huis.